print header

6 מתכונים מעולים מהמטבח הסיציליאני

בקצה הדרומי של המגף האיטלקי , כמו כדור (לא עגול במיוחד) הנבעט מהקצה – יושב לו האי הגדול ביותר בים התיכון: סיציליה. לא פחות מ-5 מיליון תושבים מאכלסים את האי הענק הזה, ואפשר להגיד שהם שיש להם מסורות נפלאות רבות. המטבח הסיציליאני, עולם ומלואו בתוך המטבח האיטלקי האהוב, הוא אחד מן המיוחדים ביותר קולינרית במדינה, ומכיל שלל מנות נהדרות בניחוח ים-תיכוני מובהק, ממש כמו שאנחנו אוהבים. אז כדי שתוכלו להכניס את מטעמי סיציליה הנהדרים ישירות לביתכם, אספנו לכם 6 מתכונים מופלאים מתוכו - שייקחו אתכם ואת בני ביתכם ישירות אל האי המיוחד הזה, לפחות מבחינת הטעמים שתחושו בחך.

מתכון לפסטה א-לה נורמה סיציליאנית

השילוב המושלם שהמתכון הבא מציע – בין פסטה פנה, חצילים, בזיליקום וגבינת ריקוטה – אולי נראה לכם כמו משהו ממש מקומי ו"מכאן", אבל למעשה המקור שלו הוא מהעיר קטאניה שבסציליה. המנה קרויה על שם האופרה האיטלקית המפורסמת "נורמה" מאת בליני – וכשתטעמו אותה ותבינו איזה עושר של טעמים נהדרים היא יוצרת בפה, תבינו מדוע גם היא בעצם סוג של יצירת מופת קולינרית קלה להכנה וטעימה להפליא.

מתכון לפסטה א-לה נורמה סיציליאנית מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון לפסטה א-לה נורמה:
חציל - 1 (חתוך לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ)
מלח גס - 2 כפות+1 כפית
רסק עגבניות - 400 גרם
שן שום - 1 (מרוסקת קלות)
בזיליקום - 5 עלים גדולים
שמן זית - 2 כפות
פסטה פנה - 220 גרם
פלפל קאיין - קורט, לקישוט (קצוץ)
מתכון לארנצ'יני תרד בנוסח סיציליאני

ארנצ'יני היא מנה איטלקית אהובה ומוכרת של כדורי אורז וגבינה מטוגנים ופריכים – אבל הפעם הבנו לכם גרסה מיוחדת ביותר המגיעה מסיציליה היפה שבדרום איטליה. היא כוללת שילוב של האורז והגבינות עם עלי תרד טריים – מה שרק משדרג את הטעם הנפלא גם כך. יש כאן כמה שלבים שצריך לעבור, אף התוצאה בסוף חלומית.

מתכון לארנצ'יני תרד בנוסח סיציליאני מקור תמונה: all recipes
רכיבים למתכון לארנצ'יני תרד בנוסח סיציליאני:
ציר עוף - 4 כוסות
חוטי זעפרן - ½ כפית (מפוררים)
אורז ארבוריו - ½1 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
בצל - 1 (קצוץ)
שיני שום - 3 (כתושות)
יין לבן - 1 כוס
תרד - 2 כוסות (טרי, קצוץ)
חמאה - 2 כפות
גבינת פרמז'ן -  ½1 כוסות (מגוררת)
מוצרלה - 220 גרם (חתוכה לקוביות קטנות)
קמח - 2 כוסות
ביצים - 2 (טרופות קלות)
שמן צמחי - לטיגון עמוק
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לסטייק טונה ברוטב חמוץ מתוק בנוסח סיציליאני

באי האיטלקי סיציליה אוכלים מכל טוב דגת הים, ונהנים מכל רגע ורגע. גם אתם יכולים להביא את טעמי מעדני הים הסיציליאניים לביתכם בעזרת המתכון הבא לסטייק טונה המלווה בבצל מטוגן וברוטב חמוץ מתוק – שילוב שעושה חגיגה בפה ויהפוך במהירות ובקלות לאחד מהמועדפים עליכם ועל בני ביתכם.

מתכון לסטייק טונה ברוטב חמוץ מתוק בנוסח סיציליאני מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון לסטייק טונה ברוטב חמוץ מתוק:
שמן זית - 3 כפות
בצל - 1 (גדול, קצוץ גס)
סטייק טונה - 4 נתחים
סוכר - 1 כוס
מתכון לעוף בלימון עם רוטב צימוקים-עגבניות בנוסח סיציליאני

ברגע שתכניסו לפה כף גדושה מן המנה שתכינו בעזרת המתכון הבא – אתם תרגישו ישר כאילו נחתם באי האיטלקי סיציליה. השילוב שמתקיים כאן בין כל כך הרבה רכיבים ים תיכוניים נהדרים ובין שפע של טעמים מקומיים הוא פשוט נפלא ומסעיר. אז תנסו אותה בבית ולא תוכלו להפסיק לאכול!

מתכון לעוף בלימון עם רוטב צימוקים-עגבניות בנוסח סיציליאני מקור תמונה: food.com
רכיבים למתכון לעוף בלימון עם רוטב צימוקים-עגבניות:
שמן זית - 3 כפות
בצל - 1 (בינוני, פרוס דק)
שום כתוש - 1 כף
צנוברים - 2 כפות
זיתים שחורים - 2 כפות (קצוצים)
אורגנו - ¼ כפית
פלפל שחור - קורט, לתיבול
מלח - קורט, לתיבול
סוכר - 1 כפית
בזיליקום - 2 כפיות
פסטה קאפליני - 450 גרם (מוכרת גם כ"שערות מלאך")
חזה עוף - 4 נתחים (170 גרם, ללא עור ועצמות, חצויים)
מיץ לימון - מלימון 1
גרידת לימון - מלימון 1
פלפל קאיין - ¼ כפית
מתכון לקפונטה חצילים

כולם יודעים שמן המטבח האיטלקי יוצאים התבשילים והמאכלים הצבעוניים, המרעננים, הטעימים והאהובים ביותר – וגם הפעם זה בדיוק המצב! הכירו את הקפונטה – תבשיל ירקות ש"ידליק" את כל בלוטות הטעם שלכם בעושר הניחוחות והטעמים שלו. הוא מגיע אלינו מהאי סיציליה שבדרום איטליה – ובעזרת המתכון הבא, שכולל את גרסת החצילים הנפלאה שלו, תוכלו להכניס אותו למטבח שלכם ולכבוש את כל באי הבית והאורחים.

מתכון לקפונטה חצילים מקור תמונה: the seasoned mom
רכיבים למתכון לקפונטה חצילים:
חציל גדול - 1 (פרוס לחתיכות גדולות, לא מקולף)
בצל - 1 (פרוס לחתיכות גדולות)
שמן זית - ¼ כוס
זיתים ירוקים - ¼ כוס (קצוצים)
צנוברים - ¼ כוס
צלפים - 3 כפות
רסק עגבניות - 170 גרם
מים - ½ כוס
חומץ בלסמי - 2 כפות
סוכר - 1 כפית
מלח - קורט לתיבול
פלפל שחור - קורט לתיבול
מתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית

הקינוח הבא נוחת אצלכם במטבח ישירות מהאי סיציליה והוא גדוש כמובן באחת הגבינות האהובות ביותר מהמטבח האיטלקי – גבינת הריקוטה הקטיפתית והמפנקת. זאת עוגה נהדרת להכנה, שתעשה לכם נעים ומתוק בפה ולבטח תגרום לכם להתאהב – בה ובמקום ממנו היא באה.

מתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון לעוגת ריקוטה סיציליאנית:
סוכר - ⅔ כוס
קמח - ⅓ כוס
קינמון - ¼ כפית
גרידת תפוז - 2 כפיות
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח - ⅛ כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.