רוצים להכניס הביתה את טעמיה הגדולים של יוון, ולהכין מנה נפלאה שתזכיר לכם את הטברנות הנהדרות של המדינה הים תיכונית האהובה? בזכות המתכון הזה יש לכם הזדמנות, כי תמצאו בו שילוב מושלם של דג ברוטב נהדר ומפתיע שכולל שילוב בין מתוק לחריף: דבש ואוזו – המשקה הלאומי של יוון.
מקור תמונה:
allrecipes
רכיבים לקוביות לברק בדבש ואוזו:
אופן הכנת הקוביות לברק בדבש ואוזו:
-
ערבבו את הקמח ואבקת השום יחד בקערה.
-
טבלו את קוביות הלברק בתערובת הקמח עד שהן מצופות מכל צדדיהן.
-
בקערה קטנה ערבבו את רוטב הדגים, שמן הזית, הדבש והאורגנו יחד, לקבלת תערובת חלקה.
-
חממו מחבת על גבי להבה בינונית-גבוהה. הכניסו למחבת את קוביות הלברק המצופות ובשלו אותן עד שהן מזהיבות מכל צדדיהן, כ-5 דקות. העבירו את קוביות הלברק לצלחת.
-
הכניסו לתוך המחבת החמה את האוזו ואת תערובת רוטב הדגים, והביאו לרתיחה.
-
החזירו את קוביות הלברק אל המחבת ובשלו יחד עם רוטב האוזו-דגים כ-5 דקות עד שהדג מבושל היטב. העבירו לצלחת והגישו – בתיאבון!