header

מתכון לעוגת שמרים עלים צרפתית - קווין אמאן

העוגה הזו מזכירה באופן הכנתה את הקרואסונים ועוגות השמרים הכרוכות שכולנו מכירים, אך הטעם המדהים שלה הוא אחד הדברים הנדירים שייצא לכם לטעום אי פעם. כמות החמאה הנדיבה שבמאפה המקורמל הזה תגרה את בלוטות הטעם שלכם עוד בטרם תנגסו את הביס הראשון, ונכון שזה לא משהו שכדאי לאכול באופן קבוע, אבל מותר לנו להתפרע מדי פעם לפעם. אז למה אתם מחכים? היכנסו למטבח והכינו את המאפה הצרפתי המיוחד והמתוחכם הזה, שיפיץ ריח משכר בכל חלל הבית ויגרום לכל בני המשפחה לבוא אל המטבח ולהמתין בקוצר רוח לטעימה קטנה ומפנקת.
זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת שמרים עלים צרפתית - קווין אמאן מקור תמונה: Glenn Dettwiler
רכיבים למאפה שמרים:
שמרים יבשים - 1 כף (12 גרם)
מים - ¾ כוס (פושרים - 175 מ"ל)
קמח לבן - 2 כוסות (260 גרם)
מלח - ½ כפית
סוכר - 1 כוס (200 גרם שיחולקו ל-4 רבעים)
סוכר - מעט (כמות נוספת עבור גלגול המאפה)
חמאה - 110 גרם (קרה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
חמאה - 20 גרם (לשימון התבנית)
חמאה מלוחה - 2-3 כפות (מומסות)
אופן הכנת המאפה שמרים:
  1. בקערה בינונית, המיסו את השמרים במים עם קמצוץ סוכר. ערבבו מעט, והניחו בצד למשך כ-10 דקות עד שנוצר קצף.
  2. לקערה בינונית נוספת הכניסו קמח ומלח תוך ערבוב מתמיד על מנת לפזר את המלח בצורה אחידה.
  3. לאחר שהנוצר קצף בקערת השמרים, החלו להוסיף לתוכה מעט מהקמח עם המלח בהדרגה תוך ערבוב עדין ליצירת בצק רך, אבל לא דביק מדי.
  4. קמחו קלות את משטח העבודה והעבירו אליו את הבצק. לושו בידיים עד שהבצק יהיה חלק וגמיש, בערך 3 דקות. אם הבצק דביק מאוד, הוסיפו עוד קמח לפי הצורך תוך לישה מתמדת, כף של קמח בכל פעם, עד הבצק כבר לא נדבק לידיים.
  5. שמנו קערה בינונית עם מעט חמאה מומסת, הכניסו לתוכה את הבצק, כסו והניחו לבצק לנוח ולתפוח כשעה אחת במקום חמים.
  6. בינתיים, הניחו על יד משטח העבודה שלכם צלחת בינונית עם גליל של ניילון נצמד שיהיו בהישג יד.
  7. לאחר כשעה, קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו את הבצק למלבן בגודל 30X45 ס"מ כאשר השוליים בעובי שווה והחלקים הצרים של הבצק (30 ס"מ) יופנו לצדדים ולא כלפיכם. preperation מקור תמונה: davidlebovitz
  8. הניחו 70 גרם מהחמאה לאורך השדרה המרכזית של הבצק מלמעלה עד למטה, פזרו ¼ מכמות הסוכר (50 גרם) באופן דומה וקפלו את הצד השמאלי אל מרכז הבצק וכסו בעזרתו את החמאה והסוכר.
  9. כעת העבירו את הצד הימני של הבצק אל המרכז ולחצו מעט. preperation מקור תמונה: davidlebovitz
  10. הניחו את 40 גרם החמאה הנותרת במרכז הבצק המקופל ל-3 ופזרו עוד 50 גרם על החמאה וקפלו שוב ל-3 כמו שביצעת בשלבים 8 ו-9. preperation מקור תמונה: davidlebovitz
  11. הניחו את הבצק על הצלחת שהכנתם מראש ועטפו בניילון נצמד בלי ללחוץ על הבצק. הכניסו אותה למקרר למשך כשעה ובינתיים נקו את משטח העבודה מקמח עודף ומשאריות גרגירי הסוכר.
  12. כעבור שעה הוציאו את הבצק מהמקרר ושחררו אותו מעטיפת הניילון. פזרו מעט סוכר על משטח העבודה שלכם והניחו את הבצק עליו.
  13. בעזרת מערוך רדדו את הבצק לעלה בגודל 30X40 ס"מ, פזרו עוד 50 גרם סוכר על הבצק וקפלו שוב ל-3 כמו בסעיפים 8-9, רק הפעם ללא חמאה. הניחו חזרה על הצלחת, עטפו והכניסו למקרר למשך כ-30 דקות עד שעה. preperation מקור תמונה: davidlebovitz
  14. חממו תנור לטמפרטורה של 220 מעלות ושמנו תבנית אפייה עגולה קוטר 24 במעט חמאה מומסת (לא חמאה מלוחה).
  15. כעת הוציאו את הבצק מהמקרר, גלגלו אותו על מעט סוכר למעין כדור לא אחיד, הניחו אותו בתוך התבנית המשומנת ולחצו עליו קלות כדי שיתפרש על כל שטח פני התבנית.
  16. פזרו את שאר הסוכר שנותר (50 גרם) והברישו מעל את החמאה המלוחה המומסת. preperation מקור תמונה: davidlebovitz
  17. הכניסו לתנור ואפו במשך 40-45 דקות עד שחלקה העליון של העוגה מתכסה בקרמל בגוון חום זהוב. הוציאו את העוגה והניחו אותה בחוץ למשך מספר דקות, חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.