זהו באמת אחד האזורים המיוחדים והמרתקים בעולם, ונופיו הקפואים ושובי העין מוצגים באין ספור תמונות וסרטונים מדהימים ביופיים; אנחנו כמובן מדברים על אזור סקנדינביה שבצפון אירופה – המתחלק בין המדינות שוודיה, נורווגיה ודנמרק (ויש גם המכניסים את פינלנד ואיסלנד בהגדרה הרחבה יותר). אך מלבד לנופי הטבע והים הקסומים של חצי האי הצפוני הזה והמדינות והערים המכובדות שיושבות בשטחו – מתברר שגם יש בו שלל מטבחים פשוט נהדרים שרובנו טרם נחשפנו אליהם. המטעמים היוצאים ממטבחי סקנדניביה מתבססים לרוב על חומרי הגלם האזוריים, כמו למשל הדגה המקומית העשירה, והם נוטים להיות חמים ומנחמים – כיאה לאזור שתושביו נמצאים רוב השנה תחת כפור מקפיא. אז כדי לעשות לכם היכרות עם מטבחי סקנדינביה אספנו לכם 7 מתכונים המגיעים ישירות מהם, אשר הולכים לחמם לכם את העונה הקרה שבפתח.
לקס איכותי הוא תענוג אמיתי עבור מביני עניין, אך אין כיף גדול יותר מליהנות ממתכון שהכנתם בעשר אצבעות. אם יש לכם פינה חמה בלב ללקס ואהבה למטבח, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.
למדו להכין לחם שיפון שבדי מסורתי, שהוא אפשרות טעימה ובריאה להתחלת היום למי שמעוניין בלחם עם זרעי קימל ואניס, סילאן, שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים נוספים.
אם מתחשק לכם לפנק את עצמכם, את בני ביתכם או את האורחים שלכם באיזה כריך בסגנון צפון-אירופאי מלא טעמים ועשיר ברכיבים בריאים, אנחנו חושבים שכדאי לכם לבחור בסנדוויץ' הסקנדינבי המסורתי והנהדר הזה. השילוב בין פילה המקרל לפרוסות צנון מושרה ברוטב ושכבת חזרת ושמנת חמוצה יוצר כאן שילוב נפלא בתוך לחם שיפון – שייקח את החך שלכם ישירות לאזורים הצפוניים והקרירים של אירופה.
לא צריך לבקר בסטוקהולם הנאה והקרירה או לטייל ברחבי שוודיה הקסומה כדי להכיר את הקציצות השוודיות המסורתיות – זוהי הרי אחת המנות המוכרות ביותר מן המטבח הסקנדינבי הזה (בין השאר בגלל דמות הטבח השוודי המצחיקה מהסדרה "החבובות"). כדי שתוכלו גם אתם להכניס את המאכל הנהדר והמנחם הזה אל ביתכם – אירגנו לכם כאן מתכון קל, נהדר וכשר עבורו.
כשאנחנו מדמיינים את נורווגיה נחשוב כנראה על הפיורדים האדירים ונופי הים הקסומים שלה – אך למדינה הצפונית הזו יש גם מטבח משובח, הכולל מנות מחממות רבות (בהתאם לקור השורר שם רוב ימות השנה) המבוססות על דגים. כך הוא גם מרק הדגים הנהדר הבא, שבשפה המקומית נקרא "פיסקקרוגן" ויש בו שילוב נהדר של פילה קוד ושמן עירית. ממש לא מסובך להכין את המרק הזה, כך שיחמם ויענג גם אתכם ואת בני ביתכם בימי חורף קרירים.
דניש גבינה הוא קינוח נהדר שהומצא בדנמרק והיום פופולרי בכל רחבי העולם, למעשה אין ספק שראיתם אותו בלא מעט מאפיות וקונדיטוריות בעבר ואולי אף נהניתם מטעמו המתוק והעדין. היום אתם תגלו שקל מאוד להכין גרסה ביתית של המאפה הטעים הזה בעזרת בצק עלים ועוד מספר קטן של רכיבים שאפשר למצוא בקלות ויכול מאוד להיות שכבר יש לכם בבית. אז למעשה, כל מה שמפריד ביניכם לבין דניש גבינה טעים תוצרת בית הוא 15 דקות של עבודה, אז קדימה למטבח ושיהיה בתיאבון!
אם מתחשק לכם לאפות מאפה שימלא את ביתכם בניחוח מיוחד במינו וימתיק לכם את היום - אז אנחנו מציעים לכם להתחיל לעבוד תכף ומיד על הכנת הלחמניות השוודיות יוצאות הדופן הבאות. זהו קינוח בצקי מיוחד במינו המשלב את טעמיו המתוקים של גרגיר הפטל עם חריפות של זרעי הל טחונים, לכדי מאפה מדליק עם טעמי צפון-אירופה שיביאו את שוודיה ישירות לחיק מטבחכם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: