header

מתכון לאורז עם מנגו וג'ינג'ר

מנות של אורז עם שקדים וצימוקים כנראה שכולכם מכירים וכבודן מונח במקומו הראוי, אך זו ממש לא הדרך היחידה בה ניתן לשדרג את הרכיב הנפוץ הזה בקלות. אם יש לכם חיבה לטעמים של אסיה ולמנות אורז מפתיעות וטעימות שהכנתן היא פשוט משחק ילדים, גשו למכולת או לחנות הירקות והפירות הקרובה אליכם וקנו מנגו מיובש וג'ינג'ר (זנגביל). שתי התוספות האלו יעזרו לכם להכין מנת אורז שתגוון את הארוחות שלכם וללא ספק תעורר הרבה סקרנות על כל שולחן.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לאורז עם מנגו וג'ינג'ר מקור תמונה: allrecipes.com
רכיבים למתכון לאורז עם מנגו וג'ינג'ר:
שמן קנולה - 2 כפות
מנגו מיובש - ¼ כוס (קצוץ)
ג'ינג'ר - 2 כפות (מגורד)
אורז יסמין - 1 כוס (לא מבושל)
מים - 2 כוסות
מלח - ½ כפית
בצל ירוק - ¼ כוס
כוסברה - 2 כפות (לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת המתכון לאורז עם מנגו וג'ינג'ר:
  1. חממו את השמן בסיר בינוני על להבה בינונית-נמוכה. כשהשמן חם הוסיפו את המנגו והג'ינג'ר ערבבו קלות ובשלו למשך 2-3 דקות.
  2. הוסיפו את האורז והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות למשך כ-5 דקות - עד שהאורז הופך לשקוף למחצה.
  3. הוסיפו מים ומלח, ערבבו, הגבירו את עוצמת הלהבה והביאו את התערובת לרתיחה.
  4. אחרי שהמים רתחו, הנמיכו את עוצמת הלהבה לחלשה, כסו את הסיר ובשלו למשך כ-20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים.
  5. כבו את האש והשאירו את המנה בסיר המכוסה למשך כ-10 דקות ואז העבירו אותה ל-4 כלי הגשה, קשטו בבצל ירוק וכוסברה, הגישו לשולחן ובתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: