הכניסו את אוכל הרחוב הגרמני הטעים ביותר אל המטבח שלכם, עם פרעצלים חמים וזהובים שייחטפו מהשולחן על ידי ילדים ומבוגרים כאחד, הרבה לפני שיגיעו המנות האחרות.
אופן הכנת הפרעצל'ס:
-
שימו במערבל מזון את השמרים, המים ו-1 כף סוכר, וערבלו אותם עד ליצירת עיסה דביקה. כבו את המערבל, המתינו 10 דקות והוסיפו את הקמח, המלח, 2 כפות סוכר והחמאה. ערבלו עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-
כסו את הבצק עם מגבת מטבח ואפשרו לו לתפוח כשעה או עד שיכפיל את נפחו.
-
חלקו את הבצק לחלקים שווים בהתאם לכמות המאפים שאתם מעוניינים להכין, וצרו מכל חלק צורת "שמינית" של פרעצל.
-
חממו את תנור האפייה ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה וקמחו אותה.
אופן הכנת הציפוי:
-
בסיר בינוני, הרתיחו 2 ליטר מים והוסיפו להם את הסודה והסוכר החום.
-
טבלו כל פרעצל במים החמים והעבירו אותו לתבנית האפייה.
-
הברישו כל פרעצל בביצה ומפזרים מעל מעט מלח גס.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 או עד שהפרעצלים מקבלים גוון זהוב עמוק.