print header

אוסף מתכונים למנות עם משקאות אלכוהוליים בתוכן

לא תמיד כל הארוחות שאנחנו מכינים הן רגילות ולכל המשפחה – לפעמים באירועים מיוחדים משלנו, כשאנחנו מארחים חברים למשל, עורכים מסיבה או סתם רוצים לעשות ארוחת ערב זוגית, נרצה לשדרג את המנות שלנו ולהקפיץ את הטעם שלהן עם איזו תוספת בלתי רגילה. לכן אנחנו מציעים לכם דבר מאוד פשוט: להוסיף לבישול שלכם קצת "טוויסט" אלכוהולי, ולייצר מנות שבין מרכיביהן ניתן למצוא גם משקאות חריפים, שממש מקפיצים את טעמם מעלה. כבר המלצנו לכם בעבר על מתכונים להכנת מנות עם יין ועם בירה, אך הפעם אספנו לכם 7 כאלו עם שלל משקאות אחרים – מוויסקי, דרך אוזו ועד טקילה - וכולם מיועדים רק למי שחצה את גיל 18 כמובן.

 

סלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק

הסלט הבא שתלמדו להכין יכול להתאים כשאפשרות אנינה במיוחד למנת פתיחה לארוחת ערב אלגנטית עם חברים. האגסים שנטבלים במעט קוניאק  שמוסיף לכל המנה "טוויסט" מיוחד  יחד עם טעמי השומר והכרוב המורגשים, הופכים את הסלט הזה למרענן חך וכזה שיכול לשדרג את הארוחה כבר מתחילתה. מומלץ להגיש חמים, ושיהיה בתיאבון!

 

סלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק מקור תמונה: Taste of Home
רכיבים לסלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק:
אגסים - 2 (בינוניים ומוצקים)
קוניאק - ¼ כוס (ניתן להחליף בברנדי)
שמן - 3 כפות
פקעת שומר - 1 (חצויה ופרוסה לחתיכות דקות)
כרוב - 2 כוסות (פרוס לפרוסות)
מים - ¼ כוס
מיץ לימון - 3 כפות
דבש - 2 כפות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גבינת גורגונזולה - ¾ כוס (פרוסה או מפוררת)
אגוזי מלך - ½ כוס (קלויים וקצוצים)
ירכי עוף בבורבון

רוצים מנה עיקרית עסיסית וטעימה במיוחד, שמתאימה לארוחת צהריים או ערב חברית שמיועדת למבוגרים בלבד? אתם מוזמנים לקחת השראה ממנת ירכי העוף ברוטב סויה-בורבון, שאת מתכונה אנחנו מביאים כאן בפניכם. הבורבון הוא ויסקי אמריקאי מסורתי שמוסיף טעם חלקלק, אלכוהולי ומשובח למנת הירכיים "הדביקות" האלו, שכל מי שיטעם ילקק אחריהן את האצבעות – וגם יתפוס ראש טוב. שימו לב שבין שני חלקי ההכנה של המתכון יש להמתין לילה אחד להשריית הירכיים ברוטב.

 

רכיבים לירכי עוף בבורבון:
ירכי עוף - 700 גרם (ללא עור ועצמות)
שמן - ¼ כוס
בורבון - ¼ כוס
סוכר חום - ¼ כוס
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי, מרוסק או חתוך )
גבעולי בצל ירוק - 4-5 (חתוכים לשלישים או קצוצים, מחולקים)
קוביות לברק בדבש ואוזו

רוצים להכניס הביתה את טעמיה הגדולים של יוון, ולהכין מנה נפלאה שתזכיר לכם את הטברנות הנהדרות של המדינה הים תיכונית האהובה? בזכות המתכון הזה יש לכם הזדמנות, כי תמצאו בו שילוב מושלם של דג ברוטב נהדר ומפתיע שכולל שילוב בין מתוק לחריף: דבש ואוזו – המשקה הלאומי של יוון.

 

קוביות לברק בדבש ואוזו מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לקוביות לברק בדבש ואוזו:
קמח - 1 כוס
אבקת שום - 1 כפית
נתחי פילה לברק - 500 גרם (חתוכים לקוביות)
שמן זית - 2 כפות
דבש - 2 כפות
אורגנו - 1 כף (טרי וקצוץ)
אוזו - 2 כפות
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי
מתכוונים לארח או סתם לפנק במנה משובחת? הכירו את אחת ממנות הביסטרו הצרפתיות הקלאסיות ביותר – "סטייק או פואבר", או בעברית "אומצה מפולפלת". בזכות היותה מנה קלה ואלגנטית שגורמת לפליאה אצל כל מי שטועם ממנה, אתם תשאירו רושם טוב על האורחים שימשיכו לדבר על הסטייק המעולה שלכם עוד הרבה מאוד זמן.
מתכון לאומצה מפולפלת - סטייק בנוסח צרפתי מקור תמונה: andrewzimmern
רכיבים לסטייק:
סטייקים - 4 יחידות (במשקל 280-320 גרם לכל יחידה, סינטה או פילה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצלצלי שאלוט - 4 כפות (קצוצים)
טימין - 1 כפית (מיובש)
פלפלים ירוקים - ¼ כוס (חריפים, במי מלח ומסוננים)
ליקר שרי - 2 כפות
ברנדי - ¼ כוס
ציר בקר - 1 כוס (מתכון לציר בקר, או 1 כפית אבקת מרק עם כפית אבקת ציר בקר)
חלב סויה - ½ כוס
פסטה פנה א-לה וודקה

פסטה ברוטב עגבניות הוא מתכון פשוט ונפוץ במיוחד, ואולי אתם אפילו מכירים את השדרוג שלו – עם תוספת יין אדום. אבל אם אתם רוצים באמת לעלות את מנת הפסטה-עגבניות שלכם מדרגה, ולתת לה "טוויסט" חרפרף שיהפוך אותה למתאימה לארוחת ערב זוגית או עם חברים, אז אנחנו ממליצים לכם ללכת על מתכון ה"פנה א-לה וודקה" הנהדר והקל להכנה שלנו. בעזרתו תכניסו את המשקה האלכוהולי הנפוץ לתוך מטבחכם ותשלבו אותו בבישול שלכם באופן שיקפיץ את המנה שלכם מעלה.

 

פסטה פנה א-לה וודקה מקור תמונה: gimme some oven
רכיבים לפסטה פנה א-לה וודקה:
שמן זית - 1 כף
בצלצלי שאלוט - 2 (בינונים, קלופים וקצוצים לקוביות דקות שממלאות כ-⅔ כוס; לחלופין ניתן להשתמש בחצי בצל סגול בינוני)
שיני שום - 6 (כתושות)
וודקה - 1 כוס
שימורי עגבניות מרוסקות - 1 פחית (800 גרם)
שמנת לבישול - ½ כוס
עלי בזיליקום טריים - ½ כוס (קרועים או קצוצים, חצי כוס מחולקת ל-2 רבעים)
פסטה פנה - 350 גרם
גבינת פרמזן - קורט (מגוררת, לקישוט)
מתכון לעוגת פיסטוקים עם לימון - למבוגרים בלבד

אוהבים לאכול פיסטוקים קלויים או מאוהבים בגלידת פיסטוק? מצאנו לכם קינוח מושלם וקל להכנה, שמבוסס על הפיצוחים הטעימים שמעטים מסוגלים לסרב להם! אתם תגלו שהעוגה הבחושה הזו, שמשודרגת על ידי מעט אלכוהול וזיגוג לימון קל להכנה – תהפוך לקינוח המרענן, המפתיע והחדש בארוחות שתערכו עם החברים שלכם!

מתכון לעוגת פיסטוקים עם לימון - למבוגרים בלבד מקור תמונה: countryliving
רכיבים למתכון לעוגת פיסטוקים עם לימון:
תרסיס שמן - לשימון תבנית
קמח - 3 כוסות ועוד קצת (מחולקות)
מלח - ½ כפית ועוד קמצוץ (מחולק)
פיסטוקים - 2 כוסות (קלויים וקלופים)
חמאה ללא מלח - ½1 כוסות (בטמפרטורת החדר)
סוכר - ¾2 כוסות (מחולקות)
תמצית וניל - ½1 כפיות (מחולקות)
ביצים - 4 (גדולות)
רום לבן - ¼ כוס (למשל בקרדי)
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
מים - 2 כפות
פאי מרגריטה קפוא

את הפאי הזה כדאי לכם לשמור כקינוח לאירועים מיוחדים – כמו ארוחת ערב עם חברים או אפילו לאיזו מסיבה שאתם מארגנים, כי לא רק שהוא מרענן במיוחד – גם יש בו טוויסט אלכוהולי שירים את כולם לעננים, עם שילוב נהדר של טקילה וליקר תפוזים במלית. הפאי הצונן הזה כמעט ולא דורש אפייה, ובמקום זאת יוצא מוצלח במיוחד לאחר הקפאה טובה. 

 

פאי מרגריטה קפוא מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לקלתית לפאי מרגריטה קפוא:
בייגלה - 1 כוס (מרוסק)
סוכר - 1 כוס
מרגרינה - ⅓ כוס (מומסת)
רכיבים למלית לפאי מרגריטה קפוא:
חלב מרוכז כחוש ממותק - 1 פחית (400 גרם)
תרכיז לימונים - ⅓ כוס (מופשר אחרי הקפאה)
טקילה - 2 כפות
צבע מאכל ירוק - 3 טיפות (אפשרי)
ליים - 1 (פרוס)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.