מקורם של הערמונים הוא באזור דרום אירופה וטורקיה, אך הם נחשבים למעדן של ממש בהרבה מקומות בעולם - כולל גם כאן. אנשים נוהגים לצרוך אותם במגוון צורות, ולשלבם במאכלים שונים - יש שיעדיפו להוסיף אותם למנות ווק של ירקות מוקפצים או לפסטות מוקרמות ועשירות, ויש כאלה שיעדיפו לאכול היישר מן השקית, כחטיף טעים ומזין. אנחנו החלטנו למצוא עבורכם דרך להפוך את הפרי הנהדר הזה לקינוח קליל ומקסים, שאותו תוכלו להכין במספר צעדים פשוטים - נסו את המתכון המיוחד שלנו למוס ערמונים טעים ביותר.
מקור תמונה:
Marmiton
רכיבים למתכון למוס הערמונים:
אופן הכנת המתכון למוס הערמונים:
-
הניחו סיר על להבה קטנה, ובתוכו שימו את הערמונים, ½ כוס המים, סוכר חום וסוכר וניל, וחממו הכל יחד במשך כ-20 דקות.
-
העבירו את תכולת הסיר המחוממת למעבד מזון, וערבלו עד לקבלת מרקם סמיך ועשיר. לאחר מכן, העבירו את התערובת לקערה, עטפו אותה בנייר נצמד והכניסו למקרר עד לצינון מלא.
-
הוציאו 3 קערות, ובאמצעות מערבל ידני הקציפו בקערה הראשונה את השמנת, בשנייה את חלבוני הביצה ובשלישית את קרם הערמונים ביחד עם חלמוני הביצה.
-
צקו את תכולת 3 הקערות לקערה אחת גדולה, וערבבו בזהירות. לאחר מכן, עטפו את הקערה בנייר נצמד ושימו במקרר למשך כ-3 שעות לכל הפחות.
-
חלקו את המוס ל-5 כלי הגשה קטנים, ופזרו מעט שוקולד מגורד או שבבי שוקולד לקישוט - ואכלו בתאבון!