פשטידת הביצים האיטלקית והמסורתית, שמתאימה כארוחה בפני עצמה, מקבלת במתכון זה חיזוק מרענן – תפוח העץ, שהופך אותה למעניינת ועשירה בכל ביס. מומלץ להשתמש בתפוחים מזן חמצמץ לפרץ נוסף של טעם.
אופן הכנת הפשטידת תפוחי עץ:
-
חממו מראש את התנור ל-180° מעלות.
-
ערבבו בקערה גדולה את התפוחים, המלפפונים, הבצל סגול והפטרוזיליה.
-
בקערה נפרדת ערבבו את הביצים, 2 כוסות של גבינת צ'דר, מיץ הלימון, שמן הזית, רוטב הסלסה, מלח ופלפל.
-
הוסיפו את תערובת הביצים לקערת הירקות וערבבו היטב.
-
צקו את כל התערובת לתבנית מלבנית 20*30 או עגולה קוטר 22 משומנת ופזרו מעל את 2 כוסות גבינת הצ'דר שנותרו.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 30-35 דקות, עד אשר התערובת התייצבה והגבינה מעל הזהיבה.
-
צננו כמה דקות לפני ההגשה.
מקור: שמרית יפה