header

מתכון לפטה סלמון מעושן עם גבינות צאן ועשבי תיבול

יש פעמים שבהם מנה יכולה להיות הכוכבת הראשית של הערב ואף להפוך ארוחה בנאלית ומשעממת לסעודה בלתי נשכחת, מנה שכזו היא מנת פטה הסלמון המעושן עם גבינות ועשבי תיבול שלפניכם. לכן אם אתם מארחים או שמתחשק לכם להכניס טוויסט מעניין ומרגש לארוחת הערב המשפחתית, הכינו את המתכון הבא והתכוננו לקבל מחמאות במהלך הסעודה ולאחריה.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפטה סלמון מעושן עם גבינות צאן ועשבי תיבול מקור תמונה: ronitpenso
רכיבים לפטה סלמון מעושן וגבינת צאן:
סלמון מעושן - 8 פרוסות
גבינת שמנת - כ-2 חבילות (30%, 500 גרם)
גבינת צאן - 1 חבילה (100 גרם, רכה)
בצל ירוק - 6 גבעולים (חלק ירוק בלבד, קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמיר - 1 כפית (טרי וקצוץ)
אופן הכנת הפטה סלמון מעושן וגבינת צאן:
  1. אל קערה בינונית הכניסו את כל מרכיבי המנה, למעט פרוסות הסלמון המעושן, וערבבו היטב.
  2. כעת פרסו חתיכת ניילון נצמד על משטח העבודה שלכם ומעליו הניחו 2 פרוסות של סלמון מעושן צמוד אחת ליד השנייה ובחפיפה של כחצי ס"מ זו על זו בצדן הישר.
  3. בעזרת כף גלידה צרו כדור מהתערובת של הגבינות והניחו במרכז הסלמון.
  4. כעת הרימו את 4 הקצוות של הניילון הנצמד וקרבו אותן זו אל זו, הקפידו שהשוליים של הסלמון הנמצאות בתוך הניילון יעטפו את המלית והחלו לסובב את כדור הסלמון העטוף בכף ידכם כאשר אתם אוחזים את קצוות הניילון ביד השנייה ומהדקים את קצוות הניילון ויוצרים מעין כדור סלמון חלק ומתוח.
  5. עשו כך עם שאר המלית ופרוסות הסלמון, והכניסו למקרר למשך כשעה לפחות.
  6. לפני ההגשה קשטו צלחת, שחררו את הכדור שיצרתם מהניילון והניחו אותו על הצלחת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.