דג בקלה (קוד) נחשב למעדן נהדר במטבח הפורטוגלי – וגם אצלכם בבית הוא יכול להפוך לכוכב, בעזרת המתכון הפורטוגזי הבא למנה מנצחת של תבשיל דג בקלה בקרם (באצ'לאו קון נאטאס –Bacahlau Con Natas). השילוב בין הדג המומלח לרוטב הגבינות יגרום לכם ולכל מי שיטעם את המנה הזו ללקק את האצבעות בסוף הארוחה!
רכיבים למתכון לבקלה ברוטב שמנת:
אופן הכנת המתכון לבקלה ברוטב שמנת:
-
השרו את נתחי הפילה במים למשך 24 שעות בתוך המקרר. החליפו את מי ההשריה פעמיים במהלך הזמן, מבלי להוציא את הנתחים מן המקרר.
-
בסיום, לאחר ההשריה, שטפו את נתחי הבקלה במים זורמים למשך 5 דקות.
-
פלטו את הנתחים, אם יש צורך בכך, והוציאו את העור והעצמות. לאחר מכן הניחו את נתחי הבקלה בצד.
-
טגנו במחבת את קוביות תפוח האדמה עם 3 כפות של שמן זית עד שהן מבושלות ולא יותר מכך. הוציאו מן המחבת והניחו בצד.
-
חיתכו את הבצל לטבעות דקות וטגנו אותן במחבת יחד עם השום הכתוש, כפות שמן הזית שנותרו ועלה הדפנה, עד שהכל מתרכך והבצל הופך שקוף, כ-5-8 דקות.
-
הכניסו את נתחי הפילה למחבת עם הבצלים, טגנו קלות, הוסיפו את תפוחי האדמה וערבבו הכל ביחד. לסיום החלק הזה כבו את הלהבה, הוציאו את עלה הדפנה והניחו את התערובת בצד.
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות, והחלו להכין את קרם השמנת: במחבת בינונית, על להבה גבוהה, המיסו 2 כפות חמאה, הוסיפו את הקורנפלור וערבבו היטב. הוסיפו את החלב ואת השמנת לבישול וערבבו עד שהכל מתחבר. הוסיפו את אגוז המוסקט, המלח והפלפל ובשלו על להבה נמוכה למשך 10 דקות עד שהרוטב שבה נהפך לבעל מרקם קרמי.
-
קחו כ-⅔ מרוטב השמנת ומזגו אותו על נתחי הבקלה עם תפוחי האדמה והבצלים. העבירו את הכל לתבנית אפייה, כסו את הדגים בשאר הרוטב והכניסו לאפייה בתנור למשך 20 דקות.
-
לאחר הזמן הזה העבירו את התנור למצב צלייה והמשיכו לאפות עד להקרמה, 5-8 דקות. שימו עין על התנור כדי שהדג לא יישרף לכם, אלא יתבשל רק עד שהוא מקבל פריכות מוזהבת בחלק העליון שלו.
-
הוציאו מן התנור, תנו לתבשיל להתקרר מספר דקות, קשטו במעט עלי פטרוזיליה אם תרצו ובתיאבון!