כשרוצים להציג את החציל בתור הנושא של ארוחת הערב, רולטיני יכול להיות הבחירה הקלאסית. הרולטיני מגיע אלינו הישר מהמטבח האיטלקי והוא מוקדש באופן מוחלט לחציל, כשהוא מאופיין בגלילי חצילים ממולאים בגבינה ועגבניות - רכיבים קלאסיים ומובילים במטבח האיטלקי.
מקור תמונה:
epicurious
אופן הכנת הגלילי חציל:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 230 מעלות.
-
בינתיים, רפדו תבנית בנייר אפייה והברישו אותו בשמן.
-
סדרו את פרוסות החציל באופן שווה לאורך התבנית, הפכו כל פרוסה וכסו את שני צדיה בשמן שעל נייר האפייה.
-
פזרו ½ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל על פרוסות החציל והכניסו לתנור לאפייה של כ-12 דקות עד שיתרככו וישחימו מעט.
-
הוציאו את התבנית מן התנור והורידו את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
-
בינתיים, פזרו באופן שווה ½ כוס עגבניות מרוסקות בתבנית אפייה נוספת.
-
בקערה נפרדת, הקציפו 2 ביצים יחד עם גבינת ריקוטה, כוס אחת של גבינת מוצרלה ו-½ כפית מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הניחו בין 2 ל-3 כפות מן התערובת בקצה פרוסות החציל האפויות, גלגלו והניחו בתבנית אפייה. חזרו על הפעולה עבור כל פרוסות החציל.
-
העבירו את גלילי פרוסות החציל מתבנית האפייה אל התבנית שמכילה את העגבניות המרוסקות.
-
כעת, פזרו באופן שווה את העגבניות המרוסקות, גבינת המוצרלה והפרמז'ן שנותרו.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו בין 20-25 דקות עד להתכת הגבינה.
-
הוציאו מן התנור, הניחו למנה להתקרר כ-5 דקות והגישו!
מקור: גבריאל.ה