אם מתחשק לכם לאפות מאפה שימלא את ביתכם בניחוח מיוחד במינו וימתיק לכם את היום - אז אנחנו מציעים לכם להתחיל לעבוד תכף ומיד על הכנת הלחמניות השוודיות יוצאות הדופן הבאות. זהו קינוח בצקי מיוחד במינו המשלב את טעמיו המתוקים של גרגיר הפטל עם חריפות של זרעי הל טחונים, לכדי מאפה מדליק עם טעמי צפון-אירופה שיביאו את שוודיה ישירות לחיק מטבחכם.
רכיבים ללחמניות פטל והל שוודיות:
אופן הכנת הלחמניות פטל והל שוודיות:
-
הכניסו את החלב לסיר וחממו אותו על להבה בינונית-גבוהה עד לסף רתיחה. לאחר מכן הורידו את הסיר מהכיריים, צננו ממש מעט עד שהחלב יהיה חמים והכניסו לתוכו את השמרים, ההל הטחון והביצים.
-
הניחו את הקמח בקערת מיקסר, הכניסו פנימה את תערובת הנוזלים וערבבו. לאחר מכן הכניסו 75 גרם חמאה ו-75 גרם סוכר חום. בעזרת וו לישה לושו את הבצק שנוצר בקערה עד שהוא רך. כסו את הקערה ותנו לבצק לנוח עד שהוא מכפיל את גודלו.
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח, גלגלו אותו לכדי כדור ואז שטחו אותו לכדי מלבן בעובי של 1 ס"מ.
-
בקערה נפרדת ערבבו את 100 גרם החמאה הרכה שנותרה עם ההל הטחון ו-75 גרם הסוכר שנותר, ופזרו מעל לבצק; על גבי השכבה הזו פזרו את גרגירי הפטל הקפואים ולחצו אותם פנימה.
-
גלגלו את הבצק לאורכו לכדי גליל, מעל למילוי, והדקו את שתי קצותיו. חתכו את הגליל ל-16 חתיכות שוות.
-
הניחו את החתיכות המגולגלות על גבי תבנית אפייה שריפדתם בנייר אפייה – השאירו רווחים מספקים בין אחת לשנייה. כסו את התבנית בנייר נצמד ותנו ללחמניות לנוח למשך 30 דקות.
-
חממו תנור לחום של 200 מעלות, הברישו את הלחמניות בביצה ובזקו עליהן מעט סוכר.
-
אפו למשך 10 דקות עד שהלחמניות משחימות ומזהיבות.
-
הוציאו את הלחמניות המוכנות מהתנור; הברישו אותן במעט חמאה, בזקו עליהן סוכר דמררה והגישו בתיאבון.