ברגע שאני מניחה את המאפה הצבעוני הזה על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?". זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.
אופן הכנת הבסיס:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-180 מעלות.
-
הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה עגולה, לאחר מכן הניחו את בצק העלים בתוך התבנית, פזרו מעליו מעט זרעי פשתן (כדי שלא יתפח) ואפו בתנור למשך 15-20 דקות.
-
הסירו את הזרעים והניחו לבצק להתקרר.
אופן הכנת המילוי:
-
ערבבו ביצים, אגוז מוסקט, גבינת ריקוטה ופרמז'ן בקערה.
-
לאחר מכן, הוסיפו לקערה קוביות של גבינת מוצרלה, מעט מלח (לפי הטעם) ואורגנו.
-
ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
אופן הכנת הפרחי ירקות:
-
חתכו את הקישואים והגזרים לרצועות לאורכם. הניחו את כל החתיכות בקערה וחממו במיקרוגל במשך דקה אחת, כך שהמרקם של הירקות יהיה רך וגמיש למדי.
-
פזרו את המילוי שהכנתם על בסיס המאפה באופן שווה.
-
גלגלו מהירקות צורה של ורד ומקמו בתוך המאפה. מומלץ שהצורה תהיה כמה שיותר הדוקה.
-
חזרו על התהליך ומלאו את המאפה במגוון של ורדים צבעוניים בצורת ספירלה.
-
הגבירו את החום של התנור ל-190 מעלות.
-
הברישו את הוורדים במעט שמן זית ואפו למשך 50 דקות.
טיפ השף:
התחילו למקם את הוורדים ממרכז התבנית והתקדמו כלפי חוץ.
מקור: ענת ש.