maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 שילובי מזונות לשמירה על גוף בריא במיוחד

 הגוף שלנו הוא המכונה החכמה ביותר שיש בטבע אך כנראה שגם הפגיעה ביותר, ועלינו לשמור עליו ועל פעילות תקינה של כל המערכות שפועלות בתוכו. בדיוק כמו כל מכונה אחרת, על מנת שהגוף יפעל כראוי גם הוא זקוק לדלק שיעניק לו אנרגיה, כאשר במקרה שלנו זה המזון אותו אנו צורכים. כידוע, ישנם יתרונות בריאותיים רבים במזונות אותם אנו מכניסים אל גופנו הגורמים לחיזוקו ולשמירה על תקינותו. כאשר אנו אוכלים ירק או פרי מסוים לבדו, אנחנו מקבלים את כל הערכים הבריאותיים שלו, אך אם נשלב שני מרכיבי מזון או יותר, החיבור של כלל הערכים התזונתיים מסוגל להיטיב עמנו באופן משמעותי יותר. אתם מוזמנים לגלות 6 שילובים בריאים שכאלה, שלכל אחד מהם גם מצורף מתכון טעים שיסייע לכם לקבל את מלוא היתרונות שמכילים מרכיבי המנה.
 
6 שילובי מזון: לקט ירקות טריים

1. ביצים ותרד

מלבד היות הביצים אחד מהמקורות העיקריים שלנו לחומצות אמינו חיוניות, הן גם מכילות מגוון של ויטמינים מסוג B – הכוללים בין היתר גם ויטמין B5, אשר חלק מתפקידיו הם לעבות זקיקי שיער, מה שחשוב מאוד עבור אנשים בעלי שיער דליל. ביצים הן גם מקור טוב של סלניום, מינרל אשר מפעיל אנזים המסייע לגוף להשתמש בנוגדי חמצון בצורה יעילה יותר כדי להילחם ברדיקלים חופשיים ולמנוע דלקות - אחד הגורמים הנסתרים לנשירת שיער. שילוב של עלי תרד במזון הכולל ביצים יכול לחולל פלאים בכל הנוגע לשמירה על שיער בריא ושופע, מכיוון שהתרד הוא מקור מעולה לברזל שמחסור ממנו עלול להוביל לנשירת שיער ולשורה ארוכה נוספת של בעיות בריאותיות.
מתכון לפשטידת תרד וגבינת עיזים

פריטטה היא למעשה מתכון לפשטידת ביצים שמקורה במטבח האיטלקי והספרדי, אשר לרוב מכילה גם שילובים שונים של ירקות וגבינות. הגרסה למתכון שלפניכם היא קלה מאוד להכנה ויכולה לשמש כמתאבן וגם כמנת צד מצוינת לצד חלקה העיקרי של הארוחה. אם אתם לא חובבי תרד גדולים, תוכלו ללחוץ כאן ולהכיר מתכוני פריטטה נוספים.

מתכון לפשטידת תרד וגבינת עיזים מקור תמונה: realfood.tesco
רכיבים לפריטטת תרד:
ביצים - 10 (גדולות)
מלח - 2 כפיות
מים - 1 כוס
תרד - כ-300 גר' (קפוא, מופשר ומיובש)
גבינת עיזים - 100 גר'
פלפל שחור - לפי הטעם

2. חומוס ושמן זית

חומוס הוא מסוגי המזונות המועילים ביותר לשיפור מצב הרוח ומוגדר כבעל יכולת לרומם את רמות האנרגיה שלכם. יתרונות אלה ניתן לייחס למגנזיום ולוויטמין B6 המצויים בגרגירים הטחונים, שמשפיעים לטובה על ההורמונים שמשפרים את מצב הרוח כמו סרוטונין ודופמין. שילוב גרגירי חומוס או ממרח חומוס עם שמן זית, המכיל נוגדי חמצון שנלחמים ברדיקליים חופשיים, משפר את הטעם ובנוסף מסייע להארכת החיים שלכם - כך תקבלו מנה טעימה, מזינה ובריאה.
מתכון לחומוס ביתי אמיתי

אם רק הייתם יודעים כמה קל להכין ממרח חומוס בבית, ללא ספק הייתם מכינים אותו לבד! בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין ולתבל את הממרח כמו שמתחשק לכם וליהנות ממוצר טרי, בריא והכי חשוב - טעים.

מתכון לחומוס ביתי אמיתי מקור תמונה: mydomaine
רכיבים לממרח חומוס:
שום - 1 ראש
שמן זית - ½2 כפות (מחולק)
גרגירי חומוס - 420 גר' (מבושל ומסונן מקופסת שימורים)
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
מלח - ½ כפית (או לפי הטעם)
כמון - 2-3 כפות
מים - 2-3 כפות
פטרוזיליה - מעט (טרייה, קצוצה)
פפריקה מתוקה - מעט (לקישוט)

3. ירקות כתומים ושום

פירות וירקות כתומים כמו פפאיה, דלעת, בטטה ותפוזים, הם מזונות המכילים כמות גבוהה ומבורכת של נוגדי חמצון כמו ויטמין C, אשר ידוע כלוחם בזיהומים וכמפחית דלקות. שילובם של ירקות כתומים אלו יחד עם שום, שהוא צמח תבלין בעל סגולות בריאותיות רבות שניתן ליהנות מהן בדרכים רבות, אפילו משקה על בסיס חלב, יכול להיות שילוב מנצח להגנה ושמירה על בריאותכם לאורך זמן.
מתכון לדלעת ערמונים ממולאת בקינואה

טעמה של דלעת הערמונים הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלורית (אשר גם בה ניתן להשתמש במתכון זה), ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בין הרכיבים האלו במתכון שלפניכם יוצר חגיגה לחך.

רכיבים לדלעת ערמונים במילוי קינואה:
דלעת ערמונים - 4 חתיכות (או דלוריות)
גזר - ½ כוס (קצוץ)
בצל - ½ כוס (קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
מים - ½ כוס
קינואה - 2 כוסות (מבושלת)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
טימין - ½ כפית (קצוץ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
גבינת צ'דר - ¾ כוס (מגורדת)

4. סלמון ושמן קוקוס

ישנם מספר גורמים להיווצרות קשקשים, כאשר הסיבות המוכרות ביותר הן עור יבש או עור שמנוני מדי. כדי להיפטר מקשקשים ניתן להשתמש במוצרי טיפוח שונים, אך קיימות דרכים טבעיות אחרות שמועילות גם כן - שתיית מים מרובה, אכילת מזונות עשירים באומגה 3 כמו דגים ובעיקר דגי סלמון, שימוש בשמנים אתריים וצריכה של שמן קוקוס. השמן הזה מכיל חומצות שומן בעלות שרשרת טריגליצרידית בינונית, כאלו המסייעות לעור להישאר נקי מקשקשים ואף מועילות לירידה במשקל. לכן, על ידי שילוב שני המזונות הבריאים הללו - סלמון ושמן קוקוס - תעזרו לגופכם לשמור על עור גמיש, מבריק וללא קשקשים.

מתכון לנתחי סלמון עם שומשום וסלט מלפפונים

כולנו יודעים שהתזונה שלנו משפיעה לא רק על הבריאות שלנו, אלא על כל איכות חיינו, וצריך לזכור שכדי שנוכל ליהנות ממצב רוח מרומם, חשוב להתייחס בכובד ראש לאוכל שאנו מכניסים לתוך גופנו. את המתכון הנפלא הזה לנתחי סלמון אני מכין עבור בת זוגתי לפחות פעם אחת בשבוע, כדי ששנינו נוכל ליהנות מהטעם הנפלא ומהחומרים המזינים הרבים שיש במנה הזו, אשר תורמים לבריאות הגוף והנפש.

רכיבים לסלט:
תרד - 450 גר' (עלי בייבי טריים)
צנוניות - 3 (פרוסות דק)
מלפפון - 1 (חתוך לשתיים ופרוס)
שמיר - 2 (גבעולים קצוצים)
רכיבים לרוטב:
שמן זית - 3 כפות
מיץ לימון - מ-½ לימון (טרי)
מלח ים - מעט
רכיבים לדג סלמון:
סלמון - 300 גר'
שומשום שחור - ½ כפית
שומשום לבן - ½ כפית
שמן קוקוס - ½ כפית
מלח ים - לפי הטעם

5.  עגבניות ושמן זית

היוונים והספרדים צורכים עגבניות ושמן זית יותר מכל עם אחר בעולם, וכנראה שזו הסיבה לכך שיש להם תוחלת חיים ארוכה יותר מאיתנו וגם מן האמריקאים. העגבניות עשירות בנוגד חמצון הנקרא ליקופין, אשר הוכח כמפחית את הסיכוי לסבול ממחלות לב וסוגי סרטן מסוימים. ליקופין הוא גם חומר מסיס בשומן, לכן מומלץ לאכול אותו לצד שומן בלתי רווי, כמו שמן זית, אשר עוזר לגוף לספוג את כמה שיותר ממנו.

מתכון למרק עגבניות קר וקל להכנה - גספאצ`ו

עונת המעבר מזמנת גם מתכון מעבר - גספאצ'ו עגבניות - מרק קר, בריא ועשיר בטעמים. גספאצ'ו מבוסס ברובו על עגבניות, שהן מטבען עשירות בויטמין C, ויטמין A, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. ליקופן, הפיגמנט האדום שבעגבנייה משמש כאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) ומגן על המבנים התאיים וה-DNA מפני השפעות של רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים בריאים ועשויים לסייע לתאים סרטניים להתפתח. כמו כן, הליקופן גם מוריד את רמות הכולסטרול, שעשוי לגרום למחלות לב.

רכיבים למרק:
מלפפון - 2 כוסות (מקולף וקצוץ לקוביות קטנות)
פלפל אדום - 1 כוסות (קצוץ לקוביות קטנות)
פלפל כתום - 1 כוס (קצוץ לקוביות קטנות)
עגבניות - 2 כוסות (בשלות, קצוצות לקוביות קטנות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
מיץ עגבניות - 2 כוסות
חומץ בן יין - 3 כפות
מיץ לימון - 3 כפות
שום - 2 כפות (כתוש)
שמן זית - 4 כפות
בזיליקום - 2 כפות (טרי, קצוץ דק)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה דק)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית

6. יוגורט עם בננה

יוגורט ומזונות אחרים כגון כרוב חמוץ או טמפה, עוזרים למערכת העיכול לבצע את עבודתה על ידי אספקת חיידקים פרוביוטיים מועילים לגוף. חיידקים אלה עוזרים לנו לעכל ולפרק מזונות קשים לעיכול וגורמים לנו למצות את מלוא הערכים התזונתיים שבהם. כאשר משלבים את היוגורט עם בננה, מוסיפים לגוף גם את האינולין שבפרי הבריא הזה, חלבון חיוני הניתן לפירוק אך ורק באמצעות החיידקים הפרוביוטיים, מה שהופך את השילוב לבסיס עבור מנה בריאה וטעימה במיוחד.

מתכון לשייק יוגורט, פירות ודבש

משקה שמשלב יוגורט ופירות בהחלט מתאים לכל זמן ולכל עונה, ומתכון שייק היוגורט שלפניכם משלב גם דבש דבורים טבעי שמעניק מתיקות נעימה וערבה לחך. המתכון קל ופשוט להכנה כך שתוכלו להכין אותו במהירות וללא זמן המתנה מיותר, רק להכין ולשתות לרוויה.

רכיבים לשייק יוגורט:
יוגורט - ½1 כוסות
מיץ לימון - 1 כפית
תותים - 1 כוס (פרוסים או קוביות מנגו או אוכמניות)
מים - ⅓-½ כוס (קרים)
דבש - 4 כפות (נוזלי)
בננה - ½ (פרוסה)
קוביות קרח - 8-10 יחידות

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו