חמאת בוטנים מעניקה מרקם נפלא לכל קינוח שבו משלבים אותה, בין אם הוא אפוי או צונן. במתכון הבא תלמדו כיצד לשלב את הרכיב הנפלא הזה בעוגה צוננת ומיוחדת שתוכלו לשמור במקרר, ולשלוף אותה בכל פעם שיגיעו אורחים שלא ציפיתם להם, לצד כוס משקה חם וטעים.
רכיבים לעוגת חמאת בוטנים:
אופן הכנת העוגת חמאת בוטנים:
-
רפדו תבנית בגודל 22X12 עם שתי שכבות של ניילון נצמד כך שהשוליים שלו יבלטו כלפיי חוץ.
-
בקערת מיקסר, ערבלו יחד גבינת שמנת, חמאת בוטנים, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו ⅓ מהשמנת המתוקה המוקצפת לתערובת חמאת הבוטנים וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. הוסיפו לקערה את יתרת הקצפת וקפלו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
-
פזרו ⅔ מתערובת חמאת הבוטנים לתוך התבנית המרופדת והניחו מעל הקרם את הביסקוויטים כך שיהיו מקבילים זה לזה. הוסיפו את יתרת התערובת מעל הביסקוויטים, פזרו אותה באופן אחיד וקפלו מעליה את שולי הניילון הנצמד.
-
הכניסו את העוגה למקרר למשך הלילה, הוציאו אותה מהתבנית, הסירו את הניילון הנצמד, פזרו מעליה קקאו ובוטנים והגישו צונן.