print header

8 יתרונות בריאותיים של דורה

ישנם דגנים נפוצים שכולם מכירים וצורכים באופן קבוע כבר במשך שנים רבות, כמו חיטה או תירס למשל, זאת בזכות הזמינות שלהם והמאכלים הרבים שאפשר להכין באמצעותם, על אף העובדה שישנם דגנים מזינים ובריאים הרבה יותר. אחד מהם למשל הוא הדורה, שאמנם בעבר הרחוק נעשה בו בעיקר שימוש להאכלת בעלי חיים, אך כיום מתגלים יותר ויותר יתרונות שיש לו גם לאדם. אז אם אתם לא מכירים את הדגן הנפלא והמזין הזה, וגם אם כן, אתם מוזמנים לגלות עליו מידע חשוב לצד 8 מהיתרונות הבריאותיים הנפלאים שלו.
 
יתרונות בריאותיים של דורה: גרגירי דורה

מה זה דורה ואיך צורכים אותה?

דורה, או בשמו האחר של הדגן – סורגום, היא סוג של דגן שמגיע מאפריקה ועשיר בשלל מינרלים וויטמינים שמועילים לגוף. מדובר בדגן ללא גלוטן, ולכן אלו החולים בצליאק יכולים לצרוך ממנו ללא הגבלה. את הדורה ניתן לקנות בחנויות הטבע השונות, וממנה אפשר להכין למשל דייסה בריאה במיוחד. כל מה שצריך זה להכניס 150 גרם דורה לסיר, להוסיף מים קרים עד שמתקבלת עיסה, לחמם על אש בינונית-גבוהה ולהוסיף עוד כ-400 מ"ל מים רותחים בזמן שמערבבים. ממשיכים לערבב עד שהדייסה מתעבה (אפשר להוסיף מים אם היא יותר מדי סמיכה), ולבסוף סוגרים את המכסה של הסיר ומבשלים על סף רתיחה למשך כ-20 דקות – הריח של המנה יעיד בפניכם מתי היא מוכנה. זו כמובן רק הצעה אחת ויש עוד הרבה דרכים שונות להשתמש בדורה, אז בואו נתקדם ללמה כדאי לעשות זאת.

8 יתרונות בריאותיים של דורה

1. שומרת על מערכת עיכול נקייה ובריאה

מערכת עיכול פגועה או חלשה היא גורם לבעיות בריאותיות רבות, ביניהן עצירות, שלשולים, התכווצויות, נפיחות ואפילו קשיי שינה. כדי לפתור את רובן, מומלץ לצרוך כמות גבוהה של סיבים שעוזרים למצק את הצואה ומנת דייסת דורה - כפי שהדרכנו אתכם כיצד להכין קודם לכן - יכולה לספק לכם 10 גרם של סיבים, שהם שליש מהכמות המומלצת לצריכה יומית של רכיב זה.

2. מחזקת את מערכת הדם

הרגלי אכילה רעים עלולים להוביל לבעיות בכל מערכת הלב וכלי הדם, וזוהי בעיה רווחת שנובעת מכך שרוב האנשים צורכים מזונות עתירי קלוריות ללא שום ויטמינים או סיבים שמסייעים לגופם. תזונה המורכבת ממאכלים שכאלו גורמת לבסוף לעורקים להיסתם ולכולסטרול הרע להיאגר, אך למזלנו ניתן לשחרר את כלי הדם ולהיפטר מאותו כולסטרול על ידי צריכת דורה באופן קבוע. תכולת הסיבים הגבוהה שבדגן הזה עוזרת לנקות את הגוף מרעלים, וכך מגנה על כל מערכת הדם.
יתרונות בריאותיים של דורה: איור דיגיטלי של תאי דם

3. מחזקת את העצמות

עצמות חלשות מגבילות את היכולת שלנו למצות את חיינו וליהנות מדברים רבים שאהבנו לעשות בעבר, והחלק הגרוע ביותר הוא שהן גורמות לנו להיות תלויים בתרופות בעלות תופעות לוואי לא ממש נעימות. הדרך הטובה ביותר למנוע את היחלשות העצמות היא על ידי הוספת סידן, מגנזיום ואשלגן לגוף, וזאת ניתן לעשות על ידי צריכת דורה באופן קבוע, שכן בה יש את כל הרכיבים הללו בכמות גבוהה. השילוב של המגנזיום והסידן חשוב במיוחד, משום שהראשון עוזר לשני להיספג טוב יותר בגוף.

4. משפרת את מראה העור ושומרת עליו בריא

את הדורה לא חייבים לצרוך רק בצורת דייסה, אלא אפשר להכין מהדגן עיסה ולמרוח אותה ישירות על עור הפנים כדי לנקות אותו מרעלים ולשמור עליו לח. הדורה עוזרת גם למנוע התפתחות של תאי מלנומה (סוג של סרטן עור), זאת הודות לרכיב בשם טאנין שהורג את התאים האלה. כדי להכין מהדורה מסכה לפנים, פשוט הוסיפו לדגן מעט מים עד שמתקבלת משחה ומרחו אותה על הפנים.

5. עוזרת לווסת את רמות הסוכר בדם

סוכרת היא לא סתם מחלה, היא שייכת למשפחה מסוכנת של תחלואות אחרות שמגבירות את הסיכון של האדם ללקות במחלות נוספות – בייחוד אם לא מתמודדים איתה כמו שצריך. עבור מי שחולה בסוכרת מומלץ מאוד לצרוך דורה, משום שהדגן יכול לווסת את רמות הסוכר בדם, ובנוסף יש בו גם טאנין, אשר מונע ייצור של אנזימים שסופגים עמילן - משמע ניתן לצרוך יותר ממנו בלי שרמות הסוכר יקפצו.
יתרונות בריאותיים של דורה: סוכר ומכשיר לבדיקת רמת סוכר בדם

6. מחזקת את המערכת החיסונית

מערכת חיסונית חזקה היא כזו שיכולה למנוע מהגוף לחלות בגלל עודף רדיקלים חופשיים שעלולים לגרום לדלקות וזיהומים, והחומרים שבעיקר עוזרים לה לעשות את זה הם נוגדי החמצון; בדורה ישנם שפע רכיבים שכאלו, כמו טאנין, פנול, פיטוסטרולים, פוליקוסנול ועוד. ישנו אף מחקר שתוצאותיו מצביעות על כך שבגרגירי דורה אדומה, חומה ושחורה ישנה תכולה של נוגד החמצון אנתוציאנין בכמות הגבוהה פי 3-4 יותר מבדגנים מלאים רבים אחרים.

7. מסייעת לתהליך ירידה במשקל

מזונות שעשירים בסיבים, כמו הדורה, עוזרים לשמור על הגוף שבע למשך זמן ארוך יותר ומונעים חשקים לחטיפים לא בריאים שאפשר לאכול בזריזות. אם תתחילו כל יום בשבוע עם אכילת דייסת דורה, אתם תישארו שבעים עד לארוחת הצהריים. בנוסף, סירופ הדורה (דורה מתוק) יכול לשמש לכם כממתיק שמחליף את הסוכר המזיק. 

8. משפרת את בריאות העיניים

הוויטמין החשוב ביותר לעיניים שלנו הוא ויטמין A, והוא זה שגם עוזר למנוע את מחלת הקטרקט, שהיא אחת הסיבות העיקריות בעולם המערבי לירידה באיכות הראייה ולגרימת עיוורון. 100 גרם דורה לא מבושלת מכילה 14% מכמות הצריכה היומית המומלצת של אבץ - רכיב המסייע לוויטמין A שבגוף לייצר את הפיגמנט הקרוי מלנין, המגן על העיניים שלנו ונמצא גם כחומר שמאט את תהליך הניוון המקולרי. לכן אם אתם רוצים לדאוג לבריאות עיניכם, מומלץ שתוסיפו את הדורה לתפריט הקבוע שלכם.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.