המנסף הוא מנה עיקרית שמסמלת את המטבח הדרוזי והירדני. בדרך כלל המנה מכילה בשר כבש שמבושל ברוטב ג'מיד, אך המתכון הבא הוא טבעוני לחלוטין ומומלץ גם עבור כל מי שאינו אוהב את הטעם החזק של בשר הכבש.
מקור תמונה:
veganart
אופן הכנת המנסף הטבעוני:
-
הכנת פתיתי הסויה: השרו את פתיתי הסויה במים חמים למשך חצי שעה, ולאחר מכן סחטו ותבלו אותם עם 2 כפות שמן, מלח, חצי כפית קינמון, הל, כפית אחת של חוויאג' למרק ופלפל אנגלי.
-
חצו את טבעות הבצל לשניים וטגנו במחבת עם 2 כפות שמן, עד שישחימו.
-
הוסיפו את השקדים והמשיכו לטגן למשך 5 דקות נוספות.
-
הוסיפו את פתיתי הסויה והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב למשך כ-10 דקות נוספות.
-
הכנת האורז: טגנו בסיר את אטריות האורז יחד עם 2 כפות שמן, עד שישחימו קלות.
-
הוסיפו את האורז והגזר וטגנו קלות.
-
הוסיפו 2 כוסות מים והביאו את הסיר לרתיחה. תבלו עם מלח, כפית חוויאג' למרק וחצי כפית קינמון, ולבסוף ערבבו קלות.
-
הנמיכו את האש ובשלו עם המכסה על הסיר עד שהנוזלים יספגו באורז למשך 5-10 דקות.
-
המנה שלכם מוכנה. כעת סדרו את האוכל יפה על צלחת, הוסיפו עלי פטרוזיליה קצוצה וגרגרי רימון לקישוט והגישו.
מקור: אבי ז'אן