maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

תחליפים מצויינים לדיאטה בריאה

אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להתחיל לאכול בריא יותר, אך עצם המחשבה על כך כבר מעייפת אותנו. מסתבר שאנחנו לא צריכים לעשות שינוי גדול, אלא רק שינויים קטנים ולא מורגשים. 17 התחליפים הבאים יגרמו לכם לאכול בריא ולהרגיש טוב, בלי לשנות את כל התפריט שלכם.

 

            החליפו: אורז           ב: קינואה
מזון בריא

בקינואה יש 150% יותר סיבים ו-100% יותר חלבונים מאשר באורז לבן.

 

           החליפו: מיונז             ב: חרדל
מזון בריא

המיונז מכיל סוכר ושומן רווי. בחרדל אין לא סוכר ולא שומן.

 

            החליפו: משקאות מוגזים                          ב: תה
מזון בריא

פחית משקה מוגז מכילה לפחות 8 כפיות סוכר. בתה אין סוכר,

אבל כן אפשר למצוא בו הרבה נוגדי חמצון.

 

            החליפו: שמן צמחי         ב: שמן קוקוס
מזון בריא

בערך 66% מהשומנים בשמן הקוקוס הם טריגליצרידים בעלי שרשרת בינונית (MCT), אשר הוכחו כיעילים להורדת משקל.

            החליפו: שמנת חמוצה            ב: יוגורט
מזון בריא

בשמנת חמוצה יש 227% יותר קלוריות ו-450% פחות חלבונים מאשר ביוגורט.

 

            החליפו: קרוטונים           ב: שקדים
מזון בריא

בשקדים יש פי 2 חלבונים, פי 3 סיבים תזונתיים

ורק 1/3 מכמות הפחמימות שבקרוטונים.

 

            החליפו: חטיפי צ'יפס          ב: פופקורן
מזון בריא

הפופקורן מכיל פי 9 פחות שומן רווי ורק 2/3 מכמות הקלוריות שבצ'יפס.

 

           החליפו: קמח       ב: קמח קוקוס
מזון בריא

קמח קוקוס מכיל פחות פחמימות ויש בו פי 11

יותר סיבים תזונתיים מאשר בקמח הלבן.

 

            החליפו: סוכר          ב: סטיביה
מזון בריא

הסטיביה היא ממתיק טבעי, עם 0 קלוריות, 0 פחמימות ו-0 סוכרים.

 

            החליפו: שבבי שוקולד        ב: שבבי קקאו
מזון בריא

בשבבי הקקאו אין כלל סוכר והם מכילים פי 5 יותר סיבים מאשר בשוקולד חלב.

 

            החליפו: חסת אייסברג        ב: חסה רומית
מזון בריא

בחסה רומית יש פי 17 יותר ויטמין A ופי 4 יותר ויטמין K.

 

             החליפו: רוטב ראנץ' לסלט ב: שמן זית וחומץ בלסמי
מזון בריא

הרטבים הקנויים בחנות מכילים מרכיבים וכימיקלים רבים.

שילוב השמן והחומץ הוא פשוט ובריא.

 

           החליפו: פירורי לחם         ב: זרעי צ'יה
מזון בריא

בזרעי צ'יה יש פי 19 יותר סיבים, פי 2 יותר חלבון

ופי 35 פחות נתרן מאשר בפירורי לחם.

 

            החליפו: מלח שולחן   ב: מלח הימלאיה ורוד
מזון בריא

מלח ההימלאיה נמצא על המדף במצבו הטבעי והלא מעובד.

הוא מכיל מינרלים ויסודות שונים.

 

            החליפו: חמאת בוטנים      ב: חמאת שקדים
מזון בריא

חמאת הבוטנים מכילה שומנים שעברו הידרוגנציה (בדומה למרגרינה)

ותוספות סוכרים.

 

           החליפו: חלב פרה       ב: חלב שקדים
מזון בריא

בחלב פרה יש פי 6 יותר סוכר מאשר בחלב שקדים.

 

מקור: ניצה אלדד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: