מחפשים קינוח חלומי שתוכלו להכין לאורחים שלכם ושמשלב פרי טעים ואהוב? אתם מוזמנים להכיר את הקובלר הנפלא הזה, שאמנם מורכב מלא מעט מרכיבים, אך הוא יחסית פשוט להכנה. השילוב בין האגס הנפלא והתבלינים העשירים שיש בו הופכים אותו לסיומת מושלמת לכל ארוחה חלבית – ולכן אתם פשוט חייבים לנסות אותו לפחות פעם אחת...
מקור תמונה:
bakeorbreak
רכיבים למתכון לקובלר אגסים ותבלינים:
אופן הכנת המתכון לקובלר אגסים ותבלינים:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
-
להכנת המילוי, המיסו את 3 כפות החמאה במחבת על גבי חום בעוצמה בינונית.
-
הוסיפו את האגסים, ¾ כוס מהסוכר הלבן, ¼ כוס מהקמח, ½ כפית מהקינמון ו-¼ כפית מהמלח, וערבבו עד לאיחוד המרכיבים.
-
המשיכו לבשל וערבבו מדי פעם, עד שהסוכר מומס והתערובת מבעבעת. הניחו לה להמשיך לבעבע למשך 2-3 דקות או עד שהיא מתקשה.
-
הסירו מן האש, שפכו פנימה את תמצית הווניל וערבבו את התערובת.
-
העבירו את תכולת המחבת לתבנית או כלי אפייה בנפח ליטר, והניחו אותה בצד.
-
להכנת הציפוי, ערבבו בקערה את שארית הקמח והקינמון עם הסוכר החום, אבקת האפייה, ההל, הג'ינג'ר, הפלפל האנגלי, האגוז ומעט מהמלח.
-
הוסיפו את קוביות החמאה וערבבו את תכולת הקערה עם מזלג או עם האצבעות שלכם, עד שהחמאה תקטן לגודל של אפונים. שימו לב שקיבלתם מרקם הדומה לבצק.
-
שפכו כ-3 כפות מהחלב והמשיכו לערבב את התערובת. שפכו את שאר החלב בפעימות – בכל פעם קצת, והמשיכו לערבב את הבצק עד להתאחדותו.
-
בעזרת כף, צרו כדורים מהבצק וכסו עימם את המילוי. בזקו מעליהם מעט מהסוכר הלבן.
-
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליו את כלי האפייה שלכם.
-
אפו למשך 30-35 דקות או עד שהבצק משחים והמילוי מבעבע.
-
הגישו חם או בטמפרטורת החדר, ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ להגיש לצד כדור גלידת וניל.