header

מתכון לעוגת קקאו-קינואה טעימה ובריאה

יש הרבה גרסאות מיוחדות לקינוחים שמצליחים להפתיע את בלוטות הטעם, והיום אתם תכירו מתכון שכזה שישנה את כל מה שחשבתם על עוגות שוקולד! מדובר למעשה על עוגות קקאו-קינואה מתוקה, שמזכירה מבחינה חיצונית את "עוגות הבוץ" נוטפות השוקולד שאתם אולי זוכרים מהילדות. הגרסה הזאת היא כמובן הרבה יותר בריאה, והיא גם ממש לא קשה להכנה! אז אם אתם רוצים להוסיף סיום מתוק ועשיר לארוחות שלכם מבלי להרגיש רגשות אשמה, הגעתם למתכון הנכון!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת קקאו-קינואה טעימה ובריאה מקור תמונה: wanderlust.co.uk
רכיבים לעוגות קקאו-קינואה:
קוקוס גרוס - 65 גרם + 35 גרם (מחולק)
קינואה - 500 גרם (מבושלת לפי ההוראות על האריזה)
מי קוקוס - 330 מ"ל
קרם קוקוס - 80 מ"ל
תמצית וניל - 1 כפית
גרידת תפוז - מתפוז אחד
חמאה - 185 גרם
סוכר - 300 גרם
אבקת קקאו - 110 גרם (רצוי להשתמש באורגנית)
אבקת אפייה - ½1 כפיות
סודה לשתייה - ⅓ כפית
מלח - ½ כפית
פטל - 60 גרם (לקישוט, לא חובה)
תאנים - 2 (חתוכות לרבעים, לקישוט, לא חובה)
קרם קוקוס - 80 מ"ל
אופן הכנת העוגות קקאו-קינואה:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות ובינתיים מרחו שמן קוקוס על תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ, גם על הדפנות הפנימיים.
  2. פזרו בתוך התבנית כ-35 גרם שבבי קוקוס ונענעו קלות את התבנית עד שהשבבים יצרו בה ציפוי אחיד, גם על הדפנות הפנימיים.
  3. הכניסו לתוך מעבד מזון את הקינואה, מי הקוקוס, קרם הקוקוס, ביצים, תמצית הוניל, גרידת התפוז והחמאה. ערבלו עד לקבלת תערובת חלקה והעבירו אותה לקערה גדולה.
  4. ערבבו בקערה בינונית נפרדת 65 גרם שבבי קוקוס, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
  5. העבירו את תוכן הקערה הבינונית לגדולה וערבבו היטב. שפכו את התערובת שהתקבלה לתבנית העוגה בזהירות, שטחו בעזרת לקקן או כלי דומה והכניסו לתנור למשך 40-60 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש ונקי.
  6. קשטו עם הפירות מעל העוגה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.