header

מתכון לדניש גבינה - מאפה טעים ופשוט להכנה

דניש גבינה הוא קינוח נהדר שהומצא בדנמרק והיום פופולרי בכל רחבי העולם, למעשה אין ספק שראיתם אותו בלא מעט מאפיות וקונדיטוריות בעבר ואולי אף נהניתם מטעמו המתוק והעדין. היום אתם תגלו שקל מאוד להכין גרסה ביתית של המאפה הטעים הזה בעזרת בצק עלים ועוד מספר קטן של רכיבים שאפשר למצוא בקלות ויכול מאוד להיות שכבר יש לכם בבית. אז למעשה, כל מה שמפריד ביניכם לבין דניש גבינה טעים תוצרת בית הוא 15 דקות של עבודה, אז קדימה למטבח ושיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לדניש גבינה - מאפה טעים ופשוט להכנה מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים לדניש גבינה:
ביצים - 1 גדולה + חלמון אחד
מים - כפית
גבינת שמנת - 220 גרם (מרוככת)
סוכר - 3 כפות (ועוד קצת לקישוט)
מיץ לימון - כפית
תמצית וניל - ¼ כפית
בצל עלים - 500 גרם (ניתן להשתמש בבצק מוכן קפוא, ויש להפשירו לפני הכנת המתכון)
אופן הכנת הדניש גבינה:
  1. חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות ורפדו 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. ערבבו את הביצה הגדולה בקערה קטנה יחד עם כפית מים והניחו בצד.
  3. הכניסו לקערה בינונית את החלמון, גבינת השמנת, הסוכר, מיץ הלימון ותמצית הווניל. ערבבו היטב בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  4. קחו 2 יריעות של בצק העלים, חיתכו אותן ל-4 ריבועים שווים בגודלם וסדרו אותם על תבניות האפייה המרופדות.
  5. קפלו פנימה את ארבעת הפינות של כל ריבוע, בערך 2-3 ס"מ פנימה, כדי ליצור צורה של מתומן.
  6. הניחו במרכז כל ריבוע בערך 2 כפות מתערובת גבינת השמנת לצורך פיזור אחיד - אל תמרחו אותן על קצוות הבצק!
  7. הברישו את הבצק החשוף של המאפים שלכם בתערובת הביצה והמים, ואז פזרו מעליהם בנדיבות סוכר לקישוט.
  8. הכניסו לתנור עד לקבלת צבע זהוב-חום - כ-18 דקות. לאחר מכן כבו את התנור והניחו למאפים להתקרר בטמפרטורת החדר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.