print header

8 מתכונים נהדרים עם בצק עלים

 מחפשים מרכיב שאפשר להכין עימו בקלות ובפשטות מגוון רחב של מנות, בין אם הן בשריות, חלביות, מלוחות או מתוקות? מאז שהבנתי אילו מתכונים מעולים אפשר להכין עם בצק עלים מבלי להיות שף מדופלם, אני מקפידה שתהיה לי לפחות חבילה אחת שלו במקפיא. מפני שמדובר במרכיב שאני כל כך אוהבת לעבוד עימו, החלטתי לאסוף בפניכם 8 מתכונים נהדרים שמכילים אותו ומבוססים עליו, ואתם מוזמנים להכין אותם כבר לארוחה הבאה שלכם. שימו לב שבחבילה אחת של בצק עלים יש בדרך כלל 1 ק"ג – כמות הגבוהה יותר ממה שצריך ברוב המתכונים הבאים, לכן תוכלו להכין כמה מהם מאותה חבילה. 

מתכון לביף וולינגטון - בשר בקר עטוף בבצק עלים

אם אתם אוהבים לבשל מאכלים מיוחדים וקלאסיים, מתכון ביף וולינגטון הוא אתגר מעורר תיאבון שאתם חייבים לנסות! מנת הבשר המיוחדת הזו נחשבת לאחת ממנות הדגל במטבח האנגלי, ומי שמצליח להכין אותה כמו שצריך נחשב למקצוען של ממש. זמן ההכנה הנדרש קצר, ובסופו תוכלו ליהנות מאחת מהמנות החגיגיות ביותר שקיימות בעולם הקולינריה.

מתכון לביף וולינגטון - בשר בקר עטוף בבצק עלים מקור תמונה: sweetandsavorymeals
רכיבים לביף וולינגטון:
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
סטייק בשר - 6 יחידות (כל אחת בעובי 5 ס"מ ובמשקל של 230 גר')
בצק עלים - 1 ק"ג (מופשר)
ביצה - 1 (טרופה)
פטריות - 225 גר' (טריות, חתוכות)
בצלצלי שאלוט - ¼ כוס (קצוץ)
קמח לבן - 2 כפות ועוד קצת לקימוח
ציר בקר - 300 מ"ל (מתכון לציר בקר, או ½1 כוסות מים + ½1 כפיות אבקת מרק בשר)
טימין - 2 כפיות (קצוץ טרי)
מתכון למאפה קישואים וגזר בעיצוב פרחוני

ברגע שאני מניחה את המאפה הצבעוני הזה על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?". זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.

רכיבים לבסיס:
בצק עלים - 1 יחידה (מרודד)
זרעי פשתן - מעט (אפשר גם זרעים מכל סוג אחר; חמנייה, צ'יה וכדומה)
רכיבים למילוי:
אגוז מוסקט - קורט (טחון)
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגוררת)
גבינת מוצרלה - 130 גר' (חתוכה לקוביות)
מלח - לפי הטעם
אורגנו - 1 כף (טרי)
רכיבים לפרחי ירקות:
גזרים - 4 (בצבעים שונים)
שמן זית - 2 כפות (כתית)
מתכון לאוזני פיל מלוחים וחלביים

בדרך כלל אנו רגילים לאכול אוזני פיל כעוגיות מלאות בסוכר ובמרכיבים מתוקים, אבל היום נספק לכם גרסה טעימה לא פחות, שאתם פשוט הולכים להתאהב בה! מדובר במאפה שנראה בדיוק כמו הקינוח המוכר, אך מלא בגבינה, בצלים ועוד כמה מרכיבים שיהפכו אותו למנה שלא תרצו להפסיק לטרוף. אתם מוזמנים להכין אותה לארוחה חלבית או אפילו כנשנוש מלוח משביע לכם ולחבריכם.

מתכון לאוזני פיל מלוחים וחלביים מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים למתכון לאוזני פיל מלוחים:
בצל - 2 (בינוניים, קצוצים דק)
חמאה - 45 גר' (3 כפות)
סוכר חום - 2 כפות
בצק עלים - 250 גר' (מופשר)
קמח - מעט לקימוח
גבינת ברי - 110 גר' (נטולת קרום וחתוכה לחתיכות קטנות)
זרעי קימל - 1-2 כפות
ביצה - 1 (גדולה)
מים - 2 כפיות
מתכון לטארט פטריות וגבינה פשוט וטעים עם סלט עלים

רוצים להכין מנה אלגנטית עם טעמים נפלאים שמזכירים את המטבח הצרפתי, אבל אין לכם כוח לעבוד קשה? מצאנו את המתכון המושלם בשבילכם! רק כ-20 דקות של עבודה ועוד פרק זמן דומה של אפייה בתנור, ואתם יכולים ליהנות מהטעם העשיר של טארט גבינה ופטריות לצד סלט פשוט ומרענן. רוצים לגלות איך עושים את זה? המשיכו לקרוא והכירו את המתכון שיכבוש את בלוטות הטעם שלכם!

מתכון לטארט פטריות וגבינה פשוט וטעים עם סלט עלים מקור תמונה: realsimple.com
רכיבים לטארט פטריות וגבינה:
בצק עלים - כ-500 גר' (חצי חבילה או דף אחד, מופשר)
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
פטריות - כ-300 גר' (חתוכות, רצוי להשתמש בתערובת של שמפיניון, שיטאקי, פטריות יער וכדומה)
בצל ירוק - 1 (חתוך דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
יין לבן יבש - ¼ כוס
גבינת גרוייר - 120 גר' (בערך כוס, מגוררת ומחולקת)
חרדל דיז'ון - 1 כפית
חומץ יין לבן - 1 כפית
צנון - 2 (פרוס דק)
עירית - 1 כף (קצוצה)
מתכון מיוחד למאפה מקלות גבינה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

לצד סלט, מרק, או כנשנוש לצד מטבלים שונים, מקלות הגבינה המשובחים האלה יהפכו ללהיט של הארוחה. היופי במקלות הגבינה האלו הוא היצירתיות - השתמשו בכל סוג גבינה שיש לכם והוסיפו גרעינים שונים כיד הדמיון, העיקר הגיוון. תכינו הרבה, הם נחטפים.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

 

מתכון מיוחד למאפה מקלות גבינה מהבלוג "במטבח עם שפרה" מקור תמונה: shifra-l
רכיבים למקלות גבינה:
בצק עלים - 1 ק"ג (מופשר)
ביצה - 1 (טרופה, מחולקת)
גבינת קשקוול - 100 גר' (מגורדת)
גבינת צ'דר - 100 גר' (מגורדת)
גבינת פטה - 100 גר' (מגורדת)
שומשום - ½ כוס
מתכון לטארט 3 גבינות ועלים ירוקים

מחפשים מתכון לטארט חלבי מושלם שנראה נהדר וידהים את האורחים שלכם בטעמו? הגעתם למקום הנכון! היום תלמדו איך להכין טארט חלומי שמשלב בין 3 גבינות וסוגים שונים של עלים, שיוצרים ביחד טעם נפלא וניחוח נהדר שימלא את הבית. אז הכינו את המנה הזו לכל ארוחה חלבית, ותראו איך היא כובשת את כל מי שטועם ממנה!

מתכון לטארט 3 גבינות ועלים ירוקים מקור תמונה: epicurious
רכיבים למתכון לטארט 3 גבינות ועלים ירוקים:
בצק עלים - 340 גר' (מופשר)
שמן זית - 2 כפות, 1 כפית ועוד קצת לקישוט (מחולקות)
בצל סגול - 3 גבעולים עם עלים (קצוצים דק, כ-¾ כוס)
עלי מנגולד - 1 זר (חתוכים לאורך של כ-1 ס"מ, כשהעלים מופרדים מהגבעולים. ניתן להחליף בעלים ירוקים אחרים כמו קייל או תרד)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 2 (קלופות וקצוצות דק)
עלי מרווה - 2 כפיות (קצוצים)
עלי נענע - 2 כפיות (חתוכים)
פטרוזיליה איטלקית - 2 כפות (קצוצה, אפשר להחליף בפטרוזיליה רגילה)
גבינת פטה - כ-80 גר' (½ כוס, מפוררת)
גבינת פקורינו - כ-80 גר' (½ כוס, מגוררת)
צנוברים - 2 כפות (קלויים קלות)
גרידת לימון - מ-1 לימון
גבינת ריקוטה - כ-100 גר' (6 כפות, מחולקות)
דלורית - 12 רצועות ארוכות של דלורית קלופה
ביצה - 1 (טרופה קלות)
סלרי - 3 גבעולים עם עלים (קצוצים דק, כ-¾ כוס)
מתכון לפאי שקדים וחמאת בוטנים - קל להכנה

את מתכון הפאי המהיר והטעים שלפניכם תוכלו להכין ממש כשהאורחים עוד רגע בדלת וגם כשאין לכם זמן רב להקדיש להכנת קינוח טעים. זמן ההשקעה בהכנה של הקינוח הטעים הזה מועט, אך הארומה הנפלאה שתרחף בחלל החדר והטעם הנהדר של המנה, יגרו את כל הסועדים שיחשבו שמדובר במאפה מלכים שלוקח שעות רבות להכין אותו. שיהיה בתיאבון!

רכיבים לפאי שקדים:
ליקר אמרטו - 5 כפיות (או מים עם 1 כפית תמצית שקדים)
אבקת שקדים - 250 גר'
סוכר חום - 100 גר'
חמאת בוטנים - 100 גר'
מים - 50 מ"ל
בננה - 1 (קטנה)
בצק עלים - 600 גר'
ריבת משמשים - 8 כפות (או שזיפים)
מתכון לטארט בננה מפנק

אוהבים קינוחים עם פירות? אתם מוזמנים לנסות להכין מתכון פשוט ונהדר עם פרי שתמיד בעונה ונמצא בשפע בסופר – בננה! מעבר לכך שהוא פצצת אנרגיה, הוא גם טעים במיוחד ומשתלב באופן מושלם בשלל קינוחים שאתם כנראה מכירים. היום אתם מוזמנים להכין איתו טארט נהדר מ-4 מרכיבים בלבד, שיגרום לאורחים שלכם לתהות מה זה המאפה הנהדר הזה שהם אוכלים.

מתכון לטארט בננה מפנק מקור תמונה: epicurious
רכיבים למתכון לטארט בננה:
חמאה - 60 גר' (4 כפות, ללא מלח ומרוככת)
סוכר חום - 8 כפות
בננות - 4 (בשלות, קלופות וחתוכות לעיגולים בעובי של קצת יותר מ-½ ס"מ)
בצק עלים - 1 ק"ג (חתוך ל-4 עיגולים בקוטר 15 ס"מ, מופשר)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.