רבים חוששים מניסיון להכין ריזוטו, שכן המרקם הסופי שלו הוא זה שקובע את ההצלחה של המנה, ולתוצאות טובות קשה להגיע אם אין הרבה ניסיון. אך המתכון הקליל הבא לריזוטו עם פטריות ופרמז'ן לא מצריך מכם להיות שפים מקצועיים, ותוכלו להכין אותו ללא חשש כדי ליהנות ממנת ריזוטו שתתאהבו בה מהטעימה הראשונה.
מקור תמונה:
hellofresh
רכיבים לריזוטו פטריות ופרמז'ן:
אופן הכנת ריזוטו פטריות ופרמז'ן:
-
במחבת גדולה, חממו שמן זית על אש בינונית וטגנו את הבצל למשך 5 דקות, עד שהוא מתרכך.
-
הוסיפו את האורז, ערבבו וטגנו למשך דקה.
-
הוסיפו את היין הלבן, פזרו חצי מכמות הפטריות וטגנו למשך 2 דקות, עד שכמות היין מופחתת מעט.
-
הוסיפו מצקת של ציר ירקות (ודאו שהוא חם) וערבבו ללא הפסקה עד שהוא נספג היטב. לאחר מכן הוסיפו מצקת נוספת. חזרו על התהליך הזה במשך 25-30 דקות, עד שהאורז מקבל מרקם "אל דנטה".
-
בינתיים, חממו חמאה במחבת אחרת על אש בינונית, טגנו בה את השום ואת הפטריות שנותרו והוסיפו קורט מלח. טגנו למשך 5 דקות וערבבו מדי פעם, עד שהפטריות משחימות והופכות לרכות ועסיסיות. לבסוף הוסיפו למחבת חצי מכמות הפטרוזיליה.
-
העבירו את הפטריות המוכן למחבת עם האורז, טעמו והוסיפו תיבול אם צריך. לאחר מכן הוסיפו חצי מכמות הפרמז'ן וערבבו היטב.
-
חלקו את המנה לצלחות ופזרו מעל כל אחת את גבינת הפרמז'ן והפטרוזיליה שנותרו.
מקור: דנית אליהו