print header

5 מתכוני פשטידות לשבועות

יש 1001 דרכים להכין פשטידה ואולי אפילו יותר, ולכל אחת יש טעם ומרקם מיוחד ששייך אך ורק לה, כשהפשטידה יכולה להיות מנה עיקרית או תוספת לארוחה, ואפשר למצוא אותה במטבחים מכל רחבי העולם. אצלנו נהוג במיוחד להכין פשטידה לחג השבועות, זאת מאחר שמדובר באחד המאכלים שהכי קל לשלב בהם גבינות באופן מוצלח ומשביע, והנה לפניכם 5 מתכונים שמובטח כי לא יישארו מהם שאריות בסוף החג.

מתכון לפשטידת בטטות, ברוקולי, תרד וגבינות

יש לא מעט סוגי פשטידות, אך זו מוצלחת במיוחד אודות למראה הנהדר ולטעם החלומי שלה. אופן ההכנה הפשוט והמהיר יחד עם שילוב חומרי הגלם דלי הקלוריות של המנה, יוצרים מעדן ערב לחך, נפלא ומעניין שיפתיע את כל מי שיטעם מן הפשטידה ויגרום להם לבקש את המתכון, או לפחות מנה נוספת אם תישאר.
מתכון לפשטידת בטטות, ברוקולי, תרד וגבינות מקור תמונה: dessertswithbenefits
רכיבים לפשטידה:
בטטות - 2 (גודל בינוני, קלופות ופרוסות דק)
שמן זית - 1 כף
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
בצל - 1 (גדול, קצוץ דק)
תרד - 300 גרם (עלים קצוצים גס)
ברוקולי - 100 גרם (פרחים ללא גזע, שטופים, מאודים וקצוצים)
פלפל שחור - ¼ כפית
מלח - ½ כפית
חלב - ¾ כוס (על פי בחירתכם)
אגוז מוסקט - ¼ כפית (טחון)
גבינה צהובה - ¼ כוס (דלת שומן מגורדת, או פטה)
מתכון לקיש פטריות ועלי רוקט במעטפת שקדים

עם הניחוחות הנפלאים שיתפשטו ברחבי הבית ויחד עם טעמיו הנהדרים, היו בטוחים שגם אלו שאינם רגישים לגלוטן ימהרו לבקש מכם את המתכון לקיש הפטריות ועלי הרוקט הבא. את טעמו של המילוי המועשר בגבינת עיזים, תשלימו עם מעטפת של בצק שקדים ביתי ופריך שיפתיע אתכם בקלות הרבה שבה תוכלו להכינו.

מתכון לקיש פטריות ועלי רוקט במעטפת שקדים מקור תמונה: cookieandkate
רכיבים לקיש ללא גלוטן:
אבקת שקדים - 2 כוסות (שקדים טחונים דק)
שיני שום - 3 (טחונות)
טימין - 1 כפית
מלח - 1 כפית (מחולקת)
פלפל שחור - ¼ כפית
שמן זית - 5 כפות (מחולקות)
מים - 1 כף
פטריות פורטובלו - 300 גר' (חתוכות גס)
עלי רוקט - 500 גר' (קצוצים)
חלב - ⅓ כוס
גבינת עיזים - 150 גר' (מפוררת)
מתכון לפשטידת גבינות, חלפיניו ותפוחי עץ

פשטידת הביצים האיטלקית והמסורתית, שמתאימה כארוחה בפני עצמה, מקבלת במתכון זה חיזוק מרענן – תפוח העץ, שהופך אותה למעניינת ועשירה בכל ביס. מומלץ להשתמש בתפוחים מזן חמצמץ לפרץ נוסף של טעם.

רכיבים לפשטידת תפוחי עץ:
תפוחי עץ - ½4 כוסות (קוביות)
מלפפונים - 3 כוסות (קוביות)
בצל - 2 כוסות (סגול, חתןך לקוביות)
פלפלי חלפיניו - ⅔ כוס (כתושים ללא הזרעים)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
ביצים - 10
גבינת צ'דר - 4 כוסות (מגורדת)
מיץ ליים - ⅔ כוס (טרי)
שמן זית - ½ כוס
רוטב סלסה - 2 כוסות (מסונן)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית

מתכון לפשטידות ברוקולי וגבינת צ'דר

אם מתחשק לכם חטיף מהיר וטעים בבוקר, באמצע היום או אפילו בלילה לפני השינה (כמוני), זהו המתכון המושלם בשבילכם. זרקו את החטיפים ועברו לפשטידונת טעימה, שמושלמת גם עבור אירוח ואירועים מיוחדים.

רכיבים לפשטידות ברוקולי:
שמן - לשימון תבנית
ביצים - 4 (בינוניות)
ברוקולי - 1 כוס (מאודה וקצוץ)
מלח - לפי הטעם (לא חובה)
פלפל שחור - לפי הטעם (לא חובה)
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגורדת)
מתכון קל לפשטידת בטטה וגבינת עיזים על תחתית קינואה

פשטידה נפלאה שתתאים לכל ארוחה במהלך היום, בתוספת של סלט בצד. המתכון הבא כל כך גמיש שתוכלו לשלב בו כמעט כל ירק שתמצאו במטבח ותוספת הקינואה שנותנת לפשטידה את השכבה הפריכה בתחתיתה, עושה פלאים בטעמה.

מתכון קל לפשטידת בטטה וגבינת עיזים על תחתית קינואה מקור תמונה: dishingupthedirt
רכיבים לתחתית קינואה:
קינואה - ¾ כוס
מים - ½1 כוסות
ביצה - 1
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - קמצוץ
רכיבים למלית ואפיית הקיש:
שמן זית - 2 כפות
בטטה - 1 (בינונית, חתוכה לקוביות של 1 סנטימטר)
בצל - 1 (חתוך דק)
כרישה - 1 (חתוכה דק)
טימין - 1 כפית
חלב - ¼ כוס (ניתן להשתמש גם בחלב סויה או שקדים)
גבינת עיזים - 120 גר'
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.