בעשור האחרון היינו עדים לעלייה מרשימה מאוד במודעות לאורח החיים הטבעוני. אם פעם רק שמענו על צמחונים – כלומר אנשים שנמנעים בעיקר מאכילת בשר ומוצריו – כיום רבים בארץ ובעולם עוברים מסיבותיהם שלהם לתזונה טבעונית כללית, כלומר נמנעים הן מאכילת בשר והן מצריכת כל מוצר מזון שבו יש מרכיב מן החי, בין אם זה דבש, חלב פרה או ביצים. אך אם חשבתם שבשל כך ארוחה של טבעונים כוללת מנה ראשונה של סלט או מרק ירקות בלבד, מנה עיקרית של טופו או תחליף בשר לא מגרה ומנה אחרונה של כמה פירות חתוכים – אז חשבו שנית! המטבח הטבעוני התפתח גם הוא עד מאוד בעשור האחרון, וישנם שפע של מתכונים טבעוניים מעולים המהווים תחליף מצוין למנות עם מרכיבים מן החי, מבלי לאבד דבר מן הטעם. אספנו בפניכם 10 דוגמאות למתכונים נהדרים שכאלו, המתאימים הן לטבעונים שביניכם והן לאלו מכם המארחים מכרים או חברים טבעוניים ורוצים ליהנות ביחד איתם ממטעמים ערבים לחך.
מתכון מרק הטום יאם התאילנדי שלפניכם הוא טעים, מרענן ומוכיח שלא חייבים תוספת של עוף או בשר כדי ליהנות ממרק עשיר בטעמים. בעזרת המתכון הקליל, הססגוני והמתובל היטב הזה, אתם בהחלט תיהנו מימים חמים וטעימים יותר בחורף.
מתכון הממולאים שלפניכם עובר אצלנו במשפחה כבר שנים רבות, ובכל פעם שהכנתי אותו המחמאות לא פסקו. אם גם אתם רוצים לפנק את האנשים היקרים לכם בממולאים טעימים ומיוחדים, כדאי לכם לנסות את המתכון הנהדר הזה, שאמנם כולל כמה שלבים, אך הוא פשוט במיוחד להכנה.
זוהי מנה טבעונית נהדרת להכין למשפחתכם בכל ימות השבוע - כמנה עיקרית מזינה הן לארוחת צהריים והן לארוחת ערב. השילוב של החומוס יחד עם הבטטה יוצר טעם נהדר, וילדיכם ייהנו מקציצות בריאות, מקוריות ומשביעות.
יש טבעונים מכל מיני סוגים, וכששואלים אותי מאיזו אסכולה אני, התשובה שלי תמיד תהיה שאני מגיעה מאסכולת ה-"טעים". בחרתי בטבעונות כדי לא לפגוע בבעלי חיים, וכמי שבאה מתחום הקולינריה, אני דואגת שהאוכל שלי יהיה קודם כל כיפי, מפתה, צבעוני ומפנק. עם הזמן גיליתי שהרבה פעמים ה-"טעים" הזה, שמבחינתי הוא הכרחי, יכול להיות גם מאוד בריא. זה בדיוק מה שקרה לי עם האלתור הכיפי שהוליד את המתכון הזה לחמין. אתם מוזמנים לשחק עם המרכיבים, זה כל הכיף – ולהכין אותו בכל פעם קצת אחרת.
המנסף הוא מנה עיקרית שמסמלת את המטבח הדרוזי והירדני. בדרך כלל המנה מכילה בשר כבש שמבושל ברוטב ג'מיד, אך המתכון הבא הוא טבעוני לחלוטין ומומלץ גם עבור כל מי שאינו אוהב את הטעם החזק של בשר הכבש.
במשפחתה של תמר עורכים בשנים האחרונות ארוחות קצת אחרות - עם מנות טבעוניות וטעימות, שאחת מהן היא תחתיות ארטישוק ממולאות. במתכון הבא, הירק הישראלי האהוב הופך למנה יפיפייה וטעימה הממולאת בפטריות ואגוזים, שתגרום לכם לפזול לעברה במשך כל הערב, עד שתטעמו ממנה ותתאהבו בה.
קלים, אווריריים ומלאים בטעם ביתי מתוק וחמים של ימים קרירים – אלו הם כדורי התפוחים המטוגנים שמגיעים לצד רוטב נפלא שמשדרג את טעמם אפילו עוד יותר. הכדורים הנפלאים הללו, שיכולים לשמש כקינוח לכל ארוחה או סתם מעדן מתוק לימים קרירים, עשויים מתפוחי גרני סמית' עסיסיים שמחזיקים היטב בזמן טיגון. בנוסף מדובר במתכון טבעוני, כך שגם אלו הנמנעים ממוצרים מהחי יוכלו ליהנות ממנו.
אחת מעוגות הגבינה הקלאסיות והאהובות ביותר בעולם היא הטירמיסו האיטלקית, שמשמעות שמה בתרגום חופשי היא "הרם אותי", ואכן העוגה המדהימה הזו יכולה להרים את מצב רוחו של כל אחד שטועם אותה. בטירמיסו קיים שילוב מושלם של ביסקוויטים עם קצפת, ליקר, קקאו וקפה, והיום אתם תלמדו כיצד להכין אותה כך שניתן יהיה ליהנות ממנה גם אחרי ארוחה בשרית או אפילו אם אתם טבעוניים. אחרי שתטעמו את מה שתכינו, לא תוכלו אפילו לנחש שמדובר בגרסה שונה ולא חלבית של העוגה המוכרת והאהובה.
כאשר מתחילה הארוחה כמעט תמיד חושבים על הקינוח. הרי המנה האחרונה המתוקה והמפתיעה היא גולת הכותרת של כל ארוחה ותמיד יהיה מקום לאכול אותה, לא משנה כמה מלאים נהיה. בקטגוריה הזו ישנו מגוון רחב של טעמים ומרקמים, אך עוגת מוס הרימונים הזו היא אחת מהטובות ביותר שייצא לכם לטעום בזמן הקרוב. היתרון הגדול של העוגה הזו הוא המרכיבים שבה, אשר אינם מכילים חלב או מוצרים מהחי, כך שהיא תתאים לכל משתתף בסעודה ואף תוכלו להגיש אותה גם לאחר ארוחה בשרית. אחרי שתטעמו את העוגה הטעימה והיפה הזו, אתם תשמרו על המתכון שלה בסוד כדי שאיש לא ידע כיצד יצרתם את הקסם הזה.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: