בצעירותי, סבתי נהגה להכין לי בקיץ עוגת משמשים טעימה ונימוחה שאיחדה באופן מושלם בין החמצמצות העדינה של הפרי הזה למתיקות של שאר המרכיבים. מאז שהיא נפטרה לפני כמעט עשור, אני מתקשה למצוא מתכונים שמשחזרים את העוגה הקלאסית שהיא הכינה, אך הגעתי קרוב מאוד! עוגת המשמשים הדומה ביותר לזו שהיא הכינה מוצגת בפניכם במתכון הנהדר הבא שיגרום לכם להתאהב בקינוחים עם הפרי הכתום הנפלא.
רכיבים למתכון לעוגת משמשים:
אופן הכנת המתכון לעוגת משמשים:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
-
שמנו תבנית קפיץ או עגולה בקוטר של 22 ס"מ, עם חמאה או תרסיס שמן לאפייה. הניחו אותה בצד.
-
הכניסו לבלנדר או למעבד מזון את המשמשים החצויים ואת מיץ הלימון, והכינו מהם מחית. הניחו אותה בצד.
-
הכניסו לקערה של מיקסר את החמאה והסוכר, וערבלו אותם במהירות גבוהה-בינונית למשך 4-5 דקות, עד לקבלת מרקם קליל ורך.
-
הוסיפו למיקסר את הביצים, אחת אחת.
-
הוסיפו את תמצית הווניל והמשיכו לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
-
ערבבו בקערה קטנה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
-
הוסיפו את תערובת המרכיבים היבשים מהסעיף הקודם לתערובת שבמיקסר, והמשיכו לערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הוסיפו לבלילה את מחית המשמשים שהכנתם, והמשיכו לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שפכו את הבלילה המוכנה לתוך תבנית המשומנת.
-
סדרו מעל הבלילה את המשמשים הנותרים, רצוי שקליפתם תפנה מעלה.
-
הכניסו את התבנית ל-55-60 דקות אפייה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ועם מעט מאוד פירורים.
-
הניחו לעוגה להתקרר ואז פזרו מעליה אבקת סוכר. הגישו לשולחן, ושיהיה בתיאבון!