המטבח הערבי אחראי ללא מעט מאכלים שהצליחו לסלול את דרכם ללב ליבה של תרבות הקולינריה הישראלית - ממאכלים מבוססי בשר כמו עראייס, ועד לקינוחים מופלאים וטעימים כמו כנאפה ומלבי. היום קמנו עם חשק למתוק, והחלטנו להפתיע אתכם עם מתכון מופלא שיהפוך את החלווה מממתק מסורתי של המטבח הערבי לקינוח אוורירי, מתוק והכי חשוב - קל להכנה! אז הוסיפו את המנה לספר המתכונים האישי שלכם ותזכו במוס חלווה מפנק במיוחד.
רכיבים למתכון למוס חלווה:
אופן הכנת מתכון למוס חלווה:
-
ערבבו בקערה את הסילאן עם הטחינה הגולמית, הוסיפו 2 כפות שמנת מתוקה והמשיכו לערבב.
-
הכניסו לקערת מיקסר את השמנת המתוקה הנותרת והקציפו אותה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. לאחר מכן, צקו אותה אל תוך הקערה עם תערובת הסילאן והטחינה וערבבו.
-
העבירו את התערובת לשקית זילוף, ומלאו בתנועות סיבוביות את כוסות/צנצנות ההגשה. לאחר מכן, הכניסו אותן למקרר למשך שעתיים. לפני ההגשה זלפו מעט סילאן מעל, ופזרו כמה שערות חלווה לקישוט - והתענגו בתאבון!
-
לפני ההגשה הוציאו את כוסות המוס מהמקרר, זלפו מעט סילאן מעל, פזרו כמה שערות חלווה לקישוט - והתענגו בתאבון!