print header

5 מתכונים מומלצים לשבועות – ללא גלוטן

עד לפני כמה שנים טובות איש לא ידע בכלל על המילה גלוטן, אך מאז שמחקרים רבים הראו כיצד החלבון שבדגנים עלול להזיק לחלקנו, המודעות הלכה וגברה וכעת חייהם של רבים השתנו לטובה בזכות הימנעות מהמרכיב הזה. האם זה אומר שאותם אנשים כבר לא נהנים מאוכל כמו בעבר? ממש לא, כי מומחי הבשלנים למדו ומלמדים כיצד אפשר להתענג על מאכלים מוכרים בצורות קצת שונות גם ללא קמח בכלל. קיש, פשטידה, פיצה – הכל אפשר להכין ללא גלוטן, והיום תכירו 5 מתכונים שיעשו לכם את חג שבועות מושלם וטעים גם בלעדיו. 

מתכון לגרטן שומר ביין

כל עונה מביאה איתה למטבח שלנו פירות וירקות אחרים שאיתם אנחנו יכולים להכין מטעמים מפתיעים, וכאשר בחוץ קר וגשום השומר יכול להיות הכוכב של מנות מיוחדות רבות. היום אתם תכירו אחת שמיועדת ל"מבוגרים בלבד" בזכות יין ורמונט חזק ומתובל, שמשתלב נפלא עם המתיקות המעודנת שהשומר משחרר בזמן הבישול. אם מעולם עוד לא הכנתם מנה שמתמקדת בירק הזה, המתכון הזה הוא מקום נהדר להתחיל ממנו!

מתכון לגרטן שומר ביין מקור תמונה: thehappyfoodie.co.uk
רכיבים למתכון לגרטן שומר:
שומר - 1 ק"ג (עדיף מספר קטן של שורשים גדולים על מספר גדול של קטנים)
יין ורמוט - 250 מ"ל (או יין דומה אחר)
גבינת גרוייר - 75 גרם (מגוררת, ניתן להחליף בגבינה דומה אחרת)
שיני שום - 2 (גדולות, כתושות)
שמנת מתוקה - 250 מ"ל (רצוי באחוזי שומן גבוהים)
מלח - כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
חרדל דיז'ון - כף (כ-15 גרם)
מתכון לחציל פיצה

חציל פיצה הוא שילוב מרענן של חציל עם רוטב עגבניות וגבינות, שהילדים ישמחו לאכול ויש סיכוי גדול שגם המבוגרים. אופן ההכנה קל, מהיר ופשוט, ואפשר להפוך את ההכנה למהנה במיוחד ולהעזר בילדים. החציל בשילוב רוטב העגבניות יוצר פיצת חציל פחות משמינה ומושחתת מפיצה עם בצק רגיל, ואפשר להחליף את הגבינה שבמתכון לגבינה רזה יותר ולקבל מנה שכיף לאכול ללא נקיפות מצפון.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חציל פיצה:

החציל: את החציל אפשר לקלף ואפשר ואפילו רצוי להשאיר עם הקליפה. הקליפה שומרת על הצורה ועוזרת לרוטב לא להישפך לאחר שהחציל נהיה רך ובשרני. ניתן לחתוך ולפרוס את החציל לרוחב, או לחתוך לפרוסות. זמן ההכנה בתנור תלוי בעובי בחציל שתחליטו לחתוך - ככל שהחציל יהיה עבה יותר כך זמן הצלייה יהיה ארוך יותר ולהפך.

מתכון לפיצה על חציל: פרוסות חציל פיצה

דרך נוספת להכין את המתכון: לחצות אותו לשניים, לצלות בתנור, להוציא, לערבב את רוטב העגבניות והגבינות עם פנים החציל, לפזר מעל גבינה נוספת ולהכניס לתנור להמשך הצלייה/אפייה. 

מתכון לפיצה על חציל: חציל פיצה בדרך אחרת
רוטב העגבניות: את רוטב העגבניות שבמתכון אפשר לערבב ולמרוח על החצילים לפני הכניסה השנייה לתנור, וניתן לשדרג ולבשל במחבת על אש בינונית-נמוכה כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם. כדי לקצר תהליכים ניתן להשתמש ברוטב פיצה מוכן, אבל ברור לכם בוודאי שהכי טעים ובריא זה להכין לבד!
תוספות מעל: מומלץ להוסיף תוספות אהובות מעל, אך לא להעמיס יותר מידי כדי שלא יכבידו על החציל. כמה דוגמאות: זיתים, תירס, בצל קצוץ וכדומה...
רכיבים לחציל פיצה:
חצילים - 2 חצילים בינוניים
עגבנייה גדולה - 1 (מגורדת דק)
שמן זית - 3 כפות
גבינת מוצרלה מגורדת - 1 כוס (או צהובה)
שיני שום - 2 כתושות
אורגנו - ⅓ כפית
מלח - לפי הצורך
פלפל שחור - קורט
בזיליקום טרי - חופן עלים
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וקישואים

תפוחי אדמה נחשבים לפחמימה בריאה ממנה ניתן להכין מאכלים טעימים ואהובים, ולכן הם נחשבים למאוד פופולריים במחוזותינו. חלקנו כנראה מעדיפים לקבל אותם כצ'יפס, מבלי לדעת שאפשר להשתמש בהם בפשטידות נפלאות שיגרמו לנו ללקק את האצבעות. דוגמה לאחת כזאת שמשלבת באופן מושלם בינם לבין קישואים, היא הפשטידה החלבית המפתיעה הבאה שתהפוך את הארוחה שלכם למיוחדת. אם אתם רוצים לשמח את אהוביכם עם מנה טעימה, שונה וקלילה להכנה – כדאי שתנסו את המתכון הבא.

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וקישואים מקור תמונה: natashaskitchen
רכיבים לפשטידת תפוחי אדמה וקישואים:
קישוא - 1 ק"ג
תפוח אדמה - 1 ק"ג
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אורגנו - ½ כפית
שמנת לבישול - 500 מ"ל (2 כוסות) (עדיפות לשמנת 38% שומן)
גבינת פרמז'ן - ½1 כוסות (מגורדת)
שיני שום - 2 (כתושות)
בצל ירוק - 3 כפות (מחולקות, קצוץ, ניתן להחליף בעירית)
מתכון לפטה סלמון מעושן עם גבינות צאן ועשבי תיבול
יש פעמים שבהם מנה יכולה להיות הכוכבת הראשית של הערב ואף להפוך ארוחה בנאלית ומשעממת לסעודה בלתי נשכחת, מנה שכזו היא מנת פטה הסלמון המעושן עם גבינות ועשבי תיבול שלפניכם. לכן אם אתם מארחים או שמתחשק לכם להכניס טוויסט מעניין ומרגש לארוחת הערב המשפחתית, הכינו את המתכון הבא והתכוננו לקבל מחמאות במהלך הסעודה ולאחריה.
מתכון לפטה סלמון מעושן עם גבינות צאן ועשבי תיבול מקור תמונה: ronitpenso
רכיבים לפטה סלמון מעושן וגבינת צאן:
סלמון מעושן - 8 פרוסות
גבינת שמנת - כ-2 חבילות (30%, 500 גרם)
גבינת צאן - 1 חבילה (100 גרם, רכה)
בצל ירוק - 6 גבעולים (חלק ירוק בלבד, קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמיר - 1 כפית (טרי וקצוץ)
מתכון לקיש בטטה, תרד ועגבניות מיובשות

איזה טעם יש לשילוב של 3 ירקות אהובים עם גבינת עזים עשירה בקיש אחד, ללא גלוטן, שיכול לככב על כל שולחן של ארוחה חלבית? אם השאלה הזאת גורמת לתיאבון שלכם להתעורר, אז אנחנו מזמינים אתכם לגלות את התשובה בעזרת המתכון שלפניכם. המילוי העשיר שלו מבוסס על תרד ועגבניות מיובשות, בזמן שהירק השלישי, בטטה, משמש למעשה כ"בצק" שעוטף את כל המנה הנהדרת הזאת. אחרי שתכינו את הקיש הזה בפעם הראשונה אולי תגלו עולם חדש לחלוטין של קישים שניתן להכין בדרך שכזו, אך לדעתנו אין כמו הטעם שהמתכון הזה מציע.

מתכון לקיש בטטה, תרד ועגבניות מיובשות מקור תמונה: tasty.co
רכיבים למתכון לקיש בטטה, תרד ועגבניות מיובשות:
בטטה - 1 (גדולה)
ביצים - 4 (גדולות)
חלב - ⅓1 כוסות
שן שום - 1 (כתושה)
עגבניות מיובשות בשמש - צנצנת 115 גרם (ללא הנוזלים)
גבינת עיזים - 115 גרם
שמן זית - לזילוף

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.