המסקרפונה היא גבינת שמנת עשירה וטעימה שהגיעה אלינו היישר מארץ המגף. המטבח האיטלקי הנפלא לקח את הגבינה המיוחדת הזאת, והפך אותה למרכיב חשוב ושימושי שאפשר לשלב אותו במגוון מאכלים - החל ממנות של קנלוני וריזוטו, עבור בעוגות גדולות ועשירות, וכלה במטבלים נהדרים שהולכים מצוין לצד גריסיני פריך. המתכון הבא כנראה יעשה את ימי הקיץ שלכם כיפיים יותר, כשהוא הופך את הגבינה המיוחדת הזאת לכדי מוס קריר ומתוק עם נגיעות של תותים טריים.
מקור תמונה:
Lionsbread
רכיבים למוס מסקרפונה ותות:
אופן הכנת המוס מסקרפונה ותות:
-
הניחו סיר בגודל בינוני על להבה בינונית, הוסיפו לתוכו את התותים והסוכר, וחממו במשך 10 דקות. לאחר מכן, רסקו את התותים בתוך הסיר באמצעות מועך תפוחי אדמה, עד ליציאת המיץ. המשיכו לבשל את התותים במשך כ-2 דקות.
-
הוציאו את התותים מן הסיר והכניסו אותם לצינון בקערה עמידה בפני חום, עד להגעה לטמפרטורת החדר (להאצת התהליך, ניתן להכניס את הקערה למקרר). כמות רסק התותים אמורה להגיע לכדי כוס אחת.
-
בתוך קערה גדולה שימו את גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והמלח, וטרפו באמצעות מיקסר במשך כ-2 דקות על מהירות נמוכה.
-
הוסיפו את השמנת המתוקה הקרה אל תערובת המסקרפונה, והמשיכו לטרוף במהירות נמוכה במשך כדקה. לאחר מכן, העלו את המהירות לבינונית למשך כ-3 דקות, עד לקבלת מרקם סמיך ועשיר.
-
העבירו באמצעות כף כמות של כ-½ כוס מתערובת המסקרפונה אל הקערה עם התותים המרוסקים, וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן, צקו את תערובת התותים אל תוך תערובת המסקרפונה הנותרת, וקפלו אותה לתוכה בעדינות עד ליצירת תערובת אחידה.
-
חלקו את התערובת ל-5-6 כוסות או כלי הגשה נפרדים (אנחנו ממליצים להשתמש בצנצנות ריבה קטנות וריקות), והניחו במקרר למשך כשעה. לפני ההגשה, קשטו את החלק העליון עם פרוסות של תותים טריים - ואכלו בתאבון!