print header

10 מתכוני דגים נפלאים של עדות ומדינות שונות

יש משפחות רבות שעבורן ארוחת ערב טובה - שלא לדבר על סעודת חג או שבת - היא דבר שבלתי אפשרי לדמיין ללא לפחות מנת דג אחת על השולחן, וזה נכון לא רק בארץ אלא בכל רחבי תבל. מהסיבה הזאת ישנם מתכוני דגים מיוחדים רבים שאהובים במיוחד בקרב עדות ותושבי מדינות מסוימים, והיום אנחנו מזמינים אתכם להכיר עולם עשיר של טעמים בעזרת 10 מהם. החל מסלט דגים בסגנון צרפתי, דרך דג פרסי במילוי תבלינים או תבשיל דג בטאג'ין עם זיתים ופטרוזיליה, ועד לגרסה משודרגת של הגעפילטע פיש ה"ידוע לשמצה" - כל מה שנשאר לכם לעשות הוא לבחור, לבשל ולהכין את בלוטות הטעם לחוויות נפלאות!

מתכון לנזיד דגים הונגרי

דגים הם בין המאכלים הבריאים ביותר מן החי, הודות לתכולה גבוהה של חומצות שומן אומגה 3, העוזרות לשמור על תפקודי מוח תקינים וגם לנקות את כלי הדם משומן. כאשר משלבים את הדגים יחד עם ירקות, פפריקה ופלפל, מקבלים נזיד הונגרי טעים ועשיר שיספק לכם מנת בריאות שתשמחו לאכול בכל שבוע.

מתכון לנזיד דגים הונגרי מקור תמונה: healthyrecipesblogs
רכיבים למתכון לנזיד דגים:
פילה לברק - 450 גר' (או כל פילה דג לבן אהוב, ללא עור, חתוך לחתיכות בגודל הרצוי)
שמן זית - 2 כפות
בצלים - 3 (בינוניים, קצוצים)
פלפל חריף - ½1 כוסות (קצוץ - ניתן למתן את החריפות על ידי הוצאת זרעי הפלפלים לפני קציצתם)
שיני שום - 6 (מעוכות)
עגבניות מרוסקות - 2 כוסות (עם הנוזלים שלהן)
יין לבן - 1 כוס
ציר דגים - 4 כוסות (חם, מתכון לציר דגים, או 4 כפות אבקת מרק + 4 כוסות מים)
כוסברה - חופן (עלים קצוצים)
תפוחי אדמה - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות גדולות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, לעיטור)
נתחי סלמון בנוסח יווני

נתחי סלמון אפויים תמיד יכולים להיות מעדן מלכים, ואם אתם מכינים אותם לכבוד מישהו שאתם אוהבים – הטעם כנראה רק ישתדרג. אם אתם רוצים להפוך את המנה לחגיגת טעמים וצבעים אמיתית – כל מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להכין ולהגיש את נתחי הסלמון בנוסח יווני, כפי שתלמדו לעשות מהמתכון הנהדר הבא:

נתחי סלמון בנוסח יווני מקור תמונה: Delish
רכיבים למתכון לסלמון יווני:
שמן זית - ¼ כוס
לימונים - 3 (2 סחוטים למיץ, 1 פרוס לפרוסות)
שן שום - 1 (כתושה)
אורגנו - 1 כפית
צ'ילי גרוס - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם (מחולק)
עגבניות - 1 כוס (חתוכות לרבעים, או לחלופין עגבניות שרי חתוכות לחצי)
זיתי קלמטה - ¼ כוס
בצל סגול - בצל שלם ועוד ¼ כוס (פרסו את הבצל השלם לפרוסות, ולכוס הכניסו חתיכות קצוצות)
שמיר - 2 כפות (קצוץ)
פילה סלמון - 4 נתחים
מלח - לפי הטעם
מלפפונים - ¼ כוס (קצוץ)
מתכון למנת בקלה מומלחת בקרם שמנת

דג בקלה (קוד) נחשב למעדן נהדר במטבח הפורטוגלי – וגם אצלכם בבית הוא יכול להפוך לכוכב, בעזרת המתכון הפורטוגזי הבא למנה מנצחת של תבשיל דג בקלה בקרם (באצ'לאו קון נאטאס –Bacahlau Con Natas). השילוב בין הדג המומלח לרוטב הגבינות יגרום לכם ולכל מי שיטעם את המנה הזו ללקק את האצבעות בסוף הארוחה!

מתכון למנת בקלה מומלחת בקרם שמנת מקור תמונה: Delicious Wordflux
רכיבים למתכון לבקלה ברוטב שמנת:
נתחי פילה בקלה - 4 (כ-500 גרם)
תפוחי אדמה - 1.3 קילו (קלופים וחתוכים לקוביות )
בצל - 1
שמן זית - 5 כפות
שמנת לבישול - 470 מ"ל
חלב - 1 כוס
אגוז מוסקט - ½ כפית
קורנפלור - 2 כפות
מלח - ½ כפית
מתכון לדג ברוטב טריאקי לצד סלט מלפפונים חמוץ-מתוק

את רוטב הטריאקי אתם אולי מכירים כתוספת הקלאסית לאכילת מנות סושי שונות – אך במטבח היפני יש לו עוד שימושים רבים, והוא ידוע בעיקר ככזה המלווה מנות דגים ובשר. היום תלמדו איך להכין מנת דג מעולה בזיגוג רוטב טריאקי מתקתק – שתיקח אתכם בין רגע ליפן ותעשה לכם ולכל בני ביתכם חגיגה אקזוטית בפה.

מתכון לדג ברוטב טריאקי לצד סלט מלפפונים חמוץ-מתוק מקור תמונה: Delish
רכיבים למתכון לסלט מלפפונים:
מלפפון - ½ (פרוס דק)
צנון יפני (דייקון) - 1 (פרוס דק)
שן שום - 1 (קצוצה)
חומץ אורז - ¼ כוס + 2 כפות
מלח - 1 כפית
סוכר לבן - 2 כפות
רכיבים לרוטב טריאקי:
סוכר חום - ¼ כוס
קורנפלור - ½1 כפית (מדוללת בכף אחת של מים)
חומץ אורז - 3 כפות
רכיבים למתכון לדג בקלה ברוטב:
דג בקלה - 4 נתחים (ללא עור)
אורז מאודה - 1 כוס
מתכון לדג במילוי תבלינים, שקדים ורוטב רימונים

אם אתם רוצים לשדרג את מתכוני הדגים המסורתיים שלכם, הגעתם למקום הנכון! המתכון המיוחד הבא לדג במילוי תבלינים, שקדים ורוטב רימונים ימלא את ביתכם בניחוחות נפלאים וירשים את האורחים שיזכו לטעימה קטנה מפרס כאן בישראל.

מתכון לדג במילוי תבלינים, שקדים ורוטב רימונים מקור תמונה: food52
רכיבים לדג והמילוי:
דגים לבנים - 4 (טריים, שלמים וחתוכים במרכז ליצירת כיס למילוי)
שמן - 5 כפות
בצל - 1 (בינוני, חתוך לרצועות דקות)
שיני שום - 3 (כתושות)
שקדים - 1 כוס (מולבנים, חתוכים גס)
חמוציות מיובשות - 1 כוס (מושרות במים במשך ½ שעה ומסוננות מנוזלים)
רכז רימונים - ¼ כוס
תערובת עשבי תיבול - 1 כוס (ניתן לשלב בין כוסברה, פטרוזיליה, טרגון, בזיליקום, נענע ועוד)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
לימונים - 2 (חתוכים לפלחים עבים, להגשה)
מתכון לתבשיל ספרדי קלאסי - פאייה

המנה הספרדית המפורסמת הזו מורכבת משילוב של טעמים ומרקמים רבים בתוך מחבת אחת, וניתן להכין אותה עם עוף או דגים, או עם ירקות בלבד. הגישו את המנה המוכנה לשולחן כפי שהיא - במחבת, כך שכל סועד יוכל לקחת ממנה כמה שירצה. 

רכיבים לפאייה:
בצל גדול - 1 (קצוץ דק)
שמן זית - 5 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבניות - 2 (קלופות וקצוצות)
סוכר - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פפריקה - 1 כפית
אורז מזן ארבוריו - 2 כוסות (או אורז עגול)
מרק עוף פרווה - 3 כוסות (3 כוסות מים חמים + 3 כפיות אבקת מרק)
פילה דג לבן - 6 חתיכות (ניתן להמיר ב-6 שוקי עוף או חצי חבילה של תערובת ירקות קפואים)
מתכון למרק דגים פיקנטי

המתכון שלפניכם ילמד אתכם איך להכין קדירת דגים טעימה במיוחד עם ירקות ורוטב שמשתלבים נפלא עם קוסקוס. גם ילדיכם יאהבו את הנזיד הזה, שמעדן את טעמו של הדג שיש בו ויוצר מנה שתהפוך לחביבת הקהל בקלות.

רכיבים למרק דגים:
שמן - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 4 (חתוכות לפרוסות דקות)
רסק עגבניות - 3 כפות
תפוחי אדמה - 2 (קלופים וחתוכים לקוביות בעובי ½2 ס"מ)
גזרים - 3 (קלופים, חתוכים לחתיכות באורך ½2 ס"מ)
לפת - 1 (קלופה, חתוכה לקוביות בעובי ½2 ס"מ)
קישואים - 2 (חתוכים לחתיכות באורך ½2 ס"מ)
בקלה - 600 גר' (פילה, או דג לבן אחר, חתוך לחתיכות באורך 4 ס"מ)
כמון - ½1 כפיות
צ'ילי - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - 1 כפית
פטרוזיליה - 3 כפות (טרייה, קצוצה)
מתכון לכדורי גפילטע-פיש
אם הילדים לא מוכנים לטעום את קציצות הגפילטע-פיש שלכם או של סבתא, ואתם מתעקשים שחייבים כי זאת מסורת, הכינו להם את כדורי הגפילטע-פיש הללו בלי לומר להם מה הם, ותראו שהילדים יזללו את מנת הדג בתיאבון והנאה. אתם תוכלו להרגיש מרוצים שהבעיה נפתרה והקטנטנים רק יחכו לפעם הבאה.
רכיבים למתכון לכדורי גפילטע-פיש:
דג קרפיון - 2 פילטים (או כל פילה דג אחר - שמרו את העצמות)
בצל - ¼ (גדול קצוץ דק)
אבקת אפייה - ½ כפית
קמח מצה - ½ כוס (או קמח תפוח אדמה)
קורנפלור - ½ כוס (או קמח תפוח אדמה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
סוכר - 4 כפות
גזר - 1 (קלוף וחתוך לקוביות קטנות)
מתכון לסלט דגים בגריל בנוסח ניסואז

אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להטעות אתכם, מאחר שאת הסלט הזה תוכלו להכין בקלות ובמהירות! נסו אותו ולא תתחרטו... 

מתכון לסלט דגים בגריל בנוסח ניסואז מקור תמונה: feastingathome
רכיבים למתכון למרינדת דגים:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 6 (טחונות)
חרדל - 1 כף
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת לימון - מ-1 לימון
רכיבים לרוטב:
מיץ לימון - ½ כוס
גרידת לימון - מ-1 לימון
בצל אדום - ½ כוס (קצוץ)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
חרדל - 2 כפיות
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
צלפים - 2 כפות
פלפל אדום - ½ כוס (קלוי)
זיתי ניסואז - ¼ כוס (או קלמטה מגולענים)
טימין - 1 כף (עלים קצוצים דק)
רכיבים למתכון לסלט:
דגים - 680 גר' (170 גר' לכל חתיכה) (מותאמים לגריל לפי בחירתכם, כדוגמת סלמון, טונה, בס וכדומה)
שעועית לבנה - 850 גר' (מבושלת ומסוננת, אפשר מקופסת שימורים)
תערובת חסה - 200 גר'
מתכון לדג סול מבושל בטאג'ין עם זיתים ופטרוזיליה

לפטרוזיליה סגולות רבות – היא מסייעת לרפא מחלות לב וכליות, עוזרת לפתור בעיות בעיכול ואפילו מצמצת את הסיכון לסרטן. עם זאת, יש לה גם חיסרון בולט – טעמה הדומיננטי גורם לכך שברוב המקרים משתמשים רק בכמות קטנה שלא תאפשר את ניצול מלוא הסגולות שלה. הטאג'ין הוא מאכל מסורתי שמזוהה עם המטבח המרוקאי ומאפשר להשתמש ללא חשש בכמויות ניכרות של פטרוזיליה. הטאג'ין מכיל טעמים חזקים ומגוונים שלצד תרומתם לשיפור הבריאות יוצרים חוויה של אוכל נהדר.

רכיבים למתכון לדג סול:
שמן זית - ¼ כוס
בצל - 1 (צהוב, בינוני וקצוץ)
פטרוזיליה - 1 כוס (עלים קצוצים)
דג סול - 4 (פילה)
לימון - 1 (פרוס לרצועות דקות)
פלפל שחור - מעט (לתיבול)
פפריקה - מעט (לתיבול)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.