טעמה של חמאת הבוטנים הוא אהוב ומוכר לחך של רובנו - אולי זה בגלל שהיא מרכיב עיקרי בלא מעט חטיפים אהובים. אך מלבד היותה ממרח טעים ונפלא, חמאת הבוטנים היא גם מקור טוב ולא יקר במיוחד לחלבון איכותי, וצריכה קבועה שלה עשויה לתרום רבות לבריאותנו. לכן, לצד שילובה בכריכים ובשאר מנות נהדרות, החלטנו לרענן לכם את התפריט עם קינוח מתוק ואוורירי המבוסס על הטעם האהוב והמוכר, שיגרום לכם ללקק את האצבעות מהנאה.
רכיבים למתכון למוס חמאת בוטנים:
אופן הכנת המתכון למוס חמאת בוטנים:
-
בקערה גדולה הניחו את חמאת הבוטנים, גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל (אם בחרתם להשתמש בה), טרפו את הכל ביחד באמצעות מיקסר והניחו בצד.
-
בקערה נפרדת הניחו את השמנת המתוקה, והקציפו באמצעות מיקסר עד לקבלת מרקם סמיך ועשיר. לאחר מכן, צקו בעדינות ¼ מכמות השמנת המוקצפת אל תוך הקערה עם תערובת חמאת הבוטנים וערבבו.
-
צקו ½ מהכמות הנותרת של השמנת המוקצפת אל תוך תערובת חמאת הבוטנים, וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן, חזרו על הפעולה עם שאר השמנת.
-
העבירו את התערובת לתוך שקית זילוף עם ראש כוכב, ובתנועה סיבובית מלאו את כוסות או צנצנות ההגשה. לאחר מכן, הכניסו אותן למקרר למשך 30 דקות, עד להתקשות. לפני ההגשה ניתן לפזר פירורי עוגיות מלמעלה, ולהגיש עם כפית קטנה - בתאבון!