header

קוביות לברק בדבש ואוזו

רוצים להכניס הביתה את טעמיה הגדולים של יוון, ולהכין מנה נפלאה שתזכיר לכם את הטברנות הנהדרות של המדינה הים תיכונית האהובה? בזכות המתכון הזה יש לכם הזדמנות, כי תמצאו בו שילוב מושלם של דג ברוטב נהדר ומפתיע שכולל שילוב בין מתוק לחריף: דבש ואוזו – המשקה הלאומי של יוון.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
קוביות לברק בדבש ואוזו מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לקוביות לברק בדבש ואוזו :
קמח - 1 כוס
אבקת שום - 1 כפית
נתחי פילה לברק - 500 גרם (חתוכים לקוביות)
שמן זית - 2 כפות
דבש - 2 כפות
אורגנו - 1 כף (טרי וקצוץ)
אוזו - 2 כפות
אופן הכנת הקוביות לברק בדבש ואוזו :
  1. ערבבו את הקמח ואבקת השום יחד בקערה.
  2. טבלו את קוביות הלברק בתערובת הקמח עד שהן מצופות מכל צדדיהן.
  3. בקערה קטנה ערבבו את רוטב הדגים, שמן הזית, הדבש והאורגנו יחד, לקבלת תערובת חלקה.
  4. חממו מחבת על גבי להבה בינונית-גבוהה. הכניסו למחבת את קוביות הלברק המצופות ובשלו אותן עד שהן מזהיבות מכל צדדיהן, כ-5 דקות. העבירו את קוביות הלברק לצלחת.
  5. הכניסו לתוך המחבת החמה את האוזו ואת תערובת רוטב הדגים, והביאו לרתיחה.
  6. החזירו את קוביות הלברק אל המחבת ובשלו יחד עם רוטב האוזו-דגים כ-5 דקות עד שהדג מבושל היטב. העבירו לצלחת והגישו – בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: פרווה , חריף , דבש , מתוק , אלכוהול , דג