מנות אורז הן חלק בלתי נפרד מהתפריט שרובנו אוכלים באופן קבוע, וניתן להכין אותן בשלל דרכים וסגנונות. אך היום אתם תלמדו להכין משהו מיוחד, מנת אורז עם טעמים אסייתיים נפלאים שבעצם מבוססת על כרובית! התוצאה היא תוספת קלילה, בריאה וטעימה לכל ארוחה, שלא גורמת לתחושת כבדות ומעשירה את הגוף בהרבה חומרים חשובים. בעידן שבו כולנו מנסים לשמור על תזונה בריאה, אין ספק בכך שכדאי להכיר ולנסות את המתכון המפתיע הזה!
רכיבים לכרובית-אורז עם ירקות ועשבי תיבול:
אופן הכנת הכרובית-אורז עם ירקות ועשבי תיבול:
-
תחילה יש לשטוף את הכרובית היטב ולחתוך אותה לרבעים ביחד עם הגבעול הקשה. לאחר מכן יש לקחת מגררת (פומפייה), לאחוז כל אחד מרבעי הכרובית בגבעול ולגרר אותם לתוך קערה גדולה עד שמגיעים לחלק הקשה, שבו ניתן לעשות שימוש אחר.
-
אחרי שסיימתם עם הכרובית, ערבבו בקערה בינונית נוספת את הביצים יחד עם קמצוץ נדיב של מלח, וחממו כף של שמן במחבת נון-סטיק מעל להבה בינונית-גבוהה.
-
אחרי שהשמן יתחמם, הכניסו את הביצה למחבת, הטו אותה לכל הצדדים כדי לקבל כיסוי אחיד וטגנו אותה למשך כשתי דקות.
-
בשלב הזה חלקה העליון של הביצה עדיין אמור להיות קצת נוזלי והחלק התחתון מתחיל לקבל גוון חום קל. זה הזמן המושלם לקחת מרית, לקפל את הביצה בעדינות לשניים בצורת חצי עיגול, ולהמשיך לטגן אותה למשך קצת פחות מדקה נוספת.
-
בתום הזמן הזה העבירו את הביצה לצלחת גדולה או משטח עבודה כלשהו, המתינו שהיא תתקרר וחתכו אותה לקוביות קטנות בגודל ס"מ או שניים.
-
במקביל התחילו לחמם באותה המחבת את 3 כפות השמן שנותרו על להבה גבוהה, הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא יתרכך.
-
הוסיפו למחבת עם הבצל את הג'ינג'ר והשום, ערבבו והמשיכו לטגן למשך כ-2 דקות ואז הוסיפו את הכרובית. ערבבו ואז טגנו את הכל ביחד עד שהכרובית מתחילה לקבל מרקם קצת פריך - כ-5 דקות.
-
הוסיפו למחבת את הביצה החתוכה, כוסברה, בצל ירוק, גזר, מיץ ליים, רוטב סויה ואת הרוטב החריף. ערבבו, כסו את המחבת, הורידו מהאש ולאחר כ-10 דקות העבירו לצלחות הגשה.
טיפ השף:
כדי לקבל מרקם כמה שיותר דומה לאורז, גררו את הכרובית בתנועות קצרות ולא ארוכות לאורך המגררת. בנוסף, ניתן לקשט את המנה בפלחי לימון או ליים.