עד לפני כמה שנים טובות איש לא ידע בכלל על המילה גלוטן, אך מאז שמחקרים רבים הראו כיצד החלבון שבדגנים עלול להזיק לחלקנו, המודעות הלכה וגברה וכעת חייהם של רבים השתנו לטובה בזכות הימנעות מהמרכיב הזה. האם זה אומר שאותם אנשים כבר לא נהנים מאוכל כמו בעבר? ממש לא, כי מומחי הבשלנים למדו ומלמדים כיצד אפשר להתענג על מאכלים מוכרים בצורות קצת שונות גם ללא קמח בכלל. קיש, פשטידה, פיצה – הכל אפשר להכין ללא גלוטן, והיום תכירו 5 מתכונים שיעשו לכם את חג שבועות מושלם וטעים גם בלעדיו.
כל עונה מביאה איתה למטבח שלנו פירות וירקות אחרים שאיתם אנחנו יכולים להכין מטעמים מפתיעים, וכאשר בחוץ קר וגשום השומר יכול להיות הכוכב של מנות מיוחדות רבות. היום אתם תכירו אחת שמיועדת ל"מבוגרים בלבד" בזכות יין ורמונט חזק ומתובל, שמשתלב נפלא עם המתיקות המעודנת שהשומר משחרר בזמן הבישול. אם מעולם עוד לא הכנתם מנה שמתמקדת בירק הזה, המתכון הזה הוא מקום נהדר להתחיל ממנו!
חציל פיצה הוא שילוב מרענן של חציל עם רוטב עגבניות וגבינות, שהילדים ישמחו לאכול ויש סיכוי גדול שגם המבוגרים. אופן ההכנה קל, מהיר ופשוט, ואפשר להפוך את ההכנה למהנה במיוחד ולהעזר בילדים. החציל בשילוב רוטב העגבניות יוצר פיצת חציל פחות משמינה ומושחתת מפיצה עם בצק רגיל, ואפשר להחליף את הגבינה שבמתכון לגבינה רזה יותר ולקבל מנה שכיף לאכול ללא נקיפות מצפון.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חציל פיצה:
החציל: את החציל אפשר לקלף ואפשר ואפילו רצוי להשאיר עם הקליפה. הקליפה שומרת על הצורה ועוזרת לרוטב לא להישפך לאחר שהחציל נהיה רך ובשרני. ניתן לחתוך ולפרוס את החציל לרוחב, או לחתוך לפרוסות. זמן ההכנה בתנור תלוי בעובי בחציל שתחליטו לחתוך - ככל שהחציל יהיה עבה יותר כך זמן הצלייה יהיה ארוך יותר ולהפך.
דרך נוספת להכין את המתכון: לחצות אותו לשניים, לצלות בתנור, להוציא, לערבב את רוטב העגבניות והגבינות עם פנים החציל, לפזר מעל גבינה נוספת ולהכניס לתנור להמשך הצלייה/אפייה.
תפוחי אדמה נחשבים לפחמימה בריאה ממנה ניתן להכין מאכלים טעימים ואהובים, ולכן הם נחשבים למאוד פופולריים במחוזותינו. חלקנו כנראה מעדיפים לקבל אותם כצ'יפס, מבלי לדעת שאפשר להשתמש בהם בפשטידות נפלאות שיגרמו לנו ללקק את האצבעות. דוגמה לאחת כזאת שמשלבת באופן מושלם בינם לבין קישואים, היא הפשטידה החלבית המפתיעה הבאה שתהפוך את הארוחה שלכם למיוחדת. אם אתם רוצים לשמח את אהוביכם עם מנה טעימה, שונה וקלילה להכנה – כדאי שתנסו את המתכון הבא.
איזה טעם יש לשילוב של 3 ירקות אהובים עם גבינת עזים עשירה בקיש אחד, ללא גלוטן, שיכול לככב על כל שולחן של ארוחה חלבית? אם השאלה הזאת גורמת לתיאבון שלכם להתעורר, אז אנחנו מזמינים אתכם לגלות את התשובה בעזרת המתכון שלפניכם. המילוי העשיר שלו מבוסס על תרד ועגבניות מיובשות, בזמן שהירק השלישי, בטטה, משמש למעשה כ"בצק" שעוטף את כל המנה הנהדרת הזאת. אחרי שתכינו את הקיש הזה בפעם הראשונה אולי תגלו עולם חדש לחלוטין של קישים שניתן להכין בדרך שכזו, אך לדעתנו אין כמו הטעם שהמתכון הזה מציע.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: