לחם הפורי הוא לחם הודי מטוגן פופולארי מאוד, שנוהגים לאכול כחלק ממגש הטאלי או לצד תבשילי ירקות, אורז או עדשים. ילדים או נכדים ששבו מהטיול הגדול שאחרי הצבא או הלימודים, ישמחו מאוד לגלות אותו על השולחן במהלך הארוחה הבאה!
אופן הכנת הפורי:
-
בקערה בינונית, ערבבו את הקמח והחמאה, עד לקבלת עיסה. הוסיפו את המים החמים, והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק חלק.
-
כסו את הבצק במגבת מטבח ואפשרו לו לנוח כשעה.
-
חלקו את הבצק לכדורים בגודל שווה בהתאם למספר המנות הרצוי וכסו אותם פעם נוספת לתפיחה חוזרת.
-
קמחו את משטח העבודה בקמח רגיל ושטחו מעט את הכדורים.
-
בסיר בינוני, חממו שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית - גבוהה, טגנו כל כדור עד שהוא צף, הוציאו והגישו חם.
מקור תמונה:
Ahmed Mahin Fayaz