למדו להכין לחם שיפון שבדי מסורתי, שהוא אפשרות טעימה ובריאה להתחלת היום למי שמעוניין בלחם עם זרעי קימל ואניס, סילאן, שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים נוספים.
מקור תמונה:
Alpha
אופן הכנת הלחם שיפון:
-
לסיר קטן על להבה נמוכה, הכניסו כ-½ כוס מים, חמאה, סוכר חום, זרעי קימל, סילאן ואניס. ערבבו עד שהחמאה נמסה והניחו בצד לצינון.
-
בקערה בינונית, ערבבו שיבולת שועל, קמח לבן, קמח שיפון ושמרים. הוסיפו מים בהדרגה ולפי הצורך וערבבו כ-10 דקות נוספות עד לקבלת עיסה במרקם בצקי. הוסיפו לעיסה את תערובת הסיר הקטן לאחר צינון, כמו כן הוסיפו מלח וגרידת תפוז, ולושו אותה כ-2 דקות.
-
כסו את הבצק במגבת מטבח והניחו להתפחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
לושו את הבצק מספר דקות על משטח עבודה מקומח, הניחו אותו על תבנית משומנת, כסו והתפיחו שוב כשעה וחצי.
-
מלאו כלי חסין חום במים והכניסו אותו אל תחתית תנור שחומם ל-200 מעלות.
-
עטפו את תבנית האפייה עם הבצק בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהבצק יזהיב.
-
הוציאו את הלחם מהתנור, הברישו אותו בחלמון ביצה והחזירו לאפייה של 5 דקות נוספות.
-
הוציאו את הלחם מהתנור וצננו מספר דקות לפני חיתוך והגשה.
מקור תמונה:
Alpha