header

מתכון לבקלווה מבצק תוצרת בית

אם אתם מרגישים מקצוענים ורוצים להעלות שלב בהכנת בקלווה ולעשות אותה ממש כמו שמכינים בתורכיה ובמדינות ערב השונות, המתכון שלפניכם הוא הדרך הנכונה. אופן ההכנה לא מסובך כמו שחושבים ואף תוכלו להיעזר בתמונות שמסבירות שלב אחרי שלב איך להכין את הממתק הטעים הזה שיהפוך לקינוח המועדף עליכם.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבקלווה מבצק תוצרת בית מקור תמונה: mamaclub
רכיבים לבקלווה:
קמח - כ-½3 כוסות (500 גרם)
ביצה - 1
חמאה - ½ חבילה (עבור הבצק - 50 גרם)
מלח - קורט
חלב - 1 כוס (לבצק)
חלב - 1 כף (לשימון)
חמאה - 2 חבילות (מומסת, לשימון - 200 גרם)
אגוזי מלך - כ-3 כוסות (טחונים לפרורים – לא אבקה, 30 גרם)
אבקת סוכר - ½2 כוסות (300 גרם)
דבש - ¾ כוס (300 גרם)
מים - ½ כוס
קינמון - ½ כפית
אופן הכנת הבקלווה:
  1. הכניסו קמח מנופה לתוך קערה ולתוכו הוסיפו ביצה, 50 גרם חמאה (½ חבילה) וקורט מלח. preperation מקור תמונה: mamaclub
  2. כעת חממו מעט את כוס החלב וצקו אותה אל תוך קערת הקמח. preperation מקור תמונה: mamaclub
  3. החלו לבחוש את הרכיבים שבקערה עם כף עד שמתחילים להיווצר גושים, ומיד לאחר מכן לושו בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד. כסו את הבצק והניחו בצד למנוחה במקום חמים למשך כ-30 דקות לפחות. preperation מקור תמונה: mamaclub
  4. כעת הכינו את המלית: הכניסו לקערה בינונית אגוזי מלך, קינמון ואבקת סוכר. ערבבו היטב והניחו בצד. preperation מקור תמונה: mamaclub
  5. כעבור חצי שעה, העבירו את הבצק אל משטח עבודה מקומח קלות וצרו כ-20 כדורים שווים בגודלם. preperation מקור תמונה: mamaclub
  6. קחו כדור בצק אחד ורדדו אותו לעלה דק ככל שתוכלו. preperation מקור תמונה: mamaclub
  7. מרחו חמאה מומסת על העלה ופזרו עליו 2-3 כפות מהמלית. הניחו בקצה העלה מוט מלבני או מרובע (יכול להיות עיפרון חדש). preperation מקור תמונה: mamaclub
  8. הניחו את קצה הבצק שקרוב אל המוט על המוט והחלו לגלגל אותו אל עבר הקצה הנגדי כך שייווצר לכם גליל בצק עם שני קצוות של מוט בולטים בצדדים. preperation מקור תמונה: mamaclub
  9. כעת הסירו את המוט במשיכה מקצה אחד, והעבירו את "אצבע" הבצק שנוצרה אל תבנית מלבנית או עגולה משומנת קלות. preperation מקור תמונה: mamaclub
  10. עשו כך לכל 19 כדורי הבצק הנותרים, כאשר כל "אצבע" מונחת על יד הקודמת - אפשר ב-2 שורות preperation מקור תמונה: mamaclub
  11. ערבבו את חלמון הביצה עם כף החלב בקערית והברישו היטב את כל "אצבעות" הבצק. preperation מקור תמונה: mamaclub
  12. הכניסו את התבנית אל תנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות למשך כשעה.
  13. כאשר הבקלווה בתנור בשלו את הסירופ: ערבבו דבש ומים יחד בסיר קטן ובשלו במשך כ-10 דקות לאחר רתיחה ראשונית, בסיום הסירו מהאש והמתינו עד שהבקלווה תצא מהתנור. preperation מקור תמונה: mamaclub
  14. כאשר הבקלווה מוכנה, צקו את הסירופ על פני כל "אצבעות" הבצק האפויות שבתבנית והניחו לסירופ להיספג במשך שעה וחצי עד שעתיים לפני ההגשה.
טיפ השף:
ניתן להמיר את כל הרכיבים החלביים במוצרים פרווה:
חמאה - מחמאה
חלב - שמנת צמחית עם מעט מים
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.