print header

אוסף מתכונים חלביים מהמטבח האיטלקי

המטבח האיטלקי המפואר והאהוב ידוע בזכות שלל מנות אייקוניות שיצאו ממנו, שרבות מהן מבוססות על חומרי גלם טריים ומשובחים, ביניהם לא מעט גבינות מצוינות שמקורן בארץ המגף. לכן, כאשר רוצים להכין ארוחה חלבית עם מטעמים נהדרים – כל כך קל, נכון, פשוט ומומלץ ללכת על מנות דגל מן המטבח האיטלקי שכוללות גם את הגבינות המעולות שלו. אז במיוחד לכבוד חג השבועות הממשמש ובא ולרגל שלל הסעודות החלביות שמתלוות אליו – הכנו לכם כאן אוסף של מתכונים חלביים מהמטבח האיטלקי שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות, ואנחנו ממליצים לכם בחום לנסות אותם וליהנות מהמיטב שיש לארץ המגף להציע.

מתכון לסלט פנצנלה משובח עם אפרסק

מחפשים מנה איטלקית משובחת ומיוחדת שהיא לא רק פיצה, לזניה או פסטה? מצאנו לכם מתכון מצוין לסלט מיוחד שמשלב בתוכו פרי, ירק, תבלינים, לחם וגבינה, בקיצור – חגיגה של טעמים בפה. והיתרון הכי גדול שלו הוא שתוכלו להכין אותו תוך 10 דקות בלבד, מה שהופך אותו לפתרון מושלם אם פתאום באים אליכם אורחים או כשמתחשק לכם לאכול סלט מעט שונה. אז הכינו את סלט הפנצנלה המיוחד הזה, שיפתיע אתכם בטעמו המשובח!

מתכון לסלט פנצנלה משובח עם אפרסק מקור תמונה: delish
רכיבים למתכון לסלט פנצנלה עם אפרסק:
בצל סגול - ½ (חתוך דק לרצועות)
צ'באטה (ג'בטה) - ½ כיכר (חתוכה לקוביות בעובי 4 ס"מ)
שמן זית - כ-½ כוס (מחולק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אפרסקים - 8 קטנים (חתוכים לרצועות בעובי ½1 ס"מ. ניתן להשתמש ב-4 גדולים)
בזיליקום - ½ כוס (עלים טריים קצוצים ועוד קצת לקישוט)
גבינת בוראטה - 1 (כ-250 גרם, מחולקות לרבעים, ניתן להחליף בכדורי מוצרלה בופאלו)
מתכון לריזוטו פטריות ופרמז'ן

רבים חוששים מניסיון להכין ריזוטו, שכן המרקם הסופי שלו הוא זה שקובע את ההצלחה של המנה, ולתוצאות טובות קשה להגיע אם אין הרבה ניסיון. אך המתכון הקליל הבא לריזוטו עם פטריות ופרמז'ן לא מצריך מכם להיות שפים מקצועיים, ותוכלו להכין אותו ללא חשש כדי ליהנות ממנת ריזוטו שתתאהבו בה מהטעימה הראשונה.

מתכון לריזוטו פטריות ופרמז'ן מקור תמונה: hellofresh
רכיבים לריזוטו פטריות ופרמז'ן:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ דק)
יין לבן יבש - 100 מ"ל
חמאה - 2 כפות
שן שום - 1 (כתושה)
פטריות שמפניון - 7 (פרוסות)
מלח - קורט
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
גבינת פרמז'ן - 100 גרם (מגורדת)
מתכון לפסטה בוקטיני עם מוצרלה, אנשובי וברוקולי

בוקטיני הם צינורות ספגטי שאהובים ונפוצים במיוחד ברחבי רומא בירת איטליה, ואם אתם רוצים גם כן להכניס את סוג הפסטה העסיסי הזה לביתכם ולהכין איתו מנה חלבית קלה וטעימה – אנחנו ממליצים לכם על המתכון הבא, שהופך את הבוקטיני לחגיגה אחת גדולה עם קרם מוצרלה עסיסי, נתחי אנשובי, פרחי ברוקולי וגרידת תפוז.

מתכון לפסטה בוקטיני עם מוצרלה, אנשובי וברוקולי מקור תמונה: la cucina italiana
רכיבים לבוקטיני עם מוצרלה:
חלב - 200 מ״ל
פילה אנשובי - 6 נתחי פילה אנשובי (כולל השמן שבו הם מושרים)
תפוז - 1
קורנפלור - קורט
מלח - קורט
מתכון לפיצה גבינות ותרד

אם קיים מאכל שילדים לא יכולים לסרב לו זה פיצה, והמתכון הבא משלב את הטעם הנפלא והמרכיבים המזינים שבתרד יחד עם המאכל הכי אהוב עליהם. עכשיו כשזה כל כך טעים ובריא כבר לא תצטרכו להגביל אותם באכילת פיצה, ואני בטוחה שאם תפנו את מבטכם לרגע, היא תיעלם כאילו לא הוכנה מעולם.

רכיבים לממרח תרד:
עלי בייבי תרד - 1 כוס (טריים)
אגוזי מלך - 2 כפות (קצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (טחון )
רכיבים לפיצה:
בצק מוכן לפיצה - 1 (רצוי דק)
גבינת גאודה - 1 כוס (מגורדת)
מוצרלה - 120 גר' (פרוסה)
מתכון לנגיסי קשקבל ועולש

רוצים ליהנות ממנה חלבית פריכה, עסיסית ומשובחת בסגנון איטלקי שפשוט תענג לכם את החך? אנחנו ממליצים על נגיסי הקשקבל והעולש הבאים – מנה קלילה שנאפית בתנור והופכת לחגיגה של טעמים לפה. הנגיסים הללו יכולים להוות נשנוש נהדר בין הארוחות או אף לשמש כמנה עיקרית וממכרת בסעודה חלבית, כמו זו של חג השבועות.

מתכון לנגיסי קשקבל ועולש מקור תמונה: la cucina italiana
רכיבים לנגיסי קשקבל ועולש:
עלי עולש - 400 גרם
קמח - קערה אחת
מלח - קורט
גבינת קשקבל - 8 פרוסות (מיושנת קלות, עובי הפרוסות: 1.5 ס״מ)
שום כתוש - 1 שן (עם הקליפה)
פירורי לחם - 1 קערה
שמן לטיגון - 3-4 כפות
מתכון לעוגת טורטה קפרזה

טורטה קפרזה היא אחת העוגות האיטלקיות האייקוניות ביותר, ומקורה באי קפרי שבדרום ארץ המגף. זאת עוגה נפלאה וקלה להכנה, שמכילה שילוב נהדר ומענג של שוקולד, שקדים וגבינת מסקרפונה – שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול. אז הכירו את המתכון לטורטה קפרזה מעולה שתוכלו להכין ללא קושי ובעזרתה להכניס גם את הטעמים המתוקים של איטליה הגדולה למטבחכם.

מתכון לעוגת טורטה קפרזה מקור תמונה: delicious
רכיבים לעוגת טורטה קפרזה:
חמאה לא ממולחת - 210 גרם (רכה וחתוכה לקוביות)
סוכר - 210 גרם
אבקת קקאו - 40 גרם (מנופה עם 1 כפית אבקת אפייה)
גרידת תפוז - מתפוז גדול אחד
אבקת סוכר - 30 גרם (עוד מעט לקישוט)

מקור תמונה ראשית: canva.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.