print header

אוסף מתכונים לקינוחים מהמטבח הערבי והים-תיכוני

המזרח התיכון, אותה "שכונה" שבה אנחנו חיים, ידוע בעולם בזכות כל מיני דברים – גם הודות לסכסוכים המתמשכים שיש כאן, גם הודות לאקלים החם, לנופים המיוחדים ולאתרים הדתיים הקדושים הפזורים בו, אבל גם לא מעט הודות למאכלים ולמטבחים המקומיים הנפלאים שצמחו כאן ובחצי האי ערב. מלבד סלטים, תבשילים ומנות בשריות שונות שהגיעו מן המטבח הערבי – יש גם מגוון רחב של קינוחים נהדרים שהתפתחו ממנו ומדומיו, כמו המטבח הטורקי, המצרי, הלבנוני וכדומה. המתוקים האלו נפוצים מאוד בקרב החברה הערבית בישראל, כמו גם אצל שכנינו, והם אפילו מוכרים אצל יהודים יוצאי מדינות ערב. אז כדי שכולכם תוכלו להתפנק בהם גם בבית ולהכין אותם למשפחתכם, קיבצנו בפניכם 7 מתכונים לקינוחים ערביים נהדרים ופופולריים.  

 

מתכון לכנאפה מתוק

מהיום כבר אין צורך לנסוע לשוק רמלה או לירושלים כדי לאכול כנאפה אמיתי הודות למתכון הביתי הבא לקינוח האהוב. כל מה שתצטרכו לעשות כדי להכין כנאפה בעצמכם הוא לקנות את המצרכים, ובעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין את הקינוח המתוק והמושלם ללא מאמץ אצלכם במטבח.

מתכון לכנאפה מתוק מקור תמונה: egyptianstreets
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 2 כוסות
מים - 1 כוס
מיץ לימון - 2 כפות
מי ורדים - 1 כף
רכיבים לכנאפה:
איטריות קדאיף - 250 גר' (קצוצות)
חמאה - 100 גר' (רכה)
גבינת ריקוטה - 600 גר' (מפוררת)
חמאה - 1 כף (רכה)
פיסטוקים - 100 גר' (חצויים או קצוצים)
מתכון לבקלאווה טורקית של סיגל ברמר

אחד מממתקי העדות האהובים ביותר על כל אדם בישראל ומחוצה לה הוא כמובן הבקלאווה הטורקית שמגיעה בשלל צורות, מרקמים וגוונים. המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין בקלאווה מתוקה, זהובה ופריכה בעלת מילוי אגוזים עשיר וטבולה בסירופ מתוק מסוכר – רק מלקרוא את המילים האלו כבר מתחשק ללקק את האצבעות!

למתכונים נוספים מהבלוג "אפייה ביתית".

מתכון לבקלאווה טורקית של סיגל ברמר מקור תמונה: sigalbremer
רכיבים למלית:
אגוזי מלך - ½ ק"ג
הל - ½ כפית (טחון)
קינמון - ½ כפית
ציפורן - ¼ כפית
סוכר - 1 כוס
מים - 2 כפות
רכיבים לסירופ:
סוכר - 2 כוסות
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - 1 כפית
רכיבים לבצק:
בצק פילו - 1 חבילה
שמן קנולה - ¾ כוס
מתכון לעוגת סולת מצרית - בסבוסה ב-5 דקות

הבסבוסה היא עוגת סולת מצרית ספוגה בסירופ מתוק. לקינוח הנהדר הזה יש מתכונים רבים ושיטות שונות להכנה, אך המתכון לעוגת סולת שלפניכם הוא פשוט ומהיר הכנה, ותוך 5 דקות תוכלו בלבד תוכלו להכין עוגה נפלאה בטעם מיוחד.

רכיבים לעוגת סולת:
סולת - 1 כוס
שמנת חמוצה - ½ גביע
מיץ תפוזים - ½ כוס
שמן - 1 כוס
קוקוס - 1 כוס
קמח - 1 כוס
אבקת אפייה - 2 שקיות (20 גר')
ביצים - 4 (שלמות)
וניל - 1 כפית
גרידת תפוז - 1 כפית
רכיבים לסירופ:
סוכר - 1 כוס
מים - ½1 כוסות
דבש - 1 כף
מיץ לימון - 1 כפית
מתכון למלבי פרווה עם חלב שקדים

אין מי שלא מכיר את הקינוח הים-תיכוני המרענן – מלבי. לכן, כאשר יש גרסה אחרת וטעימה לא פחות שלו, כדאי ומומלץ לנסות אותה ומהר. במתכון למלבי פרווה הזה  החלב הרגיל הוחלף בחלב שקדים, כך שמדובר בקינוח פרווה קר ונפלא וכן גם כשר לפסח.

מתכון למלבי פרווה עם חלב שקדים מקור תמונה: bbc
רכיבים למלבי שקדים:
קורנפלור - 7 כפות
חלב שקדים - 1 ליטר (רצוי ללא תוספת סוכר)
אבקת סוכר - 5 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
מי ורדים - 2 כפות
פיסטוק - 2 כפות (שבורים גס - ניתן להחליף בשקדים)
מתכון למוס חלווה

המטבח הערבי אחראי ללא מעט מאכלים שהצליחו לסלול את דרכם ללב ליבה של תרבות הקולינריה הישראלית - ממאכלים מבוססי בשר כמו עראייס, ועד לקינוחים מופלאים וטעימים כמו כנאפה ומלבי. היום קמנו עם חשק למתוק, והחלטנו להפתיע אתכם עם מתכון מופלא שיהפוך את החלווה מממתק מסורתי של המטבח הערבי לקינוח אוורירי, מתוק והכי חשוב - קל להכנה! אז הוסיפו את המנה לספר המתכונים האישי שלכם ותזכו במוס חלווה מפנק במיוחד. 

מתכון למוס חלווה מקור תמונה: Super delicious recipes
רכיבים למתכון למוס חלווה:
סילאן - ½ כוס
שמנת מתוקה - 500 מ"ל (או שמנת צמחית)
חלווה - לפי הטעם (שערות או מפוררת, לקישוט)
מתכון לעוגת ספוף

אם אתם רוצים להכין קינוח קל במיוחד עם טעמים ים תיכוניים מובהקים – אתם מוזמנים להכיר את הספוף. זוהי עוגת סולת עם כורכום, המקושטת בשקדים וצנוברים, המגיעה אלינו מן המטבח הלבנוני השכן. היא פשוטה, מענגת ומתאימה לכל אירוע, אז הפשילו שרוולים והחלו לעמול עליה.

 

מתכון לעוגת ספוף מקור תמונה: the salt and sweet kitchen
רכיבים לעוגת ספוף:
סולת - ½1 כוסות
קמח - ½ כוס
סוכר - 1 כוס
כורכום - 1 כף
אבקת אפייה - ½1 כפיות
שמן צמחי - ½ כוס
חלב - 1 כוס (ניתן להמיר במים)
צנוברים - חופן (לחלופין חופן חצאי שקדים קלופים, או גם וגם)
מתכון לעוגת לילות בירות

המתכון הבא יחשוף בפניכם את אחד הקינוחים הידועים המגיעים אלינו מהמטבח הערבי, כשבעיקר הוא מזוהה עם המטבח הלבנוני. את עוגת פודינג הסולת המתוקה והמפנקת הזו נוהגים להגיש באירועים משמחים, בחגים ואפילו בסיום צום הרמדאן. אתם תוכלו להכניס אותה לביתכם בעזרת המתכון הבא ולהגיש אותה בכל עת שתרצו – מומלץ בעיקר בעיתים חגיגיות.

 

מתכון לעוגת לילות בירות מקור תמונה: cook with mima
רכיבים לבסיס לעוגת לילות בירות:
חלב מלא - 8 כוסות
סולת - 1 כף
סוכר - ½ כוס
מי זהר - 3 כפות
רכיבים לשכבת קצפת לעוגת לילות בירות:
שמנת מתוקה - 3 כוסות (קרות)
אבקת סוכר - ¾ כוס
קרם פרש - 1 גביע
פיסטוקים - 2 כוסות (קצוצים)
רכיבים לסירופ מי סוכר:
סוכר - 2 כפות
מי ורדים - 1 כף
מים - 1 כוס
מי זהר - 1 כף
מיץ לימון - 1 כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.