מרבית מתכוני הסופגניות כוללים טיגון בשמן עמוק, מה שמקשה על אלו מאיתנו שנמנעים מהן בגלל סיבות תזונתיות או בשל דיאטה כזו או אחרת. אם אתם רוצים ליהנות בחג החנוכה הזה מהמאכל האהוב בלי תוספת של שמן, נסו את המתכון המיוחד והטעים הבא לסופגניות אפויות בטעם תפוז וחמוציות שאפילו מתעלות על הגרסאות המטוגנות שלהן.
אופן הכנת הסופגניות:
-
חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו קלות תבניות לדונאטס. אם אין לכם כאלו, הניחו נייר אפייה על תבנית רגילה ושמנו אותו קלות.
-
הכניסו את הביצה והסוכר לקערה גדולה וטרפו אותם יחד ליצירת תערובת תפוחה.
-
תוך כדי ערבוב, הוסיפו לקערה חלב, שמנת חמוצה, חמאה ומיץ לימון וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו לקערה קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה וערבבו היטב. לבסוף הוסיפו את החמוציות וגרידת התפוז וערבבו לקבלת בצק אחיד.
-
הכניסו את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול וצרו עיגולים בצורת דונאטס עם חורים על התבנית. הכניסו לתנור ואפו במשך 7-9 דקות, או עד שהסופגניות יזהיבו.
-
לאחר האפייה, הוציאו את הסופגניות מהתנור וצננו אותן קלות. טבלו אותן בזיגוג, עטרו בגרידת תפוז והגישו.
אופן הכנת הזיגוג תפוזים:
-
הכניסו את הרכיבים לקערה וערבבו היטב ליצירת זיגוג אחד.