במהלך שנת 2020, שכנראה תיזכר לנצח כ"שנת הקורונה והסגרים", רבים מאיתנו נכנסו למטבח והתחילו להכין מטעמים כאלו ואחרים. בדיוק בשל כך פרסמנו כאן באתר לא מעט מתכונים בשריים, חלביים וכן גם כאלו של קינוחים ומשקאות, שנועדו להעשיר את הארוחות שלכם ובנוסף לעזור לכם להעביר את הזמן בנעימים ו"בטעימים". אך אילו מאותן מנות שאת דרך הכנתן גילינו לכם כאן, הן אלו שכבשו את לבכם - כקוראי "בא במייל"? בכתבה הבאה תגלו 10 מהמתכונים המצליחים ביותר מבין אילו שפרסמנו השנה – ואם טרם ניסיתם להכינם, יש לכם הזדמנות נהדרת לעשות זאת כבר עכשיו!
כשהייתי ילד קטן, כדורי הבשר ברוטב עגבניות של אימא שלי היו אחת מהמנות האהובות עלי ובמשך שנים הייתי בטוח שאין שום גרסה בעולם למאכל הזה שטובה יותר משלה. יום אחד המצב הזה השתנה, למרבה האירוניה בזכות מנה אחרת שאימא שלי עשתה ביום שבו היה לה מצב רוח פרוע והיא החליטה להכין אוכל בסגנון מונגולי. אני מודה שהרמתי גבה, אך אחרי שטעמתי את כדורי הבשר האלו ואת הרוטב העשיר והמתקתק שלהם – פשוט התאהבתי. היום למנה הזאת יש מקום של כבוד במטבח שלי, ובעזרת המתכון שלפניכם – גם אתם תלמדו כיצד להכין אותה.
לעדה המרוקאית יש שלל מטעמים שנטמעו במטבח הישראלי, כמו הדג החריף והקוסקוס, אך בדרך כלל צריך מיומנות וניסיון כדי להכין אותם באמת כמו שצריך. עכשיו, לעומת זאת, נציג בפניכם מנה קלילה ופשוטה בסגנון מרוקאי שלא צריך עבורה שום ניסיון מיוחד, והיא לבטח תשבה את ליבכם, כי תוכלו להכין אותה בכל מועד – אם זה לארוחת צהריים פשוטה או אפילו לסעודה חגיגית.
רבים מאיתנו אוכלים עוף ובשר על שיפוד וגם חטיפים שונים על מקל, כמו מרשמלו וסוכריות, אך האם חשבתם להכין תפוחי אדמה בצורה דומה? זה הבסיס של המנה הזאת שלא רק קוסמת לעין, היא גם בעלת טעם נהדר שיגרום לכל אחד להתייחס אחרת לגמרי לתפוחי אדמה! זו מנה נפלאה שתוכלו להכין מסביב למדורה עם משפחה או חברים, או פשוט סתם ככה בבית כדי לעשות משהו מיוחד לכם ולילדים. אז נסו את המנה המגניבה הזו, שכנראה תגרום לכם לוותר על צ'יפס, פירה ומנות אחרות של תפוחי אדמה...
מנות אורז הן חלק בלתי נפרד מהתפריט שרובנו אוכלים באופן קבוע, וניתן להכין אותן בשלל דרכים וסגנונות. אך היום אתם תלמדו להכין משהו מיוחד, מנת אורז עם טעמים אסייתיים נפלאים שבעצם מבוססת על כרובית! התוצאה היא תוספת קלילה, בריאה וטעימה לכל ארוחה, שלא גורמת לתחושת כבדות ומעשירה את הגוף בהרבה חומרים חשובים. בעידן שבו כולנו מנסים לשמור על תזונה בריאה, אין ספק בכך שכדאי להכיר ולנסות את המתכון המפתיע הזה!
רוצים להכין מנה אלגנטית עם טעמים נפלאים שמזכירים את המטבח הצרפתי, אבל אין לכם כוח לעבוד קשה? מצאנו את המתכון המושלם בשבילכם! רק כ-20 דקות של עבודה ועוד פרק זמן דומה של אפייה בתנור, ואתם יכולים ליהנות מהטעם העשיר של טארט גבינה ופטריות לצד סלט פשוט ומרענן. רוצים לגלות איך עושים את זה? המשיכו לקרוא והכירו את המתכון שיכבוש את בלוטות הטעם שלכם!
אוהבים מסעדות איטלקיות? בימים שבהם אנו מתבקשים להישאר בבית, אין לנו ברירה אלא להכין לעצמנו מנות פסטה ופיצה, או לדמיין גרסאות משודרגות שלהן בערגה. אבל איך תגיבו אם נגיד לכם שמצאנו עבורכם מתכון למנה איטלקית חלומית, ממש כמו אלו שניתן להזמין במסעדות הכי טובות? אתם מוזמנים לנסות להכין מנת ריגטוני ממולא מצוינת, שבאופן מפתיע היא גם ממש קלה להכנה!
רוצים לפנק את כל המשפחה בפנקייקים, אבל גם להכין ארוחה בריאה? מהיום לא צריך לבחור – קבלו מתכון מצוין למנה מתוקה שהרבה פחות מזיקה ממנות דומות ולכן היא משלבת בין השניים באופן מושלם! פנקייק הגזר יצליח להמתיק את היום שלכם ושל אהוביכם, וגם להעניק את היתרונות הבריאותיים הגלומים בירק הכתום האהוב, שמכיל בתוכו שלל מרכיבים שמקושרים בין השאר לשמירה על בריאות העיניים ומראה עור בריא. שיהיה בתיאבון!
יש הרבה גרסאות מיוחדות לקינוחים שמצליחים להפתיע את בלוטות הטעם, והיום אתם תכירו מתכון שכזה שישנה את כל מה שחשבתם על עוגות שוקולד! מדובר למעשה על עוגות קקאו-קינואה מתוקה, שמזכירה מבחינה חיצונית את "עוגות הבוץ" נוטפות השוקולד שאתם אולי זוכרים מהילדות. הגרסה הזאת היא כמובן הרבה יותר בריאה, והיא גם ממש לא קשה להכנה! אז אם אתם רוצים להוסיף סיום מתוק ועשיר לארוחות שלכם מבלי להרגיש רגשות אשמה, הגעתם למתכון הנכון!
מה טוב יותר ממתכון פשוט לקינוח טעים עם רכיבים שכולם אוהבים כמו שוקולד, תמרים ואגוזים? אנחנו נגיד לכם מה – לגלות שהמתכון הנפלא הזה פשוט מאוד להכנה והוא מתאים אפילו לילדים בהשגחת מבוגרים. אך אל תחשבו שהפשטות הזאת מגיעה על חשבון טעם, כי יש בקינוח הנפלא הזה שילוב טעמים ומרקמים שיפתיע אפילו סועדים אניני טעם ובררנים במיוחד. נסו להכין אותו עוד היום ואנחנו מבטיחים לכם שלא תתאכזבו!
לקפה הזה יש שמות רבים, ביניהם קפה דלגונה, קפה על ענן, קפה מוקצף ועוד... לא משנה איך תקראו לו, מדובר בפינוק מושלם שהפך ללהיט בקוריאה הדרומית בעקבות הסגר, וזאת מכיוון שכל אחד יכול להכין אותו בקלות בביתו. שמו מגיע ממתק נפוץ בקוריאה שנקרא "דלגונה" שמזכיר את קצפת הקפה שתכינו כאן, אז בפעם הבאה שאתם עושים לעצמכם ספל נס קפה, נסו את המתכון הבא, ואנחנו מבטיחים לכם שלא תתאכזבו!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: