header

מתכון לתבשיל טונה, פסטה וירקות

טונה בשימורים היא אחד מהדברים שאני הכי אוהב לאכול עוד מילדותי. הריח (שאותו אבי לא מסוגל לסבול) ממלא את כל הבית ומעורר את התיאבון שלי. עם השנים גיליתי שכאשר משלבים את הטונה הפשוטה הזו במנות שונות, ניתן להגיע להישגים מרשימים כפי שתיווכחו כאשר תכינו את המתכון הבא לתבשיל טונה, פסטה וירקות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל טונה, פסטה וירקות מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים לתבשיל טונה, פסטה וירקות:
חמאה - 3 כפות (מחולקות)
גזרים - 4 (בינוניים, קצוצים)
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
פלפל אדום - 1 (בינוני, קצוץ)
פטריות פורטובלו - 1 כוס (פרוסות)
שימורי טונה - 2 (במים, לסחוט ולפורר את הדג)
עלי תרד - 2 כוסות
אפונה - 1 כוס (קפואה)
פסטה - 3 כוסות (צורה לבחירתכם)
קמח - 1 כף
חלב - ⅓ כוס (ניתן להמיר בשמנת)
גבינת פרמזן - ½ כוס (מגוררת)
מלח - ¾ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת תבשיל טונה, פסטה וירקות:
  1. חממו כף אחת של חמאה במחבת גדולה מעל לאש בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו גזר, בצל, פלפל אדום ופטריות, ערבבו ובשלו עד להתרככות הירקות, כ-8-10 דקות.
  3. הוסיפו טונה, תרד ואפונה, ובשלו יחדיו עד שהתרד מצטמק - כ-2-3 דקות, ואז הורידו את המחבת מן האש.
  4. בשלו את הפסטה בנפרד למצב אל דנטה - כלומר שהפסטה מבושלת עד לדרגה שהיא מוכנה, אולם עדיין קשה, ונדרשת לעיסה שלה.
  5. סננו את הפסטה ושמרו כוס אחת של הנוזלים שלה בצד.
  6. ערבבו בקערה גדולה את הפסטה עם תערובת הטונה והירקות.
  7. באותה המחבת שכבר השתמשתם בה, המיסו את החמאה הנותרת מעל לחום בינוני.
  8. הוסיפו קמח וערבבו עד להתמוססות שלו, ובהדרגה הוסיפו ציר מרק וחלב.
  9. הביאו את תכולת המחבת לכדי רתיחה תוך ערבוב מתמיד; בשלו עד לקבלת מרקם סמיך – אם יש צורך, הוסיפו את כוס נוזלי הפסטה ששמרתם בצד ובשלו כ-2 דקות.
  10. הוסיפו למחבת פרמזן, מלח ופלפל שחור, ערבבו היטב וצקו את תכולת המחבת מעל קערת הפסטה והטונה, ערבבו והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.