לחמניות המאפינס הקטנות הן טעימות ואווריריות, וכיף במיוחד להכין איתן כריכים או למרוח עליהן ממרחים בארוחת הבוקר. מדובר באחד ממתכוני השמרים הפשוטים ביותר, וכבר לאחר ההכנה הראשונה לא תבינו איך לא ניסיתם זאת קודם.
מקור תמונה:
jeffreyw
אופן הכנת הלחמניות:
-
שימו בקערת המיקסר קמח, סוכר ומלח והפעילו אותו. הוסיפו את השמרים וערבבו שוב. בערבוב השני, הוסיפו למיקסר את הביצה, החמאה והחלב.
-
הוציאו את הבצק מהמיקסר, לושו אותו היטב, כסו במגבת והניחו לו לתפוח בקערה כשעה וחצי.
-
צרו מהבצק כדורים, החזירו אותם לקערה ואפשרו להם לתפוח כחצי שעה נוספת.
-
חממו את התנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
-
העבירו את הכדורים למחבת וקלו אותם על אש נמוכה 2-3 דקות, עד להזהבה קלה מכל צד.
-
העבירו את הכדורים הזהובים לתבנית האפייה והכניסו אותה לתנור למשך 15 דקות (או עד שהם שחומים).
-
המאפינס מוכנים! ניתן לאחסן אותם בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך מספר ימים, או להקפיא עד ל-3 חודשים ולחמם לפני האכילה.
מקור תמונה:
Magnus D