print header

דבש מאנוקה – יתרונות בריאותיים וכיצד לזהות מקורי

  דבש הוא אחד המאכלים האהובים ביותר שהטבע העניק לנו. מדובר בממתיק טבעי שנחשב לבריא מאוד ויש לנו ממנו בשפע בזכות הדבורים שמייצרות אותו בכל רחבי העולם. עם זאת, ברוב מוצרי הדבש שאנו רוכשים בחנויות ישנן תוספות סוכר או חומרים אחרים, וקשה למצוא דבש אמיתי, טהור ואיכותי שלא נגוע בממתיקים אחרים. אם אתם כבר מחפשים דבש טבעי ואמיתי, אנחנו ממליצים לכם להכיר את הסוג הטוב והבריא ביותר שיש – דבש מאנוקה, שמגיע אלינו מניו זילנד הרחוקה. אחרי שתכירו את יתרונותיו המיוחדים והמוכחים, אתם תבינו למה כדאי לכם לצרוך דווקא אותו, ובסוף הכתבה אנחנו נלמד אתכם גם איך לזהות אותו בחנויות וכיצד להימנע מחיקויים.
 
יתרונות דבש מאנוקה: קופסת דבש מאנוקה

מה זה דבש מאנוקה?

דבש המאנוקה הוא דבש טהור שמיוצר בעיקר בניו זילנד על ידי דבורים שניזונות מפרחי שיחי המאנוקה הגדלים באזור. בדבש הזה יש רכיבים פעילים שמעניקים לו איכויות אנטי-בקטריאליות חזקות הרבה יותר מאלו של דבש רגיל, והוא תוצר טבעי לחלוטין באזורים הפראיים של ניו זילנד, וזה בעצם מה שהופך אותו למבוקש מאוד ברחבי כל העולם.

מה כל כך מיוחד בדבש מאנוקה?

בדבש המאנוקה יש רכיב שלא תמצאו בסוגי דבש אחרים, שנקרא UMF, ראשי תיבות של Unique Manuka Factor. הרכיב הזה הוא אנטי-בקטריאלי אך שלא כמו הרכיבים הדומים שקיימים בדבש מסוג אחר, הרכיב הזה לא נהרס בחום והוא עוצמתי הרבה יותר. ביכולתו לקטול חיידקים שעמידים לרכיבים שבדבש הרגיל ויתרון נוסף ומשמעותי שלו זה שהוא 100% טהור, שלא כמו דבש שמוסיפים לו סוכר כמו שניתן לרכוש בחנויות. במקביל, בדבש המאנוקה יש גם תרכובת אנטי-בקטריאלית אחרת בשם מתילגליוקסאל בריכוזים גבוהים שיחד הופכים את הדבש הזה למזון על של ממש.

ההרכב התזונתי של דבש המאנוקה

בכל כפית של דבש מאנוקה יש 6 גרם סוכר, שזה אמנם לא הרבה פחות ממה שיש בדבש רגיל, אך יש לציין שמדובר בסוכר פשוט שאינו מעובד. העובדה הזו הופכת את הסוכר הזה להרבה יותר זמין לגוף כך שיוכל להפיק ממנו אנרגיה, ולכן הוא מומלץ הרבה יותר לצריכה מאשר סוכר בצורתו המוכרת. בדבש המאנוקה יש גם חומצות אמינו שחיוניות לגדילה, ויטמינים מקבוצת B שמשחקים תפקיד בייצור אנרגיה מהמזון שאנו צורכים, סידן שמחזק את העצמות והשיניים, ברזל שחשוב לבריאות תאי הדם, אשלגן שמסייע לשרירי הלב לעבוד היטב ואבץ שמחזק את יכולת הריפוי שלנו.
יתרונות דבש מאנוקה: אריזות דבש מאנוקה

3 יתרונות בריאותיים משמעותיים של דבש מאנוקה

בנוסף לחומרים שמכיל הדבש הזה והיתרונות הבריאותיים הרבים של כל אחד מהם, לצריכת הדבש או שימוש בו על העור יש גם כמה יתרונות נוספים ששווה לשים עליהם דגש:

1. מסייע בריפוי פצעים

מי שמכיר את דבש המאנוקה יודע שמדובר בחומר בעל איכויות אדירות בכל הנוגע לפצעים שניתן למרוח ישירות על פצע כדי לזרז ולשפר את תהליכי ההחלמה ואף להפחית כאבים. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אף אישר אותו בשנת 2015 כתכשיר לטיפול בפצעים, ובמחקר שנערך באוניברסיטת מדעי הרפואה של טהרן הוכיחו כי הוא מסייע בתיקון רקמות בזכות יכולותיו נוגדות החמצון והאנטי-בקטריאליות. במחקר אחר שנערך במחלקת רפואת העור באוניברסיטת מדעי הרפואה של גונדישאפור, נמצא גם כי הוא מסייע בריפוי כוויות ביעילות שווה ואף רבה יותר מזו של תרופות קונבנציונליות, ובמחקר שנערך בבית החולים קווין ויקטוריה שבאנגליה, הוכח גם כי ניתן להשתמש בו ביעילות לריפוי פצעים בעפעפיים לאחר ניתוח.

2. מונע בעיות עיכול

מכיוון שמדובר בחומר שכל כך יעיל לריפוי פצעים, ניתן להשתמש בו גם לריפוי פצעי אולקוס כשצורכים אותו באופן קבוע, כשבמחקר שנערך באוניברסיטת אלגרבה שבפורטוגל נמצא כי הוא יעיל מאוד בהפחתת דלקות בקיבה שנגרמות בעקבות הליקובקטר פילוריבאותו מחקר נמצא גם כי ניתן ואף מומלץ להשתמש בדבש הזה כמקור לפרה-ביוטיקה – המזון שצורכים החיידקים הפרוביוטיים שבגופנו – שכן הוא מכיל חומרים שלא ניתנים לעיכול בשם אוליגוסכרידים, אותם צוריכם החיידקים הטובים, ובאופן פרטני חיידקי ביפידובקטריום ולוקטובצילוס. פרט לכל זה, מחקר שנערך בשנת 2013 הראה כי דבש מאנוקה יכול לטפל בזיהומים שקשורים לקוליטיס כיבית.

3. מרגיע כאבי גרון ושיעול

אמנם דבש ידוע כתרופת סבתא להחלקת הגרון הכואב, אך אם אתם באמת רוצים לטפל בו, מומלץ שתשתמשו בדבש מאנוקה. לרוב, מי שסובל מכאב גרון יבחר לשתות תה חם עם דבש, אך הבעיה עם דבש רגיל היא שהרכיבים האנטי-בקטריאלים שלו מאבדים את יעילותם בחום של התה. דבש המאנוקה לעומתו לא מאבד את ערכיו ויכולותיו בתה חם, ובמחקר שנערך בשנת 2010 נמצא גם כי הוא יעיל יותר מאשר תרופות נגד שיעול. דבש המאנוקה, ודבש באופן כללי, יעיל כל כך עד שבשנת 2018 מערכת הבריאות הלאומית באנגליה (NICE) ומערכת הבריאות הציבורית של אנגליה (PHE) החליטו כי דבש צריך להיות קו ההגנה הראשון במקרה של שיעול לצורך הפחתת התסמינים, ולא תרופות אחרות.
יתרונות דבש מאנוקה: צנצנות דבש מאנוקה

כמה דבש מאנוקה מומלץ לצרוך ביום?

אף על פי כל היתרונות המשמעותיים של דבש המאנוקה, עדיין מדובר בסוכר, ולכן צריך להגביל את צריכתו היומית ל-2 כפות ביום, שהן כ-15 גרם. אם אתם מעוניינים להוסיף אותו לתזונה היומית שלכם באופן קבוע, תוכלו להשתמש בו בתה, מנת שיבולת שועל או אפילו ביוגורט. עם זאת שימו לב – בדיוק כמו במקרה של דבש רגיל, לתינוקות מתחת לגיל שנה אסור לצרוך ממנו. נשים בהריון או מניקות עם זאת יכולות לצרוך אותו ואף להשתמש בו לריפוי העור.

איך לזהות דבש מאנוקה אמיתי ואיכותי?

לאור ההצלחה המסחררת של דבש המאנוקה בכל רחבי העולם, קמו לא מעט גופים מסחריים שהחליטו לשווק את מוצריהם כדבש מאנוקה, אף על פי שאינו כזה. לכן בניו זילנד קם ארגון בשם UMF שמטרתו היא לדאוג לכך שכל מוצר שאכן יש בו דבש מאנוקה יקבל חותמת UMF®. אם אתם מחפשים את הדבש הזה ברשתות השיווק, ודאו שקיימת עליו חותמת שכזו יחד עם דירוג ה-UMF של הדבש, למשל +10 או +25. ככל שהמספר גבוה יותר, כך טוב יותר, אך בה בעת, סביר להניח שהדבש יהיה גם יקר יותר.
 
מקור התמונות: Ryan MerceGrey Geezer

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו