אם הילדים לא מוכנים לטעום את קציצות הגפילטע-פיש שלכם או של סבתא, ואתם מתעקשים שחייבים כי זאת מסורת, הכינו להם את כדורי הגפילטע-פיש הללו בלי לומר להם מה הם, ותראו שהילדים יזללו את מנת הדג בתיאבון והנאה. אתם תוכלו להרגיש מרוצים שהבעיה נפתרה והקטנטנים רק יחכו לפעם הבאה.
רכיבים למתכון לכדורי גפילטע-פיש:
אופן הכנת המתכון לכדורי גפילטע-פיש:
-
טחנו את הדג במעבד מזון ולאחר מכן הוסיפו פנימה את קמח המצה או תפוחי האדמה וערבבו ביד.
מקור תמונה:
justcookhappy
-
הוסיפו את אבקת האפייה, חלבון ביצה, מלח, סוכר, פלפל שחור ואת הבצל, ערבבו יחד והכניסו למקרר לשעה.
-
מלאו מים בסיר גדול עם עצמות הדגים, מעט מלח ופלפל על אש גבוהה והביאו לרתיחה.
-
לאחר מכן הנמיכו את הלהבה לנמוכה ביותר והוציאו את תערובת הדגים מהמקרר.
-
צרו כדורים בגודל כדור פינג פונג או מעט גדולים יותר, הכניסו אותם לנוזל החם ובשלו למשך שעה עד שעה וחצי.
מקור תמונה:
justcookhappy
-
הוציאו את הכדורים לתבנית מעט שטוחה וצקו מעט מהנוזל מהסיר לתוכה. קררו לטמפרטורת החדר ולאחר מכן העבירו למקרר למשך כמה שעות.
-
תוכלו להגיש את המנה חמה או קרה בתוספת חזרת אדומה.