אם קיים מאכל שילדים לא יכולים לסרב לו זה פיצה, והמתכון הבא משלב את הטעם הנפלא והמרכיבים המזינים שבתרד יחד עם המאכל הכי אהוב עליהם. עכשיו כשזה כל כך טעים ובריא כבר לא תצטרכו להגביל אותם באכילת פיצה, ואני בטוחה שאם תפנו את מבטכם לרגע, היא תיעלם כאילו לא הוכנה מעולם.
אופן הכנת הממרח תרד:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-220°.
-
הכניסו את עלי התרד, אגוזי המלך והשום למעבד מזון וערבבו עד שהתרד קצוץ לחלוטין. לאחר מכן הוסיפו לתערובת מלח, פלפל ופרמז'ן וערבבו שוב
-
המשיכו לערבל ותוך כדי הוסיפו בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד של ממרח (התחילו עם 2 כפות שמן והקפידו לא להוסיף יותר מ-½ כוס בסך הכל).
אופן הכנת הפיצה:
-
מרחו על בסיס הפיצה את הממרח שהכנתם ופזרו מעליו את הגבינות.
-
בשלב הזה תוכלו להוסיף ולפזר תוספות אחרות על גבי הפיצה, כמו למשל עלי תרד נוספים.
-
הכניסו לתנור ואפו במשך 10-15 דקות עד שהגבינה מתחילה לבעבע.
-
הוציאו בזהירות מהתנור והניחו בצד למשך דקה, זה יקל עליכם לחתוך את הפיצה למשולשים.
מקור: יעל בר