print header

אוסף של 7 מתכונים מהמטבחים הסקנדינביים

זהו באמת אחד האזורים המיוחדים והמרתקים בעולם, ונופיו הקפואים ושובי העין מוצגים באין ספור תמונות וסרטונים מדהימים ביופיים; אנחנו כמובן מדברים על אזור סקנדינביה שבצפון אירופה – המתחלק בין המדינות שוודיה, נורווגיה ודנמרק (ויש גם המכניסים את פינלנד ואיסלנד בהגדרה הרחבה יותר). אך מלבד לנופי הטבע והים הקסומים של חצי האי הצפוני הזה והמדינות והערים המכובדות שיושבות בשטחו – מתברר שגם יש בו שלל מטבחים פשוט נהדרים שרובנו טרם נחשפנו אליהם. המטעמים היוצאים ממטבחי סקנדניביה מתבססים לרוב על חומרי הגלם האזוריים, כמו למשל הדגה המקומית העשירה, והם נוטים להיות חמים ומנחמים – כיאה לאזור שתושביו נמצאים רוב השנה תחת כפור מקפיא. אז כדי לעשות לכם היכרות עם מטבחי סקנדינביה אספנו לכם 7 מתכונים המגיעים ישירות מהם, אשר הולכים לחמם לכם את העונה הקרה שבפתח. 

מתכון לסלמון נורווגי כבוש

לקס איכותי הוא תענוג אמיתי עבור מביני עניין, אך אין כיף גדול יותר מליהנות ממתכון שהכנתם בעשר אצבעות. אם יש לכם פינה חמה בלב ללקס ואהבה למטבח, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.

רכיבים ללקס מסלמון טרי:
סלמון - 1 (פילה, טרי שלם)
שמיר - צרור
טרגון - צרור
עלי דפנה - 2-3 עלים
בצלים - 3 (סגולים, פרוסים דק)
פלפל שחור - חופן (שלם)
וודקה - ½ כוס (איכותית - ניתן להוסיף ערק, למי שמעדיף)
מלח - כ-1 כוס (ייתכן ותזדקקו ליותר, תלוי בגודל הדג)
סוכר - כ-1 כוס (ייתכן ותזדקקו ליותר, תלוי בגודל הדג)
מתכון ללחם שיפון שבדי מסורתי

למדו להכין לחם שיפון שבדי מסורתי, שהוא אפשרות טעימה ובריאה להתחלת היום למי שמעוניין בלחם עם זרעי קימל ואניס, סילאן, שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים נוספים.

מתכון ללחם שיפון שבדי מסורתי מקור תמונה: Alpha
רכיבים ללחם שיפון:
קמח לבן - ½1 כוס
קמח שיפון - ½ כוס
שיבולת שועל - 2 כפות
שמרים - ½ שקית
מים - כ-½1 כוסות (מחולקות - לפי הצורך)
חמאה - 2 כפות
סוכר חום - ½2 כפות
סילאן - 2 כפות
זרעי קימל - ½ כפית
גרידת תפוז - מ- 1 תפוז
זרעי אניס - 1 כפית
מלח - 1 כפית
מתכון לסנדוויץ' מקרל על לחם שיפון

אם מתחשק לכם לפנק את עצמכם, את בני ביתכם או את האורחים שלכם באיזה כריך בסגנון צפון-אירופאי מלא טעמים ועשיר ברכיבים בריאים, אנחנו חושבים שכדאי לכם לבחור בסנדוויץ' הסקנדינבי המסורתי והנהדר הזה. השילוב בין פילה המקרל לפרוסות צנון מושרה ברוטב ושכבת חזרת ושמנת חמוצה יוצר כאן שילוב נפלא בתוך לחם שיפון – שייקח את החך שלכם ישירות לאזורים הצפוניים והקרירים של אירופה.

 

מתכון לסנדוויץ' מקרל על לחם שיפון מקור תמונה: olive
רכיבים לסנדוויץ' מקרל על לחם שיפון:
צנונים - 5 (חתוכים ופרוסים דק)
סוכר - 1 כפית
שמנת חמוצה - 2 כפיות
קרם חזרת - 1 כף (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
לחם שיפון - 2 פרוסות
פילה מקרל מעושן - 1 (חתוך לחתיכות גסות)
עלי שמיר - לקישוט
מתכון למנת קציצות שוודיות

לא צריך לבקר בסטוקהולם הנאה והקרירה או לטייל ברחבי שוודיה הקסומה כדי להכיר את הקציצות השוודיות המסורתיות – זוהי הרי אחת המנות המוכרות ביותר מן המטבח הסקנדינבי הזה (בין השאר בגלל דמות הטבח השוודי המצחיקה מהסדרה "החבובות"). כדי שתוכלו גם אתם להכניס את המאכל הנהדר והמנחם הזה אל ביתכם – אירגנו לכם כאן מתכון קל, נהדר וכשר עבורו.

 

מתכון למנת קציצות שוודיות מקור תמונה: youpopcorn
רכיבים לקציצות שוודיות:
בצל - 3 כפות (קצוץ)
שמן זית - 5 כפות
פירורי לחם - 1 כוס
ציר עוף - ¼1 כוסות (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
בשר בקר טחון - 500 גרם
קמח - 5 כפות
קורנפלור - 2 כפות
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה וקצוצה)
ביצה - 1 (גדולה, טרופה קלות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
שמיר - ½ כפית (קצוץ)
מים - ½ כוס
יין לבן יבש - ½ כוס
מתכון לפיסקקרוגן - מרק דגים נורווגי

כשאנחנו מדמיינים את נורווגיה נחשוב כנראה על הפיורדים האדירים ונופי הים הקסומים שלה – אך למדינה הצפונית הזו יש גם מטבח משובח, הכולל מנות מחממות רבות (בהתאם לקור השורר שם רוב ימות השנה) המבוססות על דגים. כך הוא גם מרק הדגים הנהדר הבא, שבשפה המקומית נקרא "פיסקקרוגן" ויש בו שילוב נהדר של פילה קוד ושמן עירית. ממש לא מסובך להכין את המרק הזה, כך שיחמם ויענג גם אתכם ואת בני ביתכם בימי חורף קרירים.

 

מתכון לפיסקקרוגן - מרק דגים נורווגי מקור תמונה: saveour
רכיבים לשמן עירית:
עלי עירית - 1 צרור
מלח - קורט
שמן זית - ½ כוס
רכיבים למרק דגים נורווגי:
שמן זית - 1 כף
גזרים - 4 (גדולים, קצוצים לכדי ¼1 כוסות)
גבעולי סלרי - 2 (קצוצים)
בצלים - 2 (קצוצים לכדי ¼2 כוסות)
מלח - 2 כפיות
ציר דגים - 2 כוסות (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
יין לבן יבש - ⅓ כוס
שמנת מתוקה - 4 כוסות
קרם פרש - 1 כוס
פילה קוד - 700 גרם (חתוכים לקוביות קטנות בגודל 2.5 ס"מ )
מתכון לדניש גבינה - מאפה טעים ופשוט להכנה

דניש גבינה הוא קינוח נהדר שהומצא בדנמרק והיום פופולרי בכל רחבי העולם, למעשה אין ספק שראיתם אותו בלא מעט מאפיות וקונדיטוריות בעבר ואולי אף נהניתם מטעמו המתוק והעדין. היום אתם תגלו שקל מאוד להכין גרסה ביתית של המאפה הטעים הזה בעזרת בצק עלים ועוד מספר קטן של רכיבים שאפשר למצוא בקלות ויכול מאוד להיות שכבר יש לכם בבית. אז למעשה, כל מה שמפריד ביניכם לבין דניש גבינה טעים תוצרת בית הוא 15 דקות של עבודה, אז קדימה למטבח ושיהיה בתיאבון!

מתכון לדניש גבינה - מאפה טעים ופשוט להכנה מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים לדניש גבינה:
ביצים - 1 גדולה + חלמון אחד
מים - כפית
גבינת שמנת - 220 גרם (מרוככת)
סוכר - 3 כפות (ועוד קצת לקישוט)
מיץ לימון - כפית
תמצית וניל - ¼ כפית
בצל עלים - 500 גרם (ניתן להשתמש בבצק מוכן קפוא, ויש להפשירו לפני הכנת המתכון)
לחמניות פטל והל שוודיות

אם מתחשק לכם לאפות מאפה שימלא את ביתכם בניחוח מיוחד במינו וימתיק לכם את היום - אז אנחנו מציעים לכם להתחיל לעבוד תכף ומיד על הכנת הלחמניות השוודיות יוצאות הדופן הבאות. זהו קינוח בצקי מיוחד במינו המשלב את טעמיו המתוקים של גרגיר הפטל עם חריפות של זרעי הל טחונים, לכדי מאפה מדליק עם טעמי צפון-אירופה שיביאו את שוודיה ישירות לחיק מטבחכם. 

לחמניות פטל והל שוודיות מקור תמונה: olive magazine
רכיבים ללחמניות פטל והל שוודיות:
חלב - 250 מ"ל
שמרים - 14 גרם
הל טחון - 2 כפיות (מופרדות)
ביצים - 3 (מופרדות ל-2 ו-1 טרופה)
קמח לחם - 750 גרם
סוכר חום - 150 גרם (מופרדים ל-75 גרם ו-75 גרם)
חמאה - 175 גרם (מופרדת ל-100 ו-75 גרם)
פטל - 150 גרם (קפוא, ניתן להשאיר כך)
סוכר דמררה - קורט לקישוט
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.