המזרח התיכון, אותה "שכונה" שבה אנחנו חיים, ידוע בעולם בזכות כל מיני דברים – גם הודות לסכסוכים המתמשכים שיש כאן, גם הודות לאקלים החם, לנופים המיוחדים ולאתרים הדתיים הקדושים הפזורים בו, אבל גם לא מעט הודות למאכלים ולמטבחים המקומיים הנפלאים שצמחו כאן ובחצי האי ערב. מלבד סלטים, תבשילים ומנות בשריות שונות שהגיעו מן המטבח הערבי – יש גם מגוון רחב של קינוחים נהדרים שהתפתחו ממנו ומדומיו, כמו המטבח הטורקי, המצרי, הלבנוני וכדומה. המתוקים האלו נפוצים מאוד בקרב החברה הערבית בישראל, כמו גם אצל שכנינו, והם אפילו מוכרים אצל יהודים יוצאי מדינות ערב. אז כדי שכולכם תוכלו להתפנק בהם גם בבית ולהכין אותם למשפחתכם, קיבצנו בפניכם 7 מתכונים לקינוחים ערביים נהדרים ופופולריים.
מהיום כבר אין צורך לנסוע לשוק רמלה או לירושלים כדי לאכול כנאפה אמיתי הודות למתכון הביתי הבא לקינוח האהוב. כל מה שתצטרכו לעשות כדי להכין כנאפה בעצמכם הוא לקנות את המצרכים, ובעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין את הקינוח המתוק והמושלם ללא מאמץ אצלכם במטבח.
אחד מממתקי העדות האהובים ביותר על כל אדם בישראל ומחוצה לה הוא כמובן הבקלאווה הטורקית שמגיעה בשלל צורות, מרקמים וגוונים. המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין בקלאווה מתוקה, זהובה ופריכה בעלת מילוי אגוזים עשיר וטבולה בסירופ מתוק מסוכר – רק מלקרוא את המילים האלו כבר מתחשק ללקק את האצבעות!
הבסבוסה היא עוגת סולת מצרית ספוגה בסירופ מתוק. לקינוח הנהדר הזה יש מתכונים רבים ושיטות שונות להכנה, אך המתכון לעוגת סולת שלפניכם הוא פשוט ומהיר הכנה, ותוך 5 דקות תוכלו בלבד תוכלו להכין עוגה נפלאה בטעם מיוחד.
אין מי שלא מכיר את הקינוח הים-תיכוני המרענן – מלבי. לכן, כאשר יש גרסה אחרת וטעימה לא פחות שלו, כדאי ומומלץ לנסות אותה ומהר. במתכון למלבי פרווה הזה החלב הרגיל הוחלף בחלב שקדים, כך שמדובר בקינוח פרווה קר ונפלא וכן גם כשר לפסח.
המטבח הערבי אחראי ללא מעט מאכלים שהצליחו לסלול את דרכם ללב ליבה של תרבות הקולינריה הישראלית - ממאכלים מבוססי בשר כמו עראייס, ועד לקינוחים מופלאים וטעימים כמו כנאפה ומלבי. היום קמנו עם חשק למתוק, והחלטנו להפתיע אתכם עם מתכון מופלא שיהפוך את החלווה מממתק מסורתי של המטבח הערבי לקינוח אוורירי, מתוק והכי חשוב - קל להכנה! אז הוסיפו את המנה לספר המתכונים האישי שלכם ותזכו במוס חלווה מפנק במיוחד.
אם אתם רוצים להכין קינוח קל במיוחד עם טעמים ים תיכוניים מובהקים – אתם מוזמנים להכיר את הספוף. זוהי עוגת סולת עם כורכום, המקושטת בשקדים וצנוברים, המגיעה אלינו מן המטבח הלבנוני השכן. היא פשוטה, מענגת ומתאימה לכל אירוע, אז הפשילו שרוולים והחלו לעמול עליה.
המתכון הבא יחשוף בפניכם את אחד הקינוחים הידועים המגיעים אלינו מהמטבח הערבי, כשבעיקר הוא מזוהה עם המטבח הלבנוני. את עוגת פודינג הסולת המתוקה והמפנקת הזו נוהגים להגיש באירועים משמחים, בחגים ואפילו בסיום צום הרמדאן. אתם תוכלו להכניס אותה לביתכם בעזרת המתכון הבא ולהגיש אותה בכל עת שתרצו – מומלץ בעיקר בעיתים חגיגיות.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: