יש הרבה גרסאות מיוחדות לקינוחים שמצליחים להפתיע את בלוטות הטעם, והיום אתם תכירו מתכון שכזה שישנה את כל מה שחשבתם על עוגות שוקולד! מדובר למעשה על עוגות קקאו-קינואה מתוקה, שמזכירה מבחינה חיצונית את "עוגות הבוץ" נוטפות השוקולד שאתם אולי זוכרים מהילדות. הגרסה הזאת היא כמובן הרבה יותר בריאה, והיא גם ממש לא קשה להכנה! אז אם אתם רוצים להוסיף סיום מתוק ועשיר לארוחות שלכם מבלי להרגיש רגשות אשמה, הגעתם למתכון הנכון!
רכיבים לעוגות קקאו-קינואה:
אופן הכנת העוגות קקאו-קינואה:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות ובינתיים מרחו שמן קוקוס על תבנית עוגה עגולה בקוטר 23 ס"מ, גם על הדפנות הפנימיים.
-
פזרו בתוך התבנית כ-35 גרם שבבי קוקוס ונענעו קלות את התבנית עד שהשבבים יצרו בה ציפוי אחיד, גם על הדפנות הפנימיים.
-
הכניסו לתוך מעבד מזון את הקינואה, מי הקוקוס, קרם הקוקוס, ביצים, תמצית הוניל, גרידת התפוז והחמאה. ערבלו עד לקבלת תערובת חלקה והעבירו אותה לקערה גדולה.
-
ערבבו בקערה בינונית נפרדת 65 גרם שבבי קוקוס, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
-
העבירו את תוכן הקערה הבינונית לגדולה וערבבו היטב. שפכו את התערובת שהתקבלה לתבנית העוגה בזהירות, שטחו בעזרת לקקן או כלי דומה והכניסו לתנור למשך 40-60 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש ונקי.
-
קשטו עם הפירות מעל העוגה והגישו.