maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק עגבניות קר וקל להכנה - גספאצ`ו

עונת המעבר מזמנת גם מתכון מעבר - גספאצ'ו עגבניות - מרק קר, בריא ועשיר בטעמים. גספאצ'ו מבוסס ברובו על עגבניות, שהן מטבען עשירות בויטמין C, ויטמין A, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.

ליקופן, הפיגמנט האדום שבעגבניה משמש כאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) ומגן על המבנים התאיים וה-DNA מפני השפעות של רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים בריאים ועשויים לסייע לתאים סרטניים להתפתח. כמו כן, הליקופן גם מוריד את רמות הכולסטרול, שעשוי לגרום למחלות לב.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק עגבניות קר וקל להכנה - גספאצ`ו
רכיבים למרק:
מלפפון - 2 כוסות (מקולף וקצוץ לקוביות קטנות)
פלפל אדום - 1 כוסות (קצוץ לקוביות קטנות)
פלפל כתום - 1 כוס (קצוץ לקוביות קטנות)
עגבניות - 2 כוסות (בשלות, קצוצות לקוביות קטנות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
מיץ עגבניות - 2 כוסות
חומץ בן יין - 3 כפות
מיץ לימון - 3 כפות
שום - 2 כפות (כתוש)
שמן זית - 4 כפות
בזיליקום - 2 כפות (טרי, קצוץ דק)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה דק)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת המרק:
  1. הכניסו את כל החומרים לקערה, ערבבו היטב.
  2. צקו ½ מהכמות לבלנדר או למערבל מזון, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת סמיכה.
  3. החזירו את התערובת לקערה עם שאר חומרי הגלם, וערבבו היטב.
  4. כסו את הקערה והכניסו למקרר למינימום שעתיים לפני הגשה.
מקור: שרה גוטליב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: