דניש גבינה הוא קינוח נהדר שהומצא בדנמרק והיום פופולרי בכל רחבי העולם, למעשה אין ספק שראיתם אותו בלא מעט מאפיות וקונדיטוריות בעבר ואולי אף נהניתם מטעמו המתוק והעדין. היום אתם תגלו שקל מאוד להכין גרסה ביתית של המאפה הטעים הזה בעזרת בצק עלים ועוד מספר קטן של רכיבים שאפשר למצוא בקלות ויכול מאוד להיות שכבר יש לכם בבית. אז למעשה, כל מה שמפריד ביניכם לבין דניש גבינה טעים תוצרת בית הוא 15 דקות של עבודה, אז קדימה למטבח ושיהיה בתיאבון!
רכיבים לדניש גבינה:
ביצים - 1 גדולה + חלמון אחד
אופן הכנת הדניש גבינה:
-
חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות ורפדו 2 תבניות בנייר אפייה.
-
ערבבו את הביצה הגדולה בקערה קטנה יחד עם כפית מים והניחו בצד.
-
הכניסו לקערה בינונית את החלמון, גבינת השמנת, הסוכר, מיץ הלימון ותמצית הווניל. ערבבו היטב בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
-
קחו 2 יריעות של בצק העלים, חיתכו אותן ל-4 ריבועים שווים בגודלם וסדרו אותם על תבניות האפייה המרופדות.
-
קפלו פנימה את ארבעת הפינות של כל ריבוע, בערך 2-3 ס"מ פנימה, כדי ליצור צורה של מתומן.
-
הניחו במרכז כל ריבוע בערך 2 כפות מתערובת גבינת השמנת לצורך פיזור אחיד - אל תמרחו אותן על קצוות הבצק!
-
הברישו את הבצק החשוף של המאפים שלכם בתערובת הביצה והמים, ואז פזרו מעליהם בנדיבות סוכר לקישוט.
-
הכניסו לתנור עד לקבלת צבע זהוב-חום - כ-18 דקות. לאחר מכן כבו את התנור והניחו למאפים להתקרר בטמפרטורת החדר.