בוקטיני הם צינורות ספגטי שאהובים ונפוצים במיוחד ברחבי רומא בירת איטליה, ואם אתם רוצים גם כן להכניס את סוג הפסטה העסיסי הזה לביתכם ולהכין איתו מנה חלבית קלה וטעימה – אנחנו ממליצים לכם על המתכון הבא, שהופך את הבוקטיני לחגיגה אחת גדולה עם קרם מוצרלה עסיסי, נתחי אנשובי, פרחי ברוקולי וגרידת תפוז.
רכיבים לבוקטיני עם מוצרלה:
אופן הכנת בוקטיני עם מוצרלה:
-
חתכו את המוצרלה לקוביות קטנות בגודל חצי סנטימטר. בעזרת מגרדת גרדו את קליפת התפוז והניחו את הגרידה בצד.
-
הניחו את נתחי האנשובי בסיר יחד עם 2 כפיות מהשמן שלהם וחממו על להבה קטנה עד שהנתחים נמסים. הורידו את הסיר עם האנשובי מהאש.
-
בקערה קטנה ערבבו קורט קורנפלור עם 2 כפות חלב עד שהקורנפלור מתמוסס והניחו בצד.
-
הוסיפו את החלב שנותר לסיר עם האנשובי וערבלו את הכל בעזרת מערבל ידני.
-
החזירו את הסיר עם האנשובי והחלב לכיריים, בשלו על להבה נמוכה והוסיפו את תערובת החלב עם הקורנפלור. בשלו עד להסמכה במשך 2 דקות, עד שמתקבל רוטב דמוי בשמל.
-
כבו את הלהבה, תנו לסיר להתקרר, הוסיפו את קוביות המוצרלה וערבבו היטב.
-
בסיר נפרד חממו מים עד לרתיחה. הוסיפו לתוכם את הבוקטיני, בשלו אותו עד להכנה ו-2 דקות לפני סיום הבישול הוסיפו לסיר את פרחי הברוקולי.
-
בסיום בישול הפסטה עם הברוקולי, סננו, יבשו והעבירו לקערה גדולה. הוסיפו עליה את קרם המוצרלה, פזרו מעל את גרידת התפוז והגישו. בתיאבון.