header

מתכון לסופגניות אפויות בטעם תפוז וחמוציות

מרבית מתכוני הסופגניות כוללים טיגון בשמן עמוק, מה שמקשה על אלו מאיתנו שנמנעים מהן בגלל סיבות תזונתיות או בשל דיאטה כזו או אחרת. אם אתם רוצים ליהנות בחג החנוכה הזה מהמאכל האהוב בלי תוספת של שמן, נסו את המתכון המיוחד והטעים הבא לסופגניות אפויות בטעם תפוז וחמוציות שאפילו מתעלות על הגרסאות המטוגנות שלהן. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסופגניות אפויות בטעם תפוז וחמוציות מקור תמונה: countrycleaver.com
רכיבים לסופגניות:
חלב - ½ כוס
שמנת חמוצה - 2 כפות
קמח - ½1 כוסות
סוכר - ½ כוס
חמאה - 4 כפות (מרוככת)
אבקת אפייה - ½1 כפיות
מלח - ½ כפית
גרידת תפוז - מ-1 תפוז
ביצה - 1
רכיבים לזיגוג תפוזים:
אבקת סוכר - 1 כוס
מיץ תפוזים - 2 כפות
גרידת תפוז - 2 כפות (לעיטור)
אופן הכנת הסופגניות:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו קלות תבניות לדונאטס. אם אין לכם כאלו, הניחו נייר אפייה על תבנית רגילה ושמנו אותו קלות.
  2. הכניסו את הביצה והסוכר לקערה גדולה וטרפו אותם יחד ליצירת תערובת תפוחה.
  3. תוך כדי ערבוב, הוסיפו לקערה חלב, שמנת חמוצה, חמאה ומיץ לימון וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. הוסיפו לקערה קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה וערבבו היטב. לבסוף הוסיפו את החמוציות וגרידת התפוז וערבבו לקבלת בצק אחיד.
  5. הכניסו את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול וצרו עיגולים בצורת דונאטס עם חורים על התבנית. הכניסו לתנור ואפו במשך 7-9 דקות, או עד שהסופגניות יזהיבו.
  6. לאחר האפייה, הוציאו את הסופגניות מהתנור וצננו אותן קלות. טבלו אותן בזיגוג, עטרו בגרידת תפוז והגישו.
אופן הכנת הזיגוג תפוזים:
  1. הכניסו את הרכיבים לקערה וערבבו היטב ליצירת זיגוג אחד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.