כל מי שהיה אי פעם בהודו והכיר את המטבח של המדינה מקרוב יודע כמה מיוחדות המנות שלה, בייחוד אלו שנהוג לאכול לארוחת הבוקר. מתכון האלו פראטי שלפניכם מהווה דוגמה מצוינת למנת בוקר הודית, והוא מכיל מילוי נפלא עם ניחוח רוזמרין שתרצו לאכול הרבה לאחר שהארוחה הראשונה ביום תיגמר.
מקור תמונה:
food52
רכיבים למלית תפוחי אדמה והלחם:
אופן הכנת הבצק:
-
ערבבו את כל הרכיבים בקערה בינונית ליצירת בצק מוצק (הוסיפו קמח במקרה שבו הבצק נוזלי או מים במקרה שבו הוא קשה מדי).
-
חתכו את הבצק ל-6 חלקים שווים והניחו אותם בצד.
אופן הכנת המלית תפוחי אדמה והלחם:
-
הכניסו את כל הרכיבים מלבד החמאה לטיגון וערבבו אותם יחדיו היטב.
-
רדדו כל כדור בצק לעיגול בקוטר 15 ס"מ בערך והניחו במרכז של כל אחד מהם שישית מכמות המילוי.
-
אספו את שולי הבצק למרכז, היכן שנמצא המילוי, כדי לסגור אותו מבפנים. הדקו היטב את עיגולי הבצק ורדדו שוב לעיגולים בקוטר של 12 ס"מ בערך.
-
חממו חמאה על להבה בינונית וטגנו כל עיגול בצק ממולא משני צידיו עד שהם יזהיבו. הגישו חם לצד תוספות אהובות (מומלץ עם יוגורט או לבנה).