המתכון הבא מיועד לכל מי שמחפש מנה בריאה מנצחת לארוחת הבוקר שלו, למרות שבהחלט אפשר ליהנות ממנה כתוספת גם לארוחות הצהריים או הערב. שני הרכיבים העיקריים שבה, ביצים ואורז, אומנם מוכרים לנו מאוד, אך כאשר מעשירים את השילוב הזה עם טעמים נהדרים מהמטבח האסייתי ועם כרוב הקייל - מקבלים משהו יוצא מגדר הרגיל! מעבר לכך, מדובר בשילוב בריא מאוד, שכן הכורכום והקייל ידועים כמזונות על שמועילים לגוף בשלל דרכים, וגם ביצים מספקות לו כמה רכיבים חשובים - וזה כבר מזמן ידוע שאין שום בעיה לצרוך אותן על בסיס קבוע. אז למה אתם מחכים? היכנסו למטבח ונסו בעצמכם את המנה הפשוטה והמספקת הזאת!
רכיבים לאורז מטוגן עם קייל וכורכום:
אופן הכנת האורז מטוגן עם קייל וכורכום:
-
תחילה הסירו את החלקים בצבע ירוק כהה מהבצל הירוק, קצצו אותם היטב והניחו בצד. את שאר הבצל קצצו היטב והניחו במקום אחר בנפרד.
-
חממו כף שמן קוקוס במחבת נון-סטיק על להבה בינונית ולאחר שהוא מתחמם הוסיפו את האורז החום ומעכו אותו קלות כדי לשבור גושים וליצור שכבה אחידה של אורז.
-
טגנו את האורז מבלי לגעת בו במשך כ-2 דקות או עד שחלקה התחתון של השכבה הופך להיות קצת פריך. הפכו את שכבת האורז, ערבבו אותה קלות והתחילו להוסיף קרעי עלי קייל בהדרגה. המשיכו לערבב ולהוסיף עלי קייל גם אחרי שהכמות הראשונה שהכנסתם החלה להתכווץ ולהתקפל בשל החום.
-
לאחר כ-3 דקות כל האורז והקייל אמורים להיות חמים ומוכנים, ובשלב הזה אפשר להוריד את המחבת מהאש, להעביר את האורז לצלחת, לתבל במלח גס לפי הטעם ולהחזיר את המחבת לכיריים.
-
החזירו את המחבת לכיריים מעל אש בינונית, והכניסו לתוכה את שארית שמן הקוקוס, יחד עם שום, ג'ינג'ר וחלקי הבצל הירוק הלבנים והבהירים (לא את החלקים בצבע ירוק כהה).
-
טגנו את התערובת תוך כדי ערבוב למשך כ-2 דקות - או עד שהבצל הירוק מתרכך.
-
הוסיפו למחבת כורכום וביצים, וערבבו את כל הרכיבים יחדיו עד שהביצים כמעט מוכנות.
-
בשלב הזה יש להכניס למחבת את האורז עם עלי הקייל ששמתם בצד, לערבב הכל ולהוסיף כף מיץ ליים ומלח לפי הטעם.
-
לאחר שהאורז התחמם והביצה מוכנה, חלקו את המנה בין כלי ההגשה שלכם, קשטו בעזרת חלקי הבצל הירוק הכהים שהשארתם בצד וגם עם פלחי ליים אם תרצו, והגישו לשולחן.