יש הרבה מאוד דרכים להכין כרובית - חלק מעדיפים אותה מטוגנת, יש כאלה שאוהבים אותה מאודה או אפילו טרייה... אבל אנחנו מעדיפים להפוך אותה לנשנוש אפוי וממכר! הכירו את המתכון הפשוט והבריא שלנו לנגיסי כרובית ופרמז'ן אפויים בתנור, ללא שמן ועם מעט מאוד מאמץ - בתאבון!
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים למתכון לנגיסי כרובית ופרמז'ן:
אופן הכנת המתכון לנגיסי כרובית ופרמז'ן:
-
חממו מראש תנור ל-200 מעלות.
-
בעזרת פומפייה גרדו את הכרובית בצורה גסה ולאחר מכן העבירו אותה אל קערה בגודל בינוני.
-
הוסיפו לקערה עם הכרובית המגורדת ¼ כפית מלח, ערבבו היטב והניחו בצד למשך כ-20 דקות עד שהמלח יצליח להוריד במעט את מפלס הנוזלים.
-
באמצעות כף גדולה עם חורים העבירו את הכרובית המגורדת אל מגבת מטבח נקייה וסחטו אותה היטב כדי להיפטר מהנוזלים.
-
העבירו את הכרובית המגורדת לאחר הסחיטה אל קערה יבשה והוסיפו פירורי פנקו, פטרוזיליה, גבינת פרמז'ן, שום, פלפל שחור, ביצה, את ¼ הכפית הנותרת של המלח וערבבו היטב.
-
הכינו מהתערובת כ-15 נגיסים בגודל שווה והעבירו אותם אל תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
אפו את הנגיסים במשך 20-24 דקות, לאחר כמחצית מהמזמן (10-12 דקות) הפכו את הנגיסים.
-
העבירו את הנגיסים לצלחת הגשה והניחו על השולחן עם מטבלים לטעמכם - בתיאבון!